Ale konkretnie to o co chodzi ... gdzie kupić taką szafę , jak ustawić lampę ?
Zdradź proszę tajemnicę![]()
Trzeba kupić szafę z odpowiednią tematyką ,wstawić do pokoju , kupić lampkę ,włączyć do kontaktu ,zaświecić ,ustawić w wybranym miejscu ,pstryknąć fotkę najlepiej RAW lub od biedy jpg, wstawić fotę na forum i gotowe.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
A to zmienia postać rzeczy ,lampkę ustaw po przeciwnej stronie ( na skos ) i wtedy będzie bombardowany samolot .
Ostatnio edytowane przez sbogdan1 ; 15-06-2010 o 00:23 Powód: Automerged Doublepost
EOS 40D,BG-E2N, 17-40/4L , 70-200/4L , 50/1.4, 85/1.8 ,T 28-75/2.8,
Nie kłóć się z idiotami ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem
Mnie przychodzi.
Ja bym zrobił tak:
Duży softbox z lewej strony jako ogólne.
Na każdą kulkę lampka fleszowa z założoną tekturową (sklejoną przez siebie) strumienicą trafiającą światłem tylko w konkretną kulkę.
Zdjęcie w rawie i do wywoływarki, żeby dopieścić.
Pomysł wymaga sprzętu, ale wg. mnie powinien się sprawdzić.
A tak na marginesie pomysł świadczy o tym, że nie tylko patrzysz, ale i widzisz, co w przypadku ludzi parających się fotografią umiejętność niezwykle porządana
pozdrawiam
regulamin pkt 8
Pozwolę sobie nie zgodzić się z tym stwierdzeniem. Pomysł na zdjęcie jest bardzo ciekawy. Pokazuje, że autor potrafi dostrzec wśród otaczających go przedmiotów potencjalne tematy na fotografię. Oby tak dalej.
Co do samego zdjęcia - zrobiłbym tak, aby lampka nie była widoczna, albo przynajmniej wyszły mniejsze przepały na dl rogu szafy.