Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: Specjalista od obiektywów

Dopiero zaczyna

Domyślnie Specjalista od obiektywów

Czy może ktoś polecić relatywnie taniego magika od obiektywów ze śląska?
    DIGITAL : 7d
    ANALOG : 50e
    LENSES : 17-50 2.8 : Takumar SMC 135mm f/2.5 : Takumar SMCmm 50 f/1.8

Początki nałogu Awatar janhalb

Domyślnie Lampa błyskowa - serwis Warszawa?

Padła mi lampa. To jest jakaś stosunkowo tania chińszczyzna (Tumax DPT386AFZ) - ale już taka z ETTL. Padł "zoom" - palnik w środku zablokował się w pozycji jak dla szerokiej ogniskowej (30 mm). Przy próbie regulacji ogniskowej w aparacie lampa usiłuje dostosować zoom - i nie może, palnik stoi, słychać energiczne warczenie.

Niestety, lampa jest już po gwarancji. Czy znacie jakiś sensowny (a nie najdroższy na świecie) serwis w Warszawie lub okolicy, który by się czymś takim zajął? A może ktoś z szanownych forumowiczów zechciałby (za pieniądze, rzecz prosta...) coś takiego naprawić? Bo ja to niestety laik jestem jeśli chodzi o elektronikę etc...

Zależy mi, żeby to zrobić przed lipcem...
    Amator, po prostu amator*

*Słownik Języka Polskiego PWN: AMATOR: 1. 'osoba, która zajmuje się czymś dla przyjemności' https://500px.com/janhalb

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez janhalb Zobacz posta
    Padła mi . To jest jakaś stosunkowo tania chińszczyzna (Tumax DPT386AFZ) - ale już taka z ETTL. Padł "" - palnik w środku zablokował się w pozycji jak dla szerokiej ogniskowej (30 mm). Przy próbie regulacji ogniskowej w aparacie lampa usiłuje dostosować zoom - i nie może, palnik stoi, słychać energiczne warczenie.

Niestety, lampa jest już po gwarancji. Czy znacie jakiś sensowny (a nie najdroższy na świecie) serwis w Warszawie lub okolicy, który by się czymś takim zajął? A może ktoś z szanownych forumowiczów zechciałby (za , rzecz prosta...) coś takiego naprawić? Bo ja to niestety laik jestem jeśli chodzi o etc...

Zależy mi, żeby to zrobić przed lipcem...
    Jeżeli chodzi o lampę, to sam sobie to zrobisz bez problemu. Mi ostatnio upadł Sun 4000AF, kwestia naprawy ograniczyła się do kupna kropelki i sklejeniu plastiku który obejmuje prowadnicę.
    DIGITAL : 7d
    ANALOG : 50e
    LENSES : 17-50 2.8 : Takumar SMC 135mm f/2.5 : Takumar SMCmm 50 f/1.8

Początki nałogu Awatar janhalb

Domyślnie

Po pierwsze - przepraszam Autora wątku za pomyłkę: chciałem założyć nowy wątek, a omyłkowo dodałem mój post jako odpowiedź. Za chwilę przeniosę ten post do nowego wątku.

Po drugie:

Cytat Zamieszczone przez argoncyc Zobacz posta
    Jeżeli chodzi o lampę, to sam sobie to zrobisz bez problemu. (...)
    Pzyjacielu, czy sądzisz że gdybym potrafił "sobie zrobić bez problemu", to zawracałbym ludziom głowę na forum?

Nie, nie potrafię. Nie znam się na elektronice ani mechanice precyzyjnej, nie mam nawet w domu śrubokrętów z końcówkami którymi mógłbym toto rozkręcić. Szukam _fachowca_ (choćby amatora).
    Amator, po prostu amator*

*Słownik Języka Polskiego PWN: AMATOR: 1. 'osoba, która zajmuje się czymś dla przyjemności' https://500px.com/janhalb

Uprawnienia umieszczania postów