No i po wypowiedzi Widelca jest mętlik
Tak zastanawiam się, czy sklepy posiadające renomę w branży akcesoriów foto też mają świadomość sprzedawania swoich towarów. Kupuję o 30zł drożej baterią, a się okazuje, że to tej podróba.
No i po wypowiedzi Widelca jest mętlik
Tak zastanawiam się, czy sklepy posiadające renomę w branży akcesoriów foto też mają świadomość sprzedawania swoich towarów. Kupuję o 30zł drożej baterią, a się okazuje, że to tej podróba.
Nie znam tego sklepu, zdjęcia w aukcji są złej jakości, cena jest niższa od polsko-rynkowej o cca. 80 PLN. Nie kupiłbym na tej aukcji.
W USA, gdzie zawsze jest trochę taniej niż u nas, ta bateria kosztuje cca. 60 USD. (LINK ) Dolar kosztuje cca. 3,4 PLN. Rachunek jest prosty.
Ostatnio edytowane przez dinderi ; 08-01-2012 o 16:25
Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---
Po co ryzykować, nie lepiej kupic w Komputroniku , Prolinie itp sieciach lub choćby u forumowych TIP-ów. Przez nich nie zostaniesz oszukany![]()
Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII
o ile ktoś będzie sprawdzał co jest w pudełku . i czy pasuje tak jak sie należy bez zadnych oporów . równiez moze sie stać ze renomowany sprzedawca nieświadomie sprzeda podróbę jako orginał .
wystarczy ze jakis pracownik hurtowni lub pośrednik zrobi podmianę w kartonie by dorobić kilka złoty do marnej wypłaty .
kolekcjoner sprzętowy
Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII
A ja proponuję kupić zamienniki np. stąd http://www.ebay.pl/itm/Batterie-pour...item35b8cbdaae i po problemie.
Używam zamiennika zakupionego w chinach, co prawda to jest chyba Phottix z chipem, ale kupiony rok temu jak te dekodowane były u nas sporo droższe.
Wydałem około 50zł.
Bateria nie trzyma tyle co oryginał ale spokojnie podczas jednej sesji do 1000 zdjęć się da zrobić( na oryginale robię około 1500).
Jak leży to dość szybko traci moc, ale nie ma tragedii.
Dlatego uważam, że jak ktoś chce taniej to niech spokojnie kupuje zamiennik, a jak ktoś chce oryginał to nich oleje Allegro i kupi z oficjalnej polskiej dystrybucji za normalną cenę
Przyznam się, że też kupiłem "oryginalny" jednak mój trochę różni się od opisywanych tu, oprócz ceny kosztował coś 99zł + przesyłka lub nawet z nią nie pamiętam.
1. Kolor jest prawie taki sam, jak nie taki sam co w aku dołączonym z body
2. Wszystkie nadruki są bardzo czytelne
3. Pudełko jest bardzo dobrej jakości jak i nadruk na nim + folijki papierki itd
Foty:
Przyznam, że jeszcze go nie używałem, tzn nowy sprawdziłem w body 3-pstryki, dodałem do listy i do ładowarki, nie było żadnych problemów z włożeniem i wyciągnieciem ...
Teraz go wygrzebałem i po prawie 4-miesiącach (ponad 3,5 m-ca) jest naładowany w 90% co też zaprzecza wcześniejszym opisom (ostatnia fota)
I teraz tak sugerując się tylko ceną to pewno podróba jak nic ...
Ale jak Wy myślicie po moim opisie i załączonych zdjęciach ...
Dodam jeszcze, że ten z zestawu według naklejki jest wyprodukowany w Chinach a ten co dokupiłem w Japoni. Kupiłem od gościa na aukcji, miał tylko 3szt.
Ten z prawej to podróba niestety - brak wybitego numeru seryjnego w okienku na etykiecie. Ja posiadam obecnie 3 szt oryginały aku i wszystkie mają tloczony numer serii.
To gdzie wyprodukowany to sprawa drugorzędna - zazwyczaj pisze że ogniwa made in Japan ale aku jako całość wyprodukowany w Chinach.
Nie daje mi to spokoju bedę drążył temat, poniżej zamieszczam linki do sklepów w których na pewno powiniśmy kupić oryginał, jeśli linki zostaną usunięte z powodu jakiś tam pkt. regulaminu polecam wstukać w google "LP-E6 oryginał" i wejść do znanych sklepów i przyglądnąć się zdjęciom aku w cenach 220zł-299zł
Co do zakupu w podejrzanie niskiej cenie tzn. za tak zwaną połowę, jest to możliwe i trafiają się takie okazje, również u mnie
Tu Linki:
Cyfrowe
Fotoaparacik
Amazon
RTVeuroAGD
Oryginalny za 100zł to na pewno nie uświadczysz.
Co jak co, ale ja wyznaję zasadę, że albo kupuję za 100zł zamiennik firmy alternatywnej, albo za 250 oryginał. Posiadanie podróby z logo C za tą kwotę to nie dla mnie.