Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: Canon 50d problem

Dopiero zaczyna

Domyślnie Canon 50d problem

Czy w waszych canonach 50d też tak jest?
    Żeby go włączyć to muszę przesunąć na "off" a żeby wyłączyć na "on"
    Obecnie pracuję w trybie M (ręczna regulacja ekspozycji) i jak na razie dopóki nie przyślą mi obiektywu canon 50mm 1.8f to robię zdjęcia obiektywami M42 ( Helios , itp) i ustawiam ręcznie ciemniej/jaśniej i jak robię zdjęcie i daję ciemniej to zdjęcie jest jaśniejsze , a jak kręcę na to żeby było jaśniejsze to wychodzi mi zdjęcie ciemne . Czy w tych canonach tak jest czy to jakiś błędny egzemplarz?

Bywalec Awatar caveman
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Może opisz dokładniej, w jaki sposób robisz "ciemniej/jaśniej" bo w moim modelu nie ma takiej ciekawej funkcji?

Bywalec Awatar galekeg
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Miałem tak w Nikonie, rozwiązanie problemu to trzymać odwrotnie - obiektywem w stronę twarzy - i jest OK
    SMENAZENITPRAKTICA(1 rok nikon)CANONCANON DIGITAL x2

Uzależniony Awatar RomanS
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Jesli to nie jakis, taki sobie zart. To odpowiedz tak nie jest.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez caveman Zobacz posta
    Może opisz dokładniej, w jaki sposób robisz "ciemniej/jaśniej" bo w moim modelu nie ma takiej ciekawej funkcji?
    mam obiektyw m42 , heliosa którym sama wszystko ustawiam ( ciemniej , jaśniej , wyostrzenie) i na podglądzie jak robię obiektywem jak najjaśniej , wychodzi mi na zdjęciach ciemniej i odwrotnie .

Domyślnie

Przełącz aparat na kółeczku nastaw na tryb AV. Zapewne rozwiąże to twój problem.
    Staram się, ale za mało...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wdomachzbetonu Zobacz posta
    Czy w waszych canonach 50d też tak jest?
    Żeby go włączyć to muszę przesunąć na "off" a żeby wyłączyć na "on"
    Obecnie pracuję w trybie M (ręczna regulacja ekspozycji) i jak na razie dopóki nie przyślą mi canon 50mm 1.8f to robię zdjęcia obiektywami M42 ( Helios , itp) i ustawiam ręcznie ciemniej/jaśniej i jak robię zdjęcie i daję ciemniej to zdjęcie jest jaśniejsze , a jak kręcę na to żeby było jaśniejsze to wychodzi mi zdjęcie ciemne . Czy w tych canonach tak jest czy to jakiś błędny egzemplarz?
    kończę ósme piwo i nadal nie łapię ... trochę składni + interpunkcja i się zrozumiemy

proszę jaśniej :wink:

Domyślnie

A co rozumiesz jako "daję ciemniej"? Tak profilaktycznie pytam - bo zdarzali się już tutaj tacy, którym wydawało się, że f2.8 jest "ciemniejsze" od f11 :-D. Innego sensownego wyjaśnienia nie widzę.

Domyślnie

na pewno korzysta z trybu kreatywnego tam tam jest jaśniej/ciemniej

Domyślnie

Nie, bo "Obecnie pracuję w trybie M (ręczna regulacja ekspozycji)" - w 1 poście.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów