Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 40

Wątek: Policja a media...

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar enter
    Miasto
    wioskawawa

Domyślnie

sytuacji racej nie poprawi od strony informacyjnej, ale jeśli wygracie to przynajmniej będziecie mieli większy spokój na terenie

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Bywalec Awatar suluf
    Miasto
    > :Wieś

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    Ja mam wrażenie, że trafił na najgłupszych policjantów jakich na stanie mają.
    To się w głowie nie mieści, że po bezpodstawnym zatrzymaniu jeszcze mu 500 zł mandatu chcą dać i go straszą, że telefon ma pewnie kradziony.
    Quidquid latine dictum sit, altum videtur.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    Nie no po czymś takim , to ci "policjanci" mieli by sprawę w sądzie , bo to już jest szczyt szczytów po prostu.
    no comment...

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MM- Zobacz posta
    Nie no po czymś takim , to ci "policjanci" mieli by sprawę w sądzie , bo to już jest szczyt szczytów po prostu.
    Marzenie. Akurat z takimi absurdami to praktycznie każdego dnia mam do czynienia.

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Po prostu myślą, że są nietykalni (a raczej : nierejestrowalni ) Proponuję akcję społeczną : jak będziemy widzieli jakąś służbę na służbie, a sami mieli pod ręką aparat i chwilę wolnego czasu - podejdźmy do nich i powiedzmy, że są na służbie i że zgodnie z prawem za chwilę zrobimy im zdjęcie. To nic, że się odwrócą - ważne, że będą świadomi. I w razie prawdziwej sytuacji, kiedy "coś będzie się działo" nie przeszkodzą nam w pracy.

Uzależniony

Domyślnie

Ręce opadają. Jak próbowałem robić zdjęcia(USA) podczas zatrzymania podejrzanego o posiadanie broni w miejscu publicznym, policjanci zrobili murek, skutecznie uniemożliwiając jakiekolwiek ujęcie.

Jednak tego nauczyły ich media. W Polsce nikt nie podskoczy mafii. Policja nie tylko myśli, że jest nietykalna, ale faktycznie jest, bo ma prokuraturę po swojej stronie.
    Jedyny sposób to stworzenie odpowiedniego związku, który by faktycznie zajął się ochroną mediów. Ale jak to w Polsce, "każdy sobie rzepkę skrobie".

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Może i marzenia , ale ja po prostu mam takich charakter , że daje sobie wejść na głowę jak ewidentnie ktoś nie ma racji i przegina delikatnie mówiąc.

A tak później takie pacany myślą że mogą wszystko.
    no comment...

Początki nałogu Awatar pe.en.de
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

30 lub 40 lat temu, to by było nie do pomyślenia, aby z takiej sytuacji ktoś mógły ujść cało, w dodatku z aparatem.
    Wiem co piszę, bo do dziś wspominam swą practicę super tl.
    I tylko samobójca mógłby wtedy chodzić gdzieś na skargę.
    A tak później takie pacany myślą że mogą wszystko.
    Oj, wtedy mogli.
    Starając się być obiektywnym, wyrażam jednak subiektywną opinę.

Początki nałogu

Domyślnie

Nie to żebym bronił policjantów z Wągrowca, ale w tym artykule o akcji z Konina można przeczytać m.in.
    "Jak wyjaśnia, przypadkowe nagranie policjanta podczas wykonywania czynności służbowych nie jest naruszeniem prawa. - To po stronie policji leży zabezpieczenie poufności, jeśli funkcjonariusze nie chcą, by ktoś był świadkiem. Ale jeśli spotykam policjanta będącego w terenie i robię mu zdjęcie, to nie naruszam żadnego przepisu - dodaje."
    I pewnie właśnie to chcieli zrobić tzn. zabezpieczyć poufność f-szom którzy podczas wykonywania czynności powinni mieć tą poufność zapewnioną. A że zabrali się do tego ze złej strony i dalej brnęli w coraz większe absurdy to już ich sprawa.

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów