Pokaż wyniki od 1 do 10 z 188

Wątek: [FotoLoader] ściąganie zdjęć do komputera

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar mxw
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs
    No to jeszcze tak na szybko:
    - pomyśl o tym trayu z automatu - może w ikonie pasek postępu (jak w winrarze)
    osobiście średnio lubię takie zabawy....

- jeszcze mógłbyś dodać zapisywanie na karcie w katalogu głównym
    autorun.ini z podawaną ściażką do pliku wykonywalnego *.exe - jak się włoży kartę to żeby automatycznie startował program - i tam może dodawać parametry w zalezności od konkretnej karty typu inna numeracja itp postulowana przez niektórych albo wybór zgrywania z konkretnych kart do różnych folderów - oczwiście knfiguroalne - jak kto chce
    było testowane, niestety autorun.ini nie działa na kartach pamięci (działa z płytami CD), jest to rozwiązanie ze starych windows (przestarzałe?), obecnie uzywa się autoplay zamiast autorun i z tego już fotoloader korzysta.
    natomiast najważniejsze jest to, że fakt możnaby identyfikować kartę po jakimś pliku, ale format w aparacie i tak go skasuje.

- to że nie ma minimalizacji jest bardzo wkurzające
    he, he, no już to wiem. u mnie wzięło to się z tego, że czytam fotki w laptopie przez PCMCIA - czyli i tak mam zajęty procesor na 110%, więc wisi mi czy to się da przesunąć, schować, czy nie - i tak idę w tym czasie po browar :cool:

- pomyśl może o zrzucaniu do osobnych podfolderów plików jeśli sa i jpg i rawy w aparacie
    a to akurat przecież już działa: zapisuje JPG i CR2 w osobnych podkatalogach, jeżeli chcesz (opcja %E)

Cytat Zamieszczone przez Jac
    no i przedewszytkim konfiguracja z menu roziwjalnego a nie z pliku, czesto zmieniam sciezki - archiwizuje na dyski zewnetrzne.. no i za kazdym razem musze szukac i edytowac ini
    tak, tak, tylko że ładne konfigi i zakładki są dopiero w technologii dot.niet
    mi to nie przeszkadza (bo i tak mam), ale niektórzy narzekają...

ale za to od razu jakie du...y można do menu wrzucić

Cytat Zamieszczone przez dentharg
    To lepiej kilka konfiguracji, z możliwością wyboru zestawu opcji
    tak, tak, w wersji 1.0 są tzw. profile :smile:
    pozdro.,
    m.

Bywalec Awatar dgi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mxw
    natomiast najważniejsze jest to, że fakt możnaby identyfikować kartę po jakimś pliku, ale format w aparacie i tak go skasuje.
    Spróbuj pobawić się WMI. Tam powinno Ci się udać wyciągnąć sporo informacji.
    350D + KIT| BG-E3 | Tamron f2.8/28-75mm | Pentor f2.8/135mm | Porst f1.8/50mm
    http://photo.dario-g.com

Uprawnienia umieszczania postów