Zachęcam do dzielenia się uwagami na temat obiektywów jakie używacie z 50D. Bardzo proszę aby w temacie były konkretne opinie i oceny współpracy danego obiektywu z 50D.
Zachęcam do dzielenia się uwagami na temat obiektywów jakie używacie z 50D. Bardzo proszę aby w temacie były konkretne opinie i oceny współpracy danego obiektywu z 50D.
tez chetnie poczytam i dowiem sie jakie najlepsze sa ;]
http://taryll.tumblr.com/
wciąż sie uczę robić zdjęcia...
Bylo na forum czesto, ze C. 17-55mm/2.8 IS.
c 17-55 2.8 is u mnie podpięty przez 90% czasu. co do samego szkła to na forum trochę o nim jest...miłej lektury.
|Canon|
Patrz - podpis![]()
Tamronisko 17-50 dobre jest![]()
Tamron 17-50 VC , mialem bez stabilizacji i bylo mydło (chyba mialem pecha ale w sklepie wymienili na ten ze stabilizacją i teraz jest ostro i w punkt).
Ja mam podpiętego do 50D C 17-85 IS USM i nie jestem z niego zadowolonyWg. mnie bardzo słabo ostrzy. Obecnie zastanawiam się nad nowym obiektywem, mam, dylemat pomiędzy: Canon EF-S 17-55 mm f/2.8 IS USM, Canon EF 17-40 mm f/4.0L USM, Canon EF 24-105 mm f/4L IS USM. Każdy ma swoje plusy i minusy, prawdopodobnie zdecyduje sie na 17-55. Jeżeli ktoś ma praktyczne porównanie w/w obiektywów prosiłbym o podpowiedź, ewentualnie inna alternatywę.
Uzywam jednoczesnie C. 17-55/2.8 i C. 17-40/4 L, pierwszy w 90% przypadkow.