Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 20

Wątek: Jak to zrobić?

Mieszany widok

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez canis_lupus Zobacz posta
    Pozwolę sobie nie zgodzić się z tym stwierdzeniem. Pomysł na zdjęcie jest bardzo ciekawy. Pokazuje, że autor potrafi dostrzec wśród otaczających go przedmiotów potencjalne tematy na fotografię. Oby tak dalej.
    Również tak uważam. Pomysł jest nieprzeciętny. Nie mniej, skoro autor coś takiego wypatrzył, to myślę że za jakiś czas i tak sam dojdzie do tego jak to lepiej zrobić. :-D Trzeba pokombinować z różnym oświetleniem. Szczerze mówiąc, myślałem o czymś zbliżonym do propozycji photographusa.

Coś już napisał Awatar piompo

Domyślnie

WItajcie ponownie,

Bardzo dziękuję wszystkim za uwagi i za miłe słowo.

Pozdrawiam serdecznie

Piotrek
    crop i słoiki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piompo Zobacz posta
    Już kilka osób powiedziało o tym zdjęciu: fajny pomysł, ale gorzej z wykonaniem... hmmm no to jak to zrobić?

Proszę o rady i wolne przemyślenia na temat...
    Ja wykonałbym kilka ekspozycji z korektami EV i złożyłbym je w obraz HDR. To pozwoliłoby uzyskać bardziej równomierne oświetlenie.

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pebal Zobacz posta
    Ja wykonałbym kilka ekspozycji z korektami EV i złożyłbym je w obraz HDR. To pozwoliłoby uzyskać bardziej równomierne oświetlenie.
    A ja bym po prostu równomiernie oświetlił.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    A ja bym po prostu równomiernie .
    Wtedy otrzymasz inny efekt.

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Dobrze, napiszę inaczej :

A ja bym po prostu odpowiednio oświetlił.

HDR wyglądałby tu sztucznie, a nie to jest celem tego zdjęcia. Ma być naturalnie, żeby to było zaskakujące.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    Dobrze, napiszę inaczej :

A ja bym po prostu odpowiednio .

HDR wyglądałby tu sztucznie, a nie to jest celem tego zdjęcia. Ma być naturalnie, żeby to było zaskakujące.
    HDR może także wyglądać naturalnie. Dodatkowe zmieni klimat tego kadru.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Pebal Zobacz posta
    HDR może także wyglądać naturalnie. Dodatkowe zmieni klimat tego kadru.
    HDR może także wyglądać naturalnie. Dodatkowe oświetlenie zmieni klimat tego kadru.

PS.
    Ciekawe dlaczego znikają z edytora niektóre wyrazy, po wykonaniu podglądu tekstu.
    Ostatnio edytowane przez Pebal ; 19-06-2010 o 00:04 Powód: Automerged Doublepost

Domyślnie

To jakieś dziwne akcje. Jeśli autor (artysta) albo bóg wie kto (ty? czy ktoś inny) miał taką koncepcję to tak ma być nie rozumiem dlaczego gorzej z wykonaniem ???? Sztuka jest sztuką samą w sobie jeśli komuś się nie podoba to znaczy że nie jest odbiorcą tej sztuki. To ma być sztuka czy coś co ma być poprawne w czymś nie wiem w czym ????. Można to inaczej oświetlić ale czy o to chodziło autorowi albo inaczej pokoloryzować, wykadrować czy zdjąć kolor wogóle. Ale czy taki był zamysł ? Mam przed oczami czarny kwardat na białym tle i ludzi debatujących wokół niego.. To samo mi się teraz kojarzy... JA nie jestem odbiorcą tej sztuki Ale ciekawy pomysł. Pytasz jak zrobili by to inni czyli jak masz robić swoją sztukę czy pytasz bo to nie twoja sztuka ale chciałbyś coś z tym zrobić a nie przychodzi Ci do głowy co? Czyli coś w rodzaju wypowiedzi Pana canis_lupus bo to też wpadło mi odrazu do głowy ??

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez smukly Zobacz posta
    To jakieś dziwne akcje. Jeśli autor (artysta) albo bóg wie kto (ty? czy ktoś inny) miał taką koncepcję to tak ma być nie rozumiem dlaczego gorzej z wykonaniem ???? Sztuka jest sztuką samą w sobie jeśli komuś się nie podoba to znaczy że nie jest odbiorcą tej sztuki. To ma być sztuka czy coś co ma być poprawne w czymś nie wiem w czym ????. Można to inaczej oświetlić ale czy o to chodziło autorowi albo inaczej pokoloryzować, wykadrować czy zdjąć kolor wogóle. Ale czy taki był zamysł ? Mam przed oczami czarny kwardat na białym tle i ludzi debatujących wokół niego.. To samo mi się teraz kojarzy... JA nie jestem odbiorcą tej sztuki Ale ciekawy pomysł. Pytasz jak zrobili by to inni czyli jak masz robić swoją sztukę czy pytasz bo to nie twoja sztuka ale chciałbyś coś z tym zrobić a nie przychodzi Ci do głowy co? Czyli coś w rodzaju wypowiedzi Pana canis_lupus bo to też wpadło mi odrazu do głowy ??
    To co piszesz jest prawdą, ale wcale nie musi być intencją artysty przepalenie części kadru. Część efektów może być niezamierzona i wynikać jedynie z ograniczeń stosowanej technologii.

Domyślnie

zgadzam sie z Tobą ot tak napisałem coś od siebie .

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów