Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 20

Wątek: Jak to zrobić?

Coś już napisał Awatar piompo

Domyślnie Jak to zrobić?

Już kilka osób powiedziało o tym zdjęciu: fajny pomysł, ale gorzej z wykonaniem... hmmm no to jak to zrobić?

Proszę o rady i wolne przemyślenia na temat...

Pozdrawiam
    P
    crop i słoiki

Bywalec
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Ale konkretnie to o co chodzi ... gdzie kupić taką szafę , jak ustawić lampę ?
    Zdradź proszę tajemnicę

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fil91 Zobacz posta
    Ale konkretnie to o co chodzi ... gdzie kupić taką szafę , jak ustawić lampę ?
    Zdradź proszę tajemnicę
    Tutaj chyba chodzi o "bombardowanie"...

Bywalec
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zaitsev Zobacz posta
    Tutaj chyba chodzi o "bombardowanie"...
    Też tak myślałem , ale odpowiedź na to jak to zrobić przecież jest widoczna na zdjęciu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fil91 Zobacz posta
    Też tak myślałem , ale odpowiedź na to jak to zrobić przecież jest widoczna na zdjęciu
    Może dla Ciebie tak - dla mnie raczej nie.

Powtórzę: kilka osób powiedziało to samo: fajny pomysł, gorzej z wykonaniem.... więc pytam - czy można to jakoś ciekawiej/inaczej wykonać? Hmm może to bez sensu po prostu....
    crop i słoiki

Początki nałogu Awatar sbogdan1
    Miasto
    k.Bielska - Białej

Domyślnie

Trzeba kupić szafę z odpowiednią tematyką ,wstawić do pokoju , kupić lampkę ,włączyć do kontaktu ,zaświecić ,ustawić w wybranym miejscu ,pstryknąć fotkę najlepiej RAW lub od biedy jpg, wstawić fotę na forum i gotowe.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez piompo Zobacz posta
    Może dla Ciebie tak - dla mnie raczej nie.

Powtórzę: kilka osób powiedziało to samo: fajny pomysł, gorzej z wykonaniem.... więc pytam - czy można to jakoś ciekawiej/inaczej wykonać? Hmm może to bez sensu po prostu....
    A to zmienia postać rzeczy ,lampkę ustaw po przeciwnej stronie ( na skos ) i wtedy będzie bombardowany samolot .
    Ostatnio edytowane przez sbogdan1 ; 15-06-2010 o 00:23 Powód: Automerged Doublepost
    EOS 40D,BG-E2N, 17-40/4L , 70-200/4L , 50/1.4, 85/1.8 ,T 28-75/2.8,

Nie kłóć się z idiotami ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sbogdan1 Zobacz posta
    Trzeba kupić szafę z odpowiednią tematyką ,wstawić do pokoju , kupić lampkę ,włączyć do kontaktu ,zaświecić ,ustawić w wybranym miejscu ,pstryknąć fotkę najlepiej RAW lub od biedy jpg, wstawić fotę na forum i gotowe.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!

A to zmienia postać rzeczy ,lampkę ustaw po przeciwnej stronie ( na skos ) i wtedy będzie bombardowany samolot .
    Ale ten statek nie ma działka!!!

I co teraz?

Chyba dorysuję ))

A tak poważnie to dzięki - w sumie cieszę się, ze nikomu nie przychodzi nic lepszego do głowy niż mnie w związku z tą fotką
    crop i słoiki

Początki nałogu Awatar photographus
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Mnie przychodzi.
    Ja bym zrobił tak:
    Duży softbox z lewej strony jako ogólne.
    Na każdą kulkę lampka fleszowa z założoną tekturową (sklejoną przez siebie) strumienicą trafiającą światłem tylko w konkretną kulkę.
    Zdjęcie w rawie i do wywoływarki, żeby dopieścić.

Pomysł wymaga sprzętu, ale wg. mnie powinien się sprawdzić.

A tak na marginesie pomysł świadczy o tym, że nie tylko patrzysz, ale i widzisz, co w przypadku ludzi parających się fotografią umiejętność niezwykle porządana
    pozdrawiam
    regulamin pkt 8

Uzależniony Awatar MaciekH
    Miasto
    Londyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez photographus Zobacz posta
    Duży softbox z lewej strony jako ogólne.
    Na każdą kulkę lampka fleszowa z założoną tekturową (sklejoną przez siebie) strumienicą trafiającą światłem tylko w konkretną kulkę.
    Zdjęcie w rawie i do wywoływarki, żeby dopieścić.
    Tyle kalorii zużyć żeby dostać co? Poprawnie oświetloną szafę do pokoju dziecięcego??? Jakoś inaczej bym tą energię spożytkował... A tą szafkę zostawił w spokoju.
    20D+BG-E2 | 28-105/3.5-4.5 | 70-200/2.8 | 50/1.4 | 580EXII | EF-430 | Naneu | 600R

Pełne uzależnienie Awatar canis_lupus
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MaciekH Zobacz posta
    Tyle kalorii zużyć żeby dostać co? Poprawnie oświetloną szafę do pokoju dziecięcego??? Jakoś inaczej bym tą energię spożytkował... A tą szafkę zostawił w spokoju.
    Pozwolę sobie nie zgodzić się z tym stwierdzeniem. Pomysł na zdjęcie jest bardzo ciekawy. Pokazuje, że autor potrafi dostrzec wśród otaczających go przedmiotów potencjalne tematy na fotografię. Oby tak dalej.

Co do samego zdjęcia - zrobiłbym tak, aby lampka nie była widoczna, albo przynajmniej wyszły mniejsze przepały na dl rogu szafy.
    "I love You Cię" Różyczko...
    Galeria ,
    Druga galeria,

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów