Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 20

Wątek: Problem z 380ex

Domyślnie Problem z 380ex

Witam
    Moze moje pytanie bedzie dla niektorych bardzo banalne,ale naprawde nie wiem w czym jest przyczyna.Tzn. kupilem niedawno na ebey lampe 380ex.
    Zrobilem pare fotek i wszystko bylo ok,fajnie doswietlone i w ogole.Wczoraj natomiast chcialem sie troszke pobawic swiatlem i wszystkie zdjecia wyszly jakies ciemne.Mam wrazenie ze gdybym uzyl lampy ktora wbudowana mam w D60 byly by jasniejsze.Czy mozliwe ze cos sie w niej przepalilo,albo czy to wina baterii?

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

1) Opisz na czym te zabawy świałem polegały?
    2) Sprawdź czy nie ustawiłeś sobie przypadkiem w body korekcji ekspozycji dla błysku?
    3) Słabe baterie/akumulatorki na pewno nie spowodują spadku mocy lampy, a jedynie wydłużają czas ładowania.

Pozdrowienia,
    Tomek

Domyślnie

Dzieki Gwozdzt,wydaje mi sie ze powoli zaczynam jak rozpracowywac.Mialem ustwiony obiektyw na manual i chyba to bylo przyczyna.Po przestawieniu na AF wszytsko wrocilo do normy.
    Pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez walotson
    Dzieki Gwozdzt... Mialem ustwiony obiektyw na manual... po przestawieniu na AF wszytsko wrocilo do normy...
    No teraz to ja wymiękam ;-)
    Konia z rzędem temu, co mi wytłumaczy co to ma wspólnego z niedoświetleniem zdjęć!!!

Pozdrowienia,
    Tomek

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

E-ttl zachowuje sie calkiem inaczej z obiektywami manualnymi. Taki tam stary bug zwiazany zapewne z przywiazywaniem pomiarow do punktow AF...
    ...

Pełne uzależnienie Awatar popmart

Domyślnie

380 Ex Nie Nadaje Sie Do Manualu .....

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KuchateK
    E-ttl zachowuje sie calkiem inaczej z obiektywami manualnymi...
    A gdzie jest mowa o manualnym obiektywie?
    IMHO jest tylko mowa o przełączaniu obiektywu pomiędzy MF<=>AF i dalej nie rozumiem, jaki to może mieć wpływ na naświetlenie zdjęć?

Pozdrowienia,
    Tomek

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Ty tego nie rozumiesz, ja nie rozumiem... Moze w Canonie rozumieja, choc jak by rozumieli to by mogli tego buga wyeliminowac zanim to zaczna sprzedawac... Wiec pewnie tez nie rozumieli.

Efektem "oswiecenia" i zrozumienia wkoncu w czym rzecz jest e-ttl II.
    ...

szam
    Guest

Domyślnie

Mam 380EX do Canona 400D i od pewnego czasu zacial sie prawdopodobnie zoom (czaly czas miga dioda przy 50). Nie zmienia sie to niezaleznie od ustawienia lampy czy ogniskowej, to samo jest po wlaczeniu lampy zdjetej z aparatu. Podobnie dzieje sie ze zwyklym Canonem S5. Czy ktos sie z takim czyms spotkal?? Gdzie jest serwis lamp Canona??

Domyślnie

Chyba tam gdzie serwis aparatów, Warszawa, Żytnia 15.

Pozdrawiam i Wesołych Świąt :-)
    Michał

--
    www.uwm.edu.pl/myszki - galeria fotografii Studenckiego Fotograficznego Koła Naukowego

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów