Strona 11 z 19 PierwszyPierwszy ... 910111213 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 184

Wątek: [FotoLoader] ściąganie zdjęć do komputera

  1. #101
    Pełne uzależnienie Awatar adamek
    Dołączył
    Dec 2004
    Miasto
    Poznań
    Wiek
    34
    Posty
    2 265

    Domyślnie

    Winko jak nic.
    Miłego dnia
    adam jastrzębowski
    cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
    tu tu

  2. #102
    Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Dołączył
    Nov 2004
    Miasto
    W-wa/Bielany
    Wiek
    41
    Posty
    4 813

    Domyślnie

    no i przedewszytkim konfiguracja z menu roziwjalnego a nie z pliku, czesto zmieniam sciezki - archiwizuje na dyski zewnetrzne.. no i za kazdym razem musze szukac i edytowac ini ;-)
    |--0--|

  3. #103
    Uzależniony Awatar dentharg
    Dołączył
    Apr 2005
    Miasto
    Tomaszów Maz/Łódź
    Posty
    867

    Domyślnie

    To lepiej kilka konfiguracji, z możliwością wyboru zestawu opcji
    Postprocessing: AfterShot Pro + pluginy

  4. #104
    Pełne uzależnienie Awatar mxw
    Dołączył
    May 2005
    Miasto
    Poznań
    Posty
    2 121

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez arturs
    No to jeszcze tak na szybko:
    - pomyśl o tym trayu z automatu - może w ikonie pasek postępu (jak w winrarze)
    osobiście średnio lubię takie zabawy....

    Cytat Zamieszczone przez arturs
    - jeszcze mógłbyś dodać zapisywanie na karcie w katalogu głównym
    autorun.ini z podawaną ściażką do pliku wykonywalnego *.exe - jak się włoży kartę to żeby automatycznie startował program - i tam może dodawać parametry w zalezności od konkretnej karty typu inna numeracja itp postulowana przez niektórych albo wybór zgrywania z konkretnych kart do różnych folderów - oczwiście knfiguroalne - jak kto chce
    było testowane, niestety autorun.ini nie działa na kartach pamięci (działa z płytami CD), jest to rozwiązanie ze starych windows (przestarzałe?), obecnie uzywa się autoplay zamiast autorun i z tego już fotoloader korzysta.
    natomiast najważniejsze jest to, że fakt możnaby identyfikować kartę po jakimś pliku, ale format w aparacie i tak go skasuje.

    Cytat Zamieszczone przez arturs
    - to że nie ma minimalizacji jest bardzo wkurzające
    he, he, no już to wiem. u mnie wzięło to się z tego, że czytam fotki w laptopie przez PCMCIA - czyli i tak mam zajęty procesor na 110%, więc wisi mi czy to się da przesunąć, schować, czy nie - i tak idę w tym czasie po browar :cool:

    Cytat Zamieszczone przez arturs
    - pomyśl może o zrzucaniu do osobnych podfolderów plików jeśli sa i jpg i rawy w aparacie
    a to akurat przecież już działa: zapisuje JPG i CR2 w osobnych podkatalogach, jeżeli chcesz (opcja %E)

    Cytat Zamieszczone przez Jac
    no i przedewszytkim konfiguracja z menu roziwjalnego a nie z pliku, czesto zmieniam sciezki - archiwizuje na dyski zewnetrzne.. no i za kazdym razem musze szukac i edytowac ini
    tak, tak, tylko że ładne konfigi i zakładki są dopiero w technologii dot.niet
    mi to nie przeszkadza (bo i tak mam), ale niektórzy narzekają...

    ale za to od razu jakie du...y można do menu wrzucić

    Cytat Zamieszczone przez dentharg
    To lepiej kilka konfiguracji, z możliwością wyboru zestawu opcji
    tak, tak, w wersji 1.0 są tzw. profile :smile:
    pozdro.,
    m.
    __________________
    Canon EOS 3P broken | 28/1.8 | 50/1.4 | 85/1.8 | itd.
    © mxw | mm | deviant | portrety | fotoloader

  5. #105
    Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Dołączył
    Nov 2004
    Miasto
    W-wa/Bielany
    Wiek
    41
    Posty
    4 813

    Domyślnie

    no i kolejna powazna wada, nie zgrywa zdjec z databanku :-(, wlasnie wrocilem z Goraszki i niestety fotoloader mnie "odkrywczo" poinformowal ze:

    source directory is not a Canon CF Card (1)

    jak to obejsc?
    |--0--|

  6. #106
    zło konieczne Awatar Vitez
    Dołączył
    Jan 2004
    Miasto
    Warszawa
    Posty
    19 804

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez Jac
    jak to obejsc?
    1. Zgrywac np total commanderem i recznie ukladac
    2. Wgrac z powrotem na karty CF

  7. #107
    Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Dołączył
    Mar 2004
    Miasto
    Zürich
    Wiek
    41
    Posty
    6 764

    Domyślnie

    3. Znaleźć błąd i wysłać patcha do autora... oops, nie tak sie chyba nie da

    A ja sobie napisałem kolejny mały skrypcik Na wejściu:
    • obowiązkowo - co najmniej jedna lokalizacja (np. miejsce gdzie widać databank), może być więcej - np. dwa databanki mirrorowane, katalog w którym jest zrzuconych kilka kart (kolejność obojętna), cokolwiek
    • opcjonalnie: nazwa aparatu, zakres dat, katalog docelowy

    I to tyle: skrypt znajduje wyciąga wszystkie jpg/cr2 (struktura kompletnie obojętna) i ładnie układa numerkami od 00001 w aktualnym katalogu, według dat z EXIFa Jeśli któraś karta źle się zgrała i została zgrana powtórnie - wybierze "lepsze" wersje plików. Full automat, 2 strony perla :-P Jak wrócę z wojaży to opublikuję

  8. #108
    Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Dołączył
    Nov 2004
    Miasto
    W-wa/Bielany
    Wiek
    41
    Posty
    4 813

    Domyślnie

    z tym jak to obejsc to chodzilo mi o obchodzene w fotoloaderze... mulit rename tool z TC znam bo czesto korzystam, natomiast zglaszam w/g mnie blad programu...

    muflon jak bys z tego zrobil jakis myk na winde nawet uruchamiane z cmd z parametrami to by bylo niezle, natomiast w tej chwili to moze 1% uzytkownikow bedzie wstanie z tego skorzystac ;-) wiec jest to zupelnie nie uzyteczne dla wiekszosci nawet jak by samo robilo selekcje fotek
    |--0--|

  9. #109
    Pełne uzależnienie Awatar mxw
    Dołączył
    May 2005
    Miasto
    Poznań
    Posty
    2 121

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez Jac
    z tym jak to obejsc to chodzilo mi o obchodzene w fotoloaderze... mulit rename tool z TC znam bo czesto korzystam, natomiast zglaszam w/g mnie blad programu...
    to nie jest błąd programu, on po prostu ma zgrywać tylko z karty w czytniku i to wszystko, taka wersja...

    jak to obejść? he, he, cóż, musicie mi kupić databank
    po godzinie będzie nowa wersja z pełną obsługą databanków

    a na poważniej: obejdziesz to na razie tylko ręcznie podając jako SOURCE_DIR np. F:\CF0001, potem F:\CF0002 itd. - po prostu wersja 0.3 musi mieć "na wstępie" podkatalog \DCIM\.

    qrcze, ok, chyba powoli już zacznę wygospodarowywać czas na zrobienie tej wersji 1.0 pozbawionej wszystkich ograniczeń dzieciństwa i wrzucę ją na jakiś serwerek - ale głównie dlatego, że nie nadążam już z ręcznym rozsyłaniem fotoloadera 0.3 (już ponad tydzień opóźnienia, sorry) i po raz kolejny zapchała mi się tu skrzynka na CB* :-(

    * z drugiej strony patrząc - jest to całkiem miła motywacja - dzięki!
    pozdro.,
    m.
    __________________
    Canon EOS 3P broken | 28/1.8 | 50/1.4 | 85/1.8 | itd.
    © mxw | mm | deviant | portrety | fotoloader

  10. #110

    Domyślnie

    mxw podeślij go do mnie, wrzuce na serw i po problemie...

Strona 11 z 19 PierwszyPierwszy ... 910111213 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •