Pokaż wyniki od 1 do 10 z 188

Wątek: [FotoLoader] ściąganie zdjęć do komputera

Mieszany widok

Dopiero zaczyna Awatar enkoder
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Pozwolę sobie odświeżyć wątek.
    Nie wiem jak Wy ale ja nadal używam programu Fotoloader, jest nieoceniony zważywszy na ilość zdjęć, jaką wykonuję miesięcznie, katalogowanie po dacie i zgrywanie na dwa różne dyski w celu backup-u, jednym słowem super.

Powracam do tematu, ponieważ zakupiłem sobie ostatnio Panasonic-a DMC-G1, jako aparat typowo mobilny na rower, lustrzanka z gripem za ciężka, by targać w plecaku na dłuższe wyprawy rowerowe.
    Pytanie do autora, czy będzie w przyszłości szansa na zgrywanie zdjęć Twoim programem z ww. Panasonic-a? Struktura katalogów na karcie SD jest podobna, jak na karcie CF z Canon-a.

Pełne uzależnienie Awatar mxw
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

hehe, no nieźle. cieszę się, że ktoś z tego jeszcze korzysta.

tak tak, gdyby powstała nowsza wersja, to raczej bez problemu czytałaby zdjęcia, RAWy, filmy z wszelkich urządzeń robiących zdjęcia: lustrzanek, kompaktów, kamer, komórek, smartfonów, zegarków, pendrive'ów itp. itd.

jeden warunek: podłączanie do PC jako zewnętrzna pamięć masowa (czyli dysk z "literką" E, F, G itd.). na szczęście większość urządzeń spełnia ten warunek. jedyny wyjątek to lustra canon EOS podłączane przez USB - tu wymagany jest czytnik.

xxxxxxxxxxxxxxxx
    Ostatnio edytowane przez janmar ; 14-03-2012 o 21:04
    pozdro.,
    m.

Coś już napisał
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mxw Zobacz posta
    hehe, no nieźle. cieszę się, że ktoś z tego jeszcze korzysta.
    no wiesz ty co...? przecież to moje podstawowe i jedyne narzędzie do zgrywania zdjęć. ...i od lat czekam na wersję która przy zgrywaniu np. z D40 będzie wstawiała na początku właściwą cyfrę zamiast zera (IMG_0xxxx.JPG)

To na prawdę bardzo udany program.
    Canon F1new (AE Finder FN, AE Power Winder FN), Canon F1new (Eye-Level Finder FN), FD 28/2,8, FD 50/1,4, FD 55/1,2 SSC, Tokina AT-X 90/2,5 macro FD, Tokina AT-X macro extender, Tokina AT-X 80-200/2,8 FD, Canon Extender FD 2x-B, Canon 40d, Tamron 17-50/2.8, Metz 58 AF-1, Rolleiflex 2.8F (Xenotar)

Uprawnienia umieszczania postów