Strona 6 z 12 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 120

Wątek: Obiektywy do 50D

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Za dwa lata będziesz miał 5D Mark II ale już masz go w stopce ? To chyba najbardziej kuriozalny przypadek jaki tu widziałem...

Ode mnie - nie zawracaj sobie głowy bzdurami w rodzaju szklarni tylko oglądaj i rób zdjęcia - sam piszesz że robisz kiepskie zdjęcia po czym zajmujesz się sprzętowymi rozważaniami co tu kupić za rok - chcesz się pobawić zabawkami to kup sobie L-ki, chcesz robić zdjęcia to zacznij je robić a sam za jakiś czas będziesz wiedział czego Ci trzeba....
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Zablokowany
    Miasto
    Nowa Ruda / Świdnica

Domyślnie

Nie body a szkła się liczą najbardziej więc 5dm2 sobie odpuść a kup jakieś porządne szkła.

Miasto
    Clifden IE

Domyślnie

Tylko jest jeden problem ja mieszkam w Irlandii najbliższy sklep foto mam 100 km od miejsc zamieszkania i tam przeważnie kupuje ceny mają porównywalne do tych w sieci i nie ma problemu ze sprawdzeniem sprzętu czy nawet ze zwrotem czy nawet przedłużeniem gwarancji. W Polsce zaś jestem raz w roku a wysyłka za granice też wiąże się z ryzykiem uszkodzenia lub zaginięcia sprzętu. Więc żeby tylko wszystko grało z tym C 50 1.4 to będę bardzo szczęśliwy z jego posiadania. Jak już tylko kupię to na pewno napiszę jakie mam spostrzeżenia.
    C7DII, C17-55F2.8, T70-300VC, C50 stm1.8, C18-135 stm, C580EXII, Manfrotto Neotec 458B, trochę filterków Cokin Z-Pro.

Bywalec
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Moja propozycja jest taka:
    - daj spokój ze sprzetem - to co masz na razie w zupełności wystarczy
    - poczytaj o kompozycji (poznaj zasady i naucz się je stosować, kiedyś nauczysz się je "twórczo" łamać)
    - ogladaj duzo zdjęć klasyków oraz klasycznych obrazów dawnych mistrzów zwracając uwage na ich kompozycję
    - wychodząc na "fotołowy" zabierz tylko 1 obiektyw - najlepiej stałkę - i kombinuj jak skomponować, wykorzystać swiatło, oryginalnie podejsc do tematu.

Początki nałogu Awatar Bart3k
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Canoniak Zobacz posta
    |Canon EOS 50d | Canon EOS 5d Mark II | C 50mm f/1.8 | 70-300mm f/4-5.6 | C 18-55mm f/3.5-5.6 IS |
    |C 85mm f/1.8|
    faktycznie stopka to koncert życzeń... kolego masz jakieś kompleksy i je tak leczysz??
    Canon 5D mkII|Canon 40D|Canon 17-40 4L|Sigma 120-400 4.5-5.6|Canon 50 1.8|Falcon 8 3.5|Metz48

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Na razie skalibruj sobie monitor i kup parę książek o fotografii, oglądaj duuużo zdjęć i uważaj w szkole. Skup się na warsztacie, a o sprzęcie za kilka(naście) klocków myśl wtedy, kiedy obecny zacznie Cię ograniczać. A trochę to potrwa, bo na razie nad nim kompletnie nie panujesz.

Coś już napisał Awatar Canoniak
    Miasto
    Poland, Zielona Góra

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bart3k Zobacz posta
    faktycznie stopka to koncert życzeń... kolego masz jakieś kompleksy i je tak leczysz??
    Czy sprzęt w stopce, jest tak agresywnym tematem?
    To że mam to w stopce, to albo oznacza, że go posiadam, albo, że mam do niego dostęp.. Może lepiej ją poprawię aby nie było niedociągnięć... Z góry przepraszam za zamieszanie.. Więcej się nie powtórzy. A co do twojej wyp. Bar3k. Nie posiadam żadnych.
    |Canon EOS 50d | C 50mm f/1.8 | 70-300mm f/4-5.6 | C 18-55mm f/3.5-5.6 IS |

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Nad swoimi wypowiedziami na forum też za bardzo nie, lol.

Zablokowany
    Miasto
    Nowa Ruda / Świdnica

Domyślnie

Odwiedziłem Twoją stronę na DA...jest tragicznie...nie inwestuj w nowy sprzęt bo takowy nie jest Ci w ogóle potrzebny...naucz się "patrzeć" i przeczytaj pare książek foto.

Coś już napisał Awatar Canoniak
    Miasto
    Poland, Zielona Góra

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zaitsev Zobacz posta
    Nad swoimi wypowiedziami na forum też za bardzo nie, lol.
    Co masz na myśli?
    |Canon EOS 50d | C 50mm f/1.8 | 70-300mm f/4-5.6 | C 18-55mm f/3.5-5.6 IS |

Strona 6 z 12 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów