Ja ci ją wczoraj dopchałembo też chciałem go potestować
![]()
Ja ci ją wczoraj dopchałembo też chciałem go potestować
![]()
20d + kit + sigma 70-300 APO DG + CF1G PRETEC Cheetah + Plecaczel![]()
tak, wiem, widziałem - problem w tym, że żeby odpisać i wysłać, to muszę się znaleźć na kompie z systemem mailingowym i dystrybucją fotoloader'a, a ostatnio używam innych kompów. może jutro, ok? :wink:Zamieszczone przez RemikP
rysiaczek, adamek, dzięki za propozycje, ale serwer to nie problem. problem to to że obecna "niedojrzała" wersja beta nie powinna się znaleźć w szerokim obiegu... dopiero 1.0 będziemy upychać na serwerze :smile:Zamieszczone przez adamek
pozdro.,
m.
, program dziala dobrze i niewiedziec czemu nie pozwala na zgranie zdjec z banka.
no wrescie doszedlem... sciezka musi byc np k:\dcim\..., a ja mialem k:\dsk0001\dcim\...Zamieszczone przez mxw
juz zgrywam... no i jeszcze uwaga... zeby jednak wprowadzal jakis podzial (definiowany przez uzytkownika) na ilosc zdjec w jednym katalogu... bo sie ciezko przeglada jak mi teraz wrzuci 1.5k klatek w jeden katalog ;-)
radzil bym szybko ;-)Zamieszczone przez mxw
dzieki i duzo czasu zycze![]()
Oczywiście dziękiZamieszczone przez mxw
![]()
20d + kit + sigma 70-300 APO DG + CF1G PRETEC Cheetah + Plecaczel![]()
no to ja sie poskarze jeszcze ;-)
kupilem przejsciowke do starego laptopa (ktory ma FW a nie ma usb2.0 tylko 1.1) PCMCIA USB2.0 no i wszystko jest git dopoki nie odpalam fotoloadera :-( ktory albo:
1. Zawiesza sie (nie da sie go zamknac z task managera)
2. zawiesza kompa - bluescreen
Wykrywa karte nawiazuje polaczenie (odczytuje ilosc zdjec do zgrania) i koniec chyba nawet 1kb nie przechodzi :-(...
Spróbuj pobawić się WMI. Tam powinno Ci się udać wyciągnąć sporo informacji.Zamieszczone przez mxw
![]()
350D + KIT| BG-E3 | Tamron f2.8/28-75mm | Pentor f2.8/135mm | Porst f1.8/50mm
http://photo.dario-g.com
witam,Zamieszczone przez Jac
dzięki za info - fakt, że fotoloader dość "agresywnie" zajmuje przerwania i czas procka (wiadomo, prędkość transmisji przede wszystkim :wink, ale jednak korzysta wyłącznie z legalnych procedur odczytu i zapisu plików w systemie windows.... czyli po prostu trafiła kosa na kamień i ten adapter/przejściówka USB/PCMCIA zapewne ma "miękki" sterownik z także jakimś "agresywnym" sposobem obsługi sprzętu, i z wszystkim razem bill już sobie nie poradził...
mógłbyś mi dokładniej opisać co to za sprzęt, winda i jakie sterowniki?
a jedyna rada to zastosować przejściówkę PCMCIA od razu na CF za jakieś 20 zł (niestety, będzie to tylko PC Card, nie CardBus) i korzystać - sam coś takiego używam i jest ok (choć 3-4x wolniej niż przez USB 2.0).
WMI - Windows Management Instrumentation?Zamieszczone przez dgi
oj, chyba jeszcze nie bardzo - wtedy takie problemy jak ww. jeszcze bardziej narosną, i to tak samo albo jeszcze bardziej poza moją kontrolą. wolę proste, stare, sprawdzone rozwiązania (fget(), fput()... :cool- i tak mam już za dużo problemów z dot-niet, który zawitał do wersji 1.0 FL.
pozdro.,
m.
Postprocessing: AfterShot Pro + pluginy
jasne, jak wroce do domu to ci opisze dokladniej (na PM)Zamieszczone przez mxw
tzn jest tak mam pcimcie na CF'y ale jest za wolno :-( (bo nie cardbus), mam usb1.1 (z tego korzystam) ale tez jest wolna, wiec kupilem PCIMCIA (cardbus) -> USB, zgrywam nie tylko z karty ale tez z databanka... i generalnie zgranie 1GB po usb 1.1 mnie nie przeraza ;-) ale zgrac 10 lub wiecej GB po usb 1.1. to porazka... dlatego ta przejsciowke kupilem ... dodam tylko ze TC i windows bezproblemu obsluguja ta przejsciowke... wiec w chwili obecnej zgrywma najpierw na inny zewnetrzny dysk po FW i z niego dopiero fotoloaderem :-( troche kombinacji jest ale i tak szybciej niz usb 1.1Zamieszczone przez mxw