Strona 7 z 12 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 120

Wątek: Obiektywy do 50D

Zablokowany
    Miasto
    Nowa Ruda / Świdnica

Domyślnie

I ciekawi mnie jeszcze jedno :P

W DA w journalu wymieniłeś w cholere Lek...5dm2 i około 70 filtrów i dwie lampy 420 i chyba 580 EXa...widziałeś ten sprzet w ogole na oczy?xP

Musialem to napisac bo ogarnal mnie smiech...
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Chyba jednak nie skoro edytowales juz ta notke xP no odemnie to na tyle...

PozdRAWiam...
    Ostatnio edytowane przez Dreamer ; 19-07-2010 o 17:05 Powód: Automerged Doublepost

Coś już napisał Awatar Canoniak
    Miasto
    Poland, Zielona Góra

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Dreamer Zobacz posta
    I ciekawi mnie jeszcze jedno :P

W DA w journalu wymieniłeś w cholere Lek...5dm2 i około 70 filtrów i dwie lampy 420 i chyba 580 EXa...widziałeś ten sprzet w ogole na oczy?xP

Musialem to napisac bo ogarnal mnie smiech...
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Chyba jednak nie skoro edytowales juz ta notke xP no odemnie to na tyle...

PozdRAWiam...

Miło mi, że dałem radę doprowadzić Cię do śmiechu... Poprawiłem co miałem poprawić.. Nie rozumiem jednej rzeczy. Dlaczego, przez stopkę zaczynają się 'pociski'.. Ja poprosiłem tylko o wyrażenie swoich subiektywnych opinii dot. mojego przyszłego i obecnego wyboru.. Dlaczego odrazu musicie gasić daną osobę? Znów się powtórzę : Czy osoba która czasem ma dostęp do sprzętu wyszej klasy i ma ją w podpisie, oznacza odrazu wyższość; szpan w śród ludzi? Może i jestem sceptyczny, ale taka jest prawda.. Czemu osoba, która próbuje coś zdziałać, doszkalać się i ciągle edukuować w tym kierunku; jest brzydko mówiąc gnojona. Może i jeszcze nie minął mi ten 'wiek'; jak to czasem lubią mówić dorośli.. zanurzyć się w marzeniach i to napisać.
    |Canon EOS 50d | C 50mm f/1.8 | 70-300mm f/4-5.6 | C 18-55mm f/3.5-5.6 IS |

Zablokowany
    Miasto
    Nowa Ruda / Świdnica

Domyślnie

Doprowadziłeś mnie do śmiechu owym "wymyślaniem" na temat sprzętu którego nie posiadasz...po prostu miałem przed oczami obraz zgreda który siedzi przed PC i przeszukuje allegro patrząc na ceny danego sprzętu czy warto go wpisać w journala...po tym co tam zobaczyłem

Nie bierz do siebie tego co napisałem i co piszę...nie umiem tego racjonalnie wyjaśnić ale ja się usmialem xP

A teraz nie offtopując.

Nie kupuj nowego sprzętu na ten moment, zostań przy tym czym jesteś...EWENTUALNIE jak już musisz kupić coś nowego 17-50 tamron 2.8 lub 17-40L na podstawowy obiektyw lub na tele 70-200 f4 L

To są w miare tanie i genialne szkła, które IMO miałbyś na "zawsze".

Ale tak jak napisalem, daj sobie na wstrzymanie z nowym sprzętem i zainwestuj w książki o fotografii, wniosą one do Twoich zdjęć więcej niż nowe body czy szkło.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Canoniak Zobacz posta
    Co masz na myśli?
    Raz piszesz, że dostałeś 5D2 w prezencie, teraz że dostaniesz. Masz go w stopce, a jednak nie masz. Później robiłeś zdjęcia kolegi 70-300 swoim 5D2, który w exifie widnieje jako 50D. W końcu nie byłeś z kolegi 70-300 zadowolony, a jednak go masz? Dziwnie to wszystko z mojej perspektywy wygląda. Trudno w takiej sytuacji odpowiedzieć na Twoje pytanie... Jednak sugerując się zdjęciami, podtrzymam swoje zdanie, że jakikolwiek nowy sprzęt to kompletna pomyłka.
    Cytat Zamieszczone przez Canoniak Zobacz posta
    Czy osoba która czasem ma dostęp do sprzętu wyszej klasy i ma ją w podpisie, oznacza odrazu wyższość; szpan w śród ludzi? Może i jestem sceptyczny, ale taka jest prawda..
    Ależ właśnie sam to prowokujesz i próbujesz szpanować mówiąc o czyimś sprzęcie, że jest Twój.

Miasto
    Poland, Zielona Góra

Domyślnie

Wrzucam na wstrzymanie. Może to wszystko, nerwy, owijanie w bawełnę itd.. - niepotrzebnie. Zbytnio przesadziłem.. Wszystko to było uwarunkowane przez rodziców.. Potem to wszystko się 'wymieszało'. Plany poszły w łeb. Dostałem 50d 2-3 tyg. temu. Zostało mi 600 zł. Sigmę dostałem w prezencie od wujka przed wyjazdem w góry. Oto cała historia. Może zbytnio byłem pierw napalony na sprzęt z górnej półki; zanim wszedłem głębiej np. w tematy Pana Janusza, czy innych userów.. myślałem, że jak bd dobra pucha i porządne szkła; pomoże mi to w fotografii. Czytając dalej tematy, w końcu zrozumiałem co jest najważniejsze.. I przysłowie się sprawdza, "To nie aparat robi zdjęcia, a fotograf..." (mogłem lekko przekręcić). Sądzę, że w końcu przejrzałem na oczy. Wybaczcie mi za to całe zamieszanie.

Zablokowany
    Miasto
    Nowa Ruda / Świdnica

Domyślnie

Przynajmniej sie przyznałeś...zaglądnij do tej księgarni

http://canon-board.info/showthread.php?t=64320

Napisz PM do właściciela, na pewno Ci doradzi coś na początek.

Pełne uzależnienie

Uzależniony Awatar pawciolbn
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

to ja nie chce "drugiej Irlandii" jak tam do sklepu jest 100km

a tak na serio - nie wierzę, że w Irlandi nie ma dobrej sprzedaży wysyłkowej z dobrymi cenami..

http://www.pixmania.ie/ie/uk/home.html
    http://www.ebay.ie/

#
    5D+BGE4 | 5DII+BGE6 | 28/1.8 | 50/1.4 | 85/1.8 | 135/2L | Helios 2/58 | Metz58AF2.. kupa stafu i brak czasu... przerobiłem: 40D | 50D+BGE2N | 24-105/4L | 18-55 IS | 55-250 IS | 17-55/2.8 IS | 100-400L | S150-500 OS | S300-800HSM | 430EXII...

Miasto
    Poland, Zielona Góra

Domyślnie

A do ww. zestawu który posiadam, w co lepiej zainwestować? 17-40 czy 70-200 f/4L?

Zablokowany
    Miasto
    Nowa Ruda / Świdnica

Domyślnie

Zależy czy częsciej korzystasz z długiego końca czy krótkiego.

Strona 7 z 12 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów