Strona 8 z 12 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 116

Wątek: Lp-e6, czyli jak kupiłem oryginalną podróbę baterii

Coś już napisał Awatar Manekin
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michael_key Zobacz posta
    Oryginalny za 100zł to na pewno nie uświadczysz.
    Co jak co, ale ja wyznaję zasadę, że albo kupuję za 100zł zamiennik firmy alternatywnej, albo za 250 oryginał. Posiadanie podróby z logo C za tą kwotę to nie dla mnie.
    Wejdź do sklepów z zamieszczonych linków. Kupujesz, odebierasz osobiście np. RTVeuroAGD płacisz 269zł czy masz oryginał, czy tylko świadomość, że za tyle powinieneś mieć oryginał ? To jest dokładnie taki jak mam ja.

Jak wspomniałem wcześniej, mam czasami w sprzedaży towary nowe oryginalne z hologramami za mniej niż połowę ceny sklepowej, wiem że jest taka możliwość (nie jest to as. foto).

Sam kupiłem kilka rzeczy na aukcji, które były wygranymi np. w konkursach np. za 60% wartości. ceny aku są nawet po 220zł - 110zł to 50%
    Jak bym Wam napisał za ile kupiłem nowego 5DmkII to odpowiedź na pewno by była, że to podróba.

Pomińmy cene zakupu. Jesli bym napisał że kosztował 240zł to są szanse że to oryginał ? nie rozładował sie nawet po prawie 4-miesiacach ...

Aha. Sam brzydzę się podrabianymi towarami, więc jeśli mamy pewność na 100%, że to podróbka to go zutylizuje.
    Ostatnio edytowane przez Manekin ; 18-02-2012 o 20:42

Dopiero zaczyna Awatar Bomberp
    Miasto
    Grodzisk Maz

Domyślnie

Ja mam dwa prawdopodobnie oryginały jeden kupiony z 7D i drugi z 5D.
    Oba różnią się wyglądem dość istotnie (jak będę miał chwilę to zrobię zdjęcia),
    ale zachowują się podobnie. Natomiast Phottix szybko się rozładowuję, np. po około 2 miesiącach wkładam do aparatu i pokazuje 98% ale już po kilku zdjęciach wartość spada do 60%, w oryginałach tego nie ma.
    Generalnie i tak każdą ładuje przed zleceniem, więc dla mnie to nie ma znaczenia.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Dzieje się tak, bo sklepy zamiast zamieszczac realfoto oferowanego towaru idą na łatwiznę i ściągają fotki z sieci. Ma się to nijak do tego co naprawdę sprzedają, bo zdjęcia są poglądowe. Co do cen na aukcjach, to trudno mi uwierzyć, że ktoś wygrał akumulator w konkursie
    Ostatnio edytowane przez Bolek02 ; 23-02-2012 o 10:04
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Coś już napisał Awatar Manekin
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bolek02 Zobacz posta
    Dzieje się tak, bo sklepy zamiast zamieszczac realfoto oferowanego towaru idą na łatwiznę i ściągają fotki z sieci. Ma się to nijak do tego co naprawdę sprzedają, bo zdjęcia są poglądowe. Co do cen na aukcjach, to trudno mi uwierzyć, że ktoś wygrał akumulator w konkursie
    Nikt nie napisal o wygraniu aku w konkursie ...
    ceny sa mozliwe przez pol, nie bede o tym pisal na forum ( nie mam na mysli rowniez nocnych sklepow)

Jak bede mial czas to zagladne to sklepow i sprawdze te aku "oryginaly " ale moze ktos z Was poda tak jak linki do sklepu gdzie kupimy ten oryginal z wytloczona data, ta naklepka na aku jest gwarancja oryginalnego produktu.

A moze ktos kupil oryginalny aku w renomowanym sklepie w cenie 100% i moglby wstawic fotki, by wiedziec na co zwrocic uwage, jesli rozni sie od tego dostarczonego z body.

Coś już napisał

Domyślnie Odp: Lp-e6, czyli jak kupiłem oryginalną podróbę baterii

Wysłałem zapytanie do Canona i otrzymałem odpowiedź:

Szanowny Panie ----------,

dziękujemy za kontakt z działem Wsparcia Technicznego Canon Polska.

W nawiązaniu do Pana zgłoszenia dotyczącego oryginalności zakupionego akumulatora chcielibyśmy poinformować, że na naklejce nie musi znajdować się data produkcji.
    Zachęcamy do wysłania zdjęcia takiej naklejki, wtedy będziemy mogli dokładniej sprawdzić jej oryginalność.
    Przy kolejnych zakupach produktów Canon zapraszamy do skorzystania z oferty naszych partnerów, których listę może Pan odnaleźć w podanym poniżej linku.

Canon Polska - Dla domu

W przypadku dodatkowych pytań zapraszamy do ponownego kontaktu.

Z poważaniem

----------------

Canon Services & Support
    5D MK II; 24-70L/2,8; 70-200L/2,8 IS

Witam, ja kupiłem na znanym portalu akumulator LP-E6 za 130 zł. Zrobiłem na pierwszym ładowaniu ponad tysiąc zdjęć. Myślę że to oryginał.

Coś już napisał

Cytat Zamieszczone przez andremobile Zobacz posta
    Witam, ja kupiłem na znanym portalu akumulator LP-E6 za 130 zł. Zrobiłem na pierwszym ładowaniu ponad tysiąc zdjęć. Myślę że to oryginał.
    To myśl tak dalej. Nikt nie sprzeda nowego, oryginalnego za mniej niż 200 PLN.
    5D MK II; 24-70L/2,8; 70-200L/2,8 IS

Pełne uzależnienie

Kupując nowy oryginalny akumulator Canona data produkcji jest wytłoczona zwykle na naklejce ( mam kilka różnych i na każdym tak jest ).
    Jeśli chodzi o cenę oryginalnego LP-E6 to również uważam, że 200zł to absolutne min.
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Nie lepiej kupić normalny, firmowy zamiennik zamiast ryzykować z podróbkami? Mam kilka sztuk LP-E6 firmy hahnel i blumax i nie zauważyłem żadnej różnicy między nimi a sztuką canona. Patrząc na ceny innych akcesoriów jakie sobie canon życzy to nie zdziwiłoby mnie gdyby te zamienniki były nawet lepsze .

Na moim data też jest wytłoczona i nie widzę żadnej różnicy między nim a oryginałem, na opakowaniu był hologram canona.

Strona 8 z 12 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów