Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Wątek: Stara Ela 28-70

Domyślnie Stara Ela 28-70

Ogólnie szukałem czegoś o 28-70 Canona z f2,8 ale nie znalazłem nic o tym na canon board więc wstawiłem taki Watek mój dylemat polega na tym że mam ograniczony budżet i takie szkło wydaje mi się rewelacyjnym rozwiązaniem ale chciał bym usłyszeć jakieś alternatywne szkła oraz za i przeciw z góry dziękuje i pozdrawiam

Dopiero zaczyna

Domyślnie

myslisz zapewne o tym samym szkle co ja jest na allegro za 2500zl :P
    alternatywa 24-70 2.8 ...cena zabojcza - nowka 4500zl, uzywka 3500zl w gore...

28-70 wydaje sie fantastyczne... mnie tylko martwi fakt, iz jest to szklo strasznie wiekowe. Generalnie osobiscie obawiam sie tylko o Autofocus, gdyz przegladalem ebaje i amazony i mozna spotkac egzemplarze wlasnie z walnietym AF :///

tak czy siak - szklo jest cacy

Domyślnie

Radzę sie dokladniej przyjrzec ogłoszeniom na necie. Wczoraj widziałem C 24-70 za 2600zl !! z 2005 roku albo 95' (pewien nie jestem, bo to samo oznaczenie opisuje dwie daty). z resztą nawet na alledrogo sa ponizej 3K

Dopiero zaczyna

Domyślnie

za 2600zl jest mowiac delikatnie popsuty

Domyślnie

Z resztą jesli plotki (OBY) się potwierdzą, to Canon wypuści w najbliższym czasie 24-70 2.8 z IS, co może skutkować obniżeniem cen obecnej wersji i dość dużym ich wysypem na allegro itp.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez octopus1 Zobacz posta
    za 2600zl jest mowiac delikatnie popsuty
    Widziałeś/tykałeś, czy tylko niezdrowo niska cena nasuwa ci takie myśli?
    Ostatnio edytowane przez michallubon ; 11-06-2010 o 10:04 Powód: Automerged Doublepost

Dopiero zaczyna

Domyślnie

sprzedajacy sam napisal ze obiektyw musi trafic do serwisu.

na te wersje z IS to juz czekaaaaaaaaaaaaaaaaaaaamy :P oj czekamy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez octopus1 Zobacz posta
    sprzedajacy sam napisal ze obiektyw musi trafic do serwisu.
    Tam gdzie ja widziałem tego canona, nie było informacji ze musi jechać do serwisu. Co wcale nie oznacza ze nie powinien się tam przejechać

Domyślnie

Więc wydaje się szkłem idealnym. Tylko strach o af ewentualna naprawa af ile mogła by wynieść. A canon na kiedy przepowiedział wydanie 24-70Is w najbliższym czasie czyli ?? A i nie znajdziecie Canona 24-70 poniżej 3000 nie ma szans

Domyślnie

"jeśli plotki się potwierdzą" = "nigdzie nie jest powiedziane, że tak będzie"
    A i nie znajdziecie Canona 24-70 poniżej 3000 nie ma szans
    Ja widziałem kilka, nie należy taki widok do codzienności ale kto szuka... i tak dalej.

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów