Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345
Pokaż wyniki od 41 do 49 z 49

Wątek: Lustrzanka + obiektyw - ok. 2500zł

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez patyn Zobacz posta
    ........... Tak ciężko to zrozumieć?.........
    Przy jasnym wyrażeniu swoich nie
    C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Domyślnie

Taka konieczność zrodziła się później. Wiem że wybór aparatu był błędny dlatego nie pomstuje a ODRADZAM autorowi wątku! Tak ciężko to zrozumieć?
    Jeżeli ktoś chce ostrzyć ręcznie z wymienioną matówką, i jest to jakieś kryterium przed zakupem, to lepiej żeby kupił sobie Pentax'a.

Coś już napisał
    Miasto
    Toruń/Chełmno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez psl Zobacz posta
    Jeżeli ktoś chce ostrzyć ręcznie z wymienioną matówką, i jest to jakieś kryterium przed zakupem, to lepiej żeby kupił sobie Pentax'a.
    Wymienna matówka to jest tylko przykład a nie żadne kryterium. Myślę że przewaga XXd nad XXXd dotyczy nie tylko tego aspektu.

Domyślnie

Wymienna matówka to jest tylko przykład a nie żadne kryterium. Myślę że przewaga XXd nad XXXd dotyczy nie tylko tego aspektu.
    To są zupełnie inne puszki/serie. Każda ma zalety i wady. Ty kupiłeś xxxd i żałujesz. Tak bywa. Ja z 1000d jestem bardzo zadowolony ;-)

Coś już napisał
    Miasto
    Toruń/Chełmno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez psl Zobacz posta
    To są zupełnie inne puszki/serie. Każda ma zalety i wady. Ty kupiłeś xxxd i żałujesz. Tak bywa. Ja z 1000d jestem bardzo zadowolony ;-)
    Zgadzam się w 100%. Zależy co komu leży. Jednemu podoba się córka innemu teściowa. Nie sugeruję że nie da się robić dobrych zdjęć XXXd. gdybym tak mówił srałbym we własne gniazdo. Autor wątku zakupił już sprzęt i oby spełnił jego oczekiwania.

Pełne uzależnienie Awatar dziobolek
    Miasto
    Dublin/Ireland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MC_ Zobacz posta
    Nie zapominajmy, że LV jest w C użyteczny praktycznie wyłącznie w trybie MF.
    Hmm Jakoś trudno mi się z tym zgodzić.
    Używam często LV prawie wyłącznie w trybie AF i nie zauważyłem problemów.
    Sprawdza się świetnie nawet w dynamicznych sytuacjach np. kadrowanie ponad głowami:

lub kadrowanie tuż nad lustrem wody:

W takich sytuacjach tylko odchylanego LCD brak mi do pełni szczęścia.
    Mam nadzieję że dorzucą ten "gadżet" (uważany za zbędny przez niektórych) do następcy 50D :wink:

Pozdrówka!
    "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
    Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
    tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dziobolek Zobacz posta
    Mam nadzieję że dorzucą ten "" (uważany za zbędny przez niektórych) do następcy 50D :wink:

Pozdrówka!
    Masz nadzieję ........ Sądzę, że jak już, to Canon postąpi podobnie jak Nikon w przypadku D5000 Jednak coś za bardzo na to nie liczę
    C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Coś już napisał Awatar Jedrzej79
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Plati Zobacz posta
    Łapy dużej nie mam. Bawiłem się ostatnio sprzętem od kumpla - 400D, jeżeli o wielkość chodzi to był akurat, jeżeli 500D będzie podobnych rozmiarów to ok. Ogólnie jeżeli o wielkość ... to od ok. 3-4 lat posiadam Canona A610 - do wielkich to nie należy. Co do wyścigu o piksele to potwierdzam ... przy ok 10-12 mpix straciło to sens, chyba żeby robić fotki na bilbordy.

Czym właściwie różni się 500D od 550D ? Poza ilością MPix, procesor ten sam.
    Ja bym na Twoim miejscu w każdym razie postawił na używkę. Bardziej się to opłaca, a jak chcesz zmienić, bo Ci coś nie odpowiada (czytaj z czasem zauważasz, ze preferujesz inny zakres itp.) to tracisz mało kasy przy odsprzedaży. Jeśli kaske masz wyliczoną to proponowałbym na początek 450D lub 400D + Sigma 18-50 2.8 albo Tamron 17-50 2.8. Ewentualnie możesz brać 30D (ja bym to wybrał), bo na 40D może Ci kaski już nie starczyć. Ciężko mi sobie wyobrazić różnice w jakości zdjęć między tymi modelami aparatów, różnice pomiędzy kolejnymi modelami zazwyczaj są nieistotne dla kogoś, kto o nich nie wie ;-). Plusem "dwucyfrówek" na pewno będzie ergonomia, szybkość i dostępność dodatkowych funkcji. Jeśli nie czujesz, że jest to Ci potrzebne, to kup to co tańsze ;-), a kaski na dodatkowe szkiełka i akcesoria nigdy za dużo;-)
    Canon, Sigma, Tamron, Manfrotto ...

Sprzedam: Sigma 18-50 2.8 EX DC Macro, Grip BG-E3 do 400D.

Domyślnie

Ale on już kupił 550d ;-)

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345

Uprawnienia umieszczania postów