Strona 9 z 12 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 120

Wątek: Obiektywy do 50D

Coś już napisał Awatar Canoniak
    Miasto
    Poland, Zielona Góra

Domyślnie

A zapytałem o lampę dlatego iż, zbliża się wesele; znajomy fotograf powiedział, że zajadę się na weselu kuzyna wbudowaną lampą. Dlatego wolę zapytać.
    |Canon EOS 50d | C 50mm f/1.8 | 70-300mm f/4-5.6 | C 18-55mm f/3.5-5.6 IS |

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Koledzy dobrze radzą. Naprawdę nic nie kupuj. Rób zdjęcia. Lepszy sprzęt nie oznacza lepszych zdjęć. Za jakiś czas sam dojedziesz do tego co Ci jest potrzebne. Jak masz ciśnienie i kasę do wydania to wydaj ją na wycieczkę w ciekawe miejsce - z aparatem oczywiście.

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Miasto
    Poland, Zielona Góra

Domyślnie

Drogi Januszu, pytanie do Ciebie. Skoro radzisz nie wydawać pieniędzy na lepszy sprzęt.
    "Naprawdę nic nie kupuj." Dreamer, radził aby zakupić 17-40L albo 70-200L. Sądzisz, że to też zły wybór? Wspomniany nissin na wesele też się nie zda?

Zablokowany
    Miasto
    Nowa Ruda / Świdnica

Domyślnie

Tak jak Pan Janusz mówi...o tym nie pomyślałem, wydaj pieniądze na wycieczkę, albo tak jak ja Ci radziłem zaopatrz się w książki.

Posiadasz sprzęt ale nie potrafisz go wykorzystać.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Canoniak, radziłem Ci taki zakup w wypadku kiedy już naprawdę się na coś uprzesz i byłby to sprzęt "na zawsze".
    Ostatnio edytowane przez Dreamer ; 19-07-2010 o 19:09 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Canoniak Zobacz posta
    A zapytałem o lampę dlatego iż, zbliża się wesele; znajomy fotograf powiedział, że zajadę się na weselu kuzyna wbudowaną lampą. Dlatego wolę zapytać.
    Zrób kuzynowi prezent ślubny i odpuść - serio - to żadna złośliwość w Twoim kierunku tylko szczera rada....
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Miasto
    Poland, Zielona Góra

Domyślnie

Krzychu, nawet jako 2 fotograf?
    *Rozumiem, że to nie jest żadna złośliwość; przeciwnie. Chodziło tobie oto, abym pogłębiał swoją wiedzę i w momencie kiedy załapię 'bakcyla' dopiero bawić się w takie sesje. Dobrze zrozumiałem twoje przesłanie?

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

.... Dreamer, radził aby zakupić 17-40L albo 70-200L. Sądzisz, że to też zły wybór? Wspomniany nissin na wesele też się nie zda?
    Jeśli pytasz to to automatycznie oznacza zły wybór. :-) Paradoks? Nie. Jestem wręcz "wyznawcą wiary" ;-) w to co napisał Muflon http://canon-board.info/showthread.php?t=12049

Nie myśl o weselach ZANIM nie będziesz wiedział co do tego jest potrzebne i ZANIM nauczysz się robić przyzwoite zdjęcia.

17-40 jest niewiele lepszy od kita a Twoje 70-300 niewiele gorsze od 70-200. Nie mam zamiaru rozpętywać wojen "obiektywowych" ale kupowanie czegokolwiek na Twoim etapie to... wyrzucanie kasy. Naprawdę tak sądzę.

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Zablokowany
    Miasto
    Nowa Ruda / Świdnica

Domyślnie

Co do wesela to moim zdaniem, powinieneś iść bez sprzętu i poobserwować kogoś kto się na tym zna, przyniesie Ci to większe korzyści niż pójście tam z aparatem.

Co do obiektywów zamilkne z wiadomych względów ;p

Miasto
    Poland, Zielona Góra

Domyślnie

Dziękuję Januszu za cenny przekaz oraz za link do topicu. Zamierzam wziąć wasze cenne rady pod uwagę i zanim dokonam następnego wyboru zastanowię się 3 razy. A jeśli to nie pomoże; pozostaje CB i dostanie porządnego kopa w (cenzura) od was.
    Sądzę, że dzięki tym paru lekcjach, zmienię swoje podejście do fotografii i zacznę patrzeć na swoje zdjęcia z bardziej krytycznej strony. Co z tego, że znajomym się dane zdjęcie podobać? Jak kadr, oświetlenie i inne bd do niczego. PS'ujem nie bd wyciągał wszelakich zdjęć.
    Jeszcze raz wam serdecznie dziękuję za wszystkie opinie i rady; jakie rozwiązanie bd najkorzystniejsze.

Pozdrawiam, Michał.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    (...)dane zdjęcie będzie się podobać* - miało być. Drobne niedopatrzenie.
    Ostatnio edytowane przez Canoniak ; 19-07-2010 o 19:26 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Krzychu, nawet jako 2 fotograf?
    *Rozumiem, że to nie jest żadna złośliwość; przeciwnie. Chodziło tobie oto, abym pogłębiał swoją wiedzę i w momencie kiedy załapię 'bakcyla' dopiero bawić się w takie sesje. Dobrze zrozumiałem twoje przesłanie?
    Dobrze - jako 2 fotograf -jak najbardziej, jako główny - nigdy w życiu....
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Strona 9 z 12 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów