Cytat Zamieszczone przez Broncobilly
z Olympusami miałem kiedyś taki problem - Razem z kolega robilismy zdjęcia na Airshow i mielismy jeden wspólny data bank do którego zgrywaliśmy "urobek" - (po ok 1000 zdjęc na głowę) No i cześć zdjęć przepadła przy zgrywaniu bo okazało sie że w pewnym momencie numeracja fotek na obu aparatach zaczyna sie nam powtarzać (mimo licznika do 9999 zdjęc) a kolega przy zgrywaniu na PC odruchowo wcisnął napisywanie powtarzajacych się plików z tymi samymi nazwami no i był mały problem -sprawe komplikował fakt że niektóre kart dla pewności zgrywaliśmy po 2 razy wiec te powtarzające sie nazwy nas nie zdziwiły
U mnie niestety Eklsplorator Windows zdjecia w których była jakieś zmiany sortuje nie wg daty wykonania tylko wg daty zmiany co jest nieco kłopotliwe i nie wiem jak to zmienić stad moja sugestia by nic nie wnoszące literki 'img" zamienić przynajmniej na mmdd
dzięki za sugestię :-)
z sortowaniem wg dat (w windzie) jest zawsze niemały problem (są trzy daty w każdym pliku - i dość często każda jest zła ).

natomiast miałem pytanie - może jeszcze ktoś mi podsunie jakiś pomysł:

jak fotoloader ma sobie radzić w przypadku, gdy ktoś ma kilka aparatów??

tzn. jak wy sobie radzicie? osobna numeracja? numeracja wspólna wg daty? co zrobić, żeby numery się nie pokrywały??

chodzi mi o to, jaki powinien być docelowy (jaki byście sobie życzyli) układ/nazewnictwo zdjęć po zgraniu?

(bo z kwestiami technicznymi typu 'jak rozpoznać, z którego aparatu jest to foto/ta karta', jakoś sobie - mam nadzieję - poradzę)