pozdro.,
m.
350D
pozdro.,
m.
Tez bym poprosil ten programik bo mi sie raw-y nie sciagaja.
Pozdrawiam
poszło do kolejnej grupy...Tez bym poprosil ten programik...
niemniej jednak - ponieważ wątek się rozrósł i nie wszyscy mają cierpliwość go czytać - małe przypomnienie:
- zainteresowanych proszę o kontakt wyłącznie na mój e-mail z profilu (nie piszcie tutaj ani nie na moje forumowe PW, które zresztą jest notorycznie zapchane)
- proszę o cierpliwość, bo program wysyłam grupami co.... jakiś czas
- program nie ściąga zdjęć przez kabel z aparatu - tylko i wyłącznie czyta zdjęcia z czytnika (RAW i JPG)
poza tym wszystkie jego cechy i zalety zostały opisane tutaj w poście #1 i do dziś nic się nie zmieniło (obecna wersja to 0.3 - tylko poprawka jakiegoś bug'u w stosunku do 0.2) - mimo tego, że właśnie mijają DWA LATA od jego wydania.
ale nic się nie zmienia, bo.... program działa bez problemu! :cool:
więc: if it's not broken, don't fix it!
obecnie chodzi (u mnie) pod Windows Vista, był testowany pod innymi windami, nie stwierdzono problemów. trochę gorzej z aparatami, bo programik nie ściąga zdjęć z niektórych modeli (np. nie ściągnie z 1D Mk II i paru innych, ale z 1D Mk IIn już tak). więc jest nadzieja, że jednak powstanie w końcu wersja 1.0 (release, ładna konfiguracja, profile itp.), ale nic nie obiecuję.![]()
pozdro.,
m.
To jeszcze byś dorobił minimalizację - już wszyscy wiedzą że jest autorstwa MxW- i żeby dało się ustawić żeby jak włoży się kartę dało się ustawić automatyczny start (bez pliku autorun.inf na karcie oczywiście), o innych proponowanych zmianach pisałem wcześniej
Pozdrawiam
Artur
5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|
ja bym bardzo prosil o przeslanie programu, dane poszly e-mail'em.
z gory dziekuje i pozdrawiam
na kiedy planowana jest kolejna wysyłka?![]()
zawsze kiedy zbierze się kilka, kilkanaście e-maili z prośbą o przesłanie programiku do testów. zazwyczaj nie trwa to dłużej, niż tydzień, max dwa, choć nie przeczę, że zdarzały się dłuższe przerwy. wczoraj np. znów tpsa sknociła coś w ustawieniach i padła mi neostrada w domu
i jak zawsze uczulam na jedno:
proszę 'zapotrzebowanie na fotoloadera' przesyłać na mój e-mail z profilu!
a tutaj umieszczać tylko swoje opinie, sugestie itp. i może w końcu powstanie wersja 1.0, choć qrcze ta prowizorka 0.3 wciąż dobrze działa ;-)
pozdro.,
m.
Jest mi bardzo potrzebny![]()
Może ktoś wie? Odpowiedzcie!
czekam
Jeśli ktoś może przesłać mi np, na e-mail to czekam