Cytat Zamieszczone przez piotrkula
Cytat Zamieszczone przez JaW
rzadko uzywam statywu do makro
widze, ze masz obiektyw 100mm Macro, ostatnio mialem odpowiednik pentaxa w reku z body PZ1P, chcialem sie przekonac czy "lubie" macro, to bylo pierwsze moje zderzenie z tego rodzaju fotografia i pierwsze odczucie bylo takie ze bez statywu aniu rusz, ale moze to kwestia przyzwyczajenia i wprawy, mozesz mi powiedziec cos wiecej na temat robienia zdjec macro, bo cos czuje, ze to nie bylo moje ostatnie spotkanie z macro fotografia?

p13ka przepraszam, ze ci w temat z butami sie wladowalem i na dokladke nie moge ci pomoc, bo jak zauwazyles, sam chcialbym sie czegos dowiedziec. przynjamniej dale krecimu sie wokol macro
W dziale "Technika robienia zdjęć" podałem linka do ogolnego tekstu o makro, ktory niedawno popelnilem: poczytaj to na początek. Troche informacji znajdziesz tez w dziale "Testy sprzętu" przy opisie obiektywu 100mm Macro USM. A jak bedziesz mial bardziej szczegolowe pytanka to proponuje zalozyc osobny temat w dziale technicznym... bo nas stąd jakis nowy moderator pogoni, chcąc się wykazac aktywnością