Winko jak nic.
no i przedewszytkim konfiguracja z menu roziwjalnego a nie z pliku, czesto zmieniam sciezki - archiwizuje na dyski zewnetrzne.. no i za kazdym razem musze szukac i edytowac ini ;-)
To lepiej kilka konfiguracji, z możliwością wyboru zestawu opcji
Postprocessing: AfterShot Pro + pluginy
osobiście średnio lubię takie zabawy....Zamieszczone przez arturs
było testowane, niestety autorun.ini nie działa na kartach pamięci (działa z płytami CD), jest to rozwiązanie ze starych windows (przestarzałe?), obecnie uzywa się autoplay zamiast autorun i z tego już fotoloader korzysta.Zamieszczone przez arturs
natomiast najważniejsze jest to, że fakt możnaby identyfikować kartę po jakimś pliku, ale format w aparacie i tak go skasuje.
he, he, no już to wiem. u mnie wzięło to się z tego, że czytam fotki w laptopie przez PCMCIA - czyli i tak mam zajęty procesor na 110%, więc wisi mi czy to się da przesunąć, schować, czy nie - i tak idę w tym czasie po browar :cool:Zamieszczone przez arturs
a to akurat przecież już działa: zapisuje JPG i CR2 w osobnych podkatalogach, jeżeli chcesz (opcja %E)Zamieszczone przez arturs
tak, tak, tylko że ładne konfigi i zakładki są dopiero w technologii dot.nietZamieszczone przez Jac
mi to nie przeszkadza (bo i tak mam), ale niektórzy narzekają...
ale za to od razu jakie du...y można do menu wrzucić
tak, tak, w wersji 1.0 są tzw. profile :smile:Zamieszczone przez dentharg
pozdro.,
m.
source directory is not a Canon CF Card (1)
jak to obejsc?
1. Zgrywac np total commanderem i recznie ukladacZamieszczone przez Jac
2. Wgrac z powrotem na karty CF
3. Znaleźć błąd i wysłać patcha do autora... oops, nie tak sie chyba nie da
A ja sobie napisałem kolejny mały skrypcik Na wejściu:
- obowiązkowo - co najmniej jedna lokalizacja (np. miejsce gdzie widać databank), może być więcej - np. dwa databanki mirrorowane, katalog w którym jest zrzuconych kilka kart (kolejność obojętna), cokolwiek
- opcjonalnie: nazwa aparatu, zakres dat, katalog docelowy
I to tyle: skrypt znajduje wyciąga wszystkie jpg/cr2 (struktura kompletnie obojętna) i ładnie układa numerkami od 00001 w aktualnym katalogu, według dat z EXIFa Jeśli któraś karta źle się zgrała i została zgrana powtórnie - wybierze "lepsze" wersje plików. Full automat, 2 strony perla :-P Jak wrócę z wojaży to opublikuję
z tym jak to obejsc to chodzilo mi o obchodzene w fotoloaderze... mulit rename tool z TC znam bo czesto korzystam, natomiast zglaszam w/g mnie blad programu...
muflon jak bys z tego zrobil jakis myk na winde nawet uruchamiane z cmd z parametrami to by bylo niezle, natomiast w tej chwili to moze 1% uzytkownikow bedzie wstanie z tego skorzystac ;-) wiec jest to zupelnie nie uzyteczne dla wiekszosci nawet jak by samo robilo selekcje fotek
to nie jest błąd programu, on po prostu ma zgrywać tylko z karty w czytniku i to wszystko, taka wersja...Zamieszczone przez Jac
jak to obejść? he, he, cóż, musicie mi kupić databank
po godzinie będzie nowa wersja z pełną obsługą databanków
a na poważniej: obejdziesz to na razie tylko ręcznie podając jako SOURCE_DIR np. F:\CF0001, potem F:\CF0002 itd. - po prostu wersja 0.3 musi mieć "na wstępie" podkatalog \DCIM\.
qrcze, ok, chyba powoli już zacznę wygospodarowywać czas na zrobienie tej wersji 1.0 pozbawionej wszystkich ograniczeń dzieciństwa i wrzucę ją na jakiś serwerek - ale głównie dlatego, że nie nadążam już z ręcznym rozsyłaniem fotoloadera 0.3 (już ponad tydzień opóźnienia, sorry) i po raz kolejny zapchała mi się tu skrzynka na CB* :-(
* z drugiej strony patrząc - jest to całkiem miła motywacja - dzięki!
pozdro.,
m.