Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: time lapse

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Ja zawsze co 10sec robie, jedna godzina 'strzelania' to 360 fotek - zazwyczaj ustawione na 15fps daje 20sec filmu.

http://www.youtube.com/watch?v=uiG0ySmmzGU
    http://www.youtube.com/watch?v=kjUDUUxxLAE

Do timelapse polecam stary kompakt canona, chdk i jakas tulejka, w ktora mozna wkrecic konwerter wide. Wszystkie timelapsy robie, canonem s2 + wide 0,7 sony. Daje mi to 24mm. Jest naprawde ok.

Zablokowany

Domyślnie

super, niestety kompakt tylko od rodzicow mam jak by co sony dsc h20, hd tam nagrywa 29min, a karta mi na 3 starcza, ale jakosc po zmroku jest tragiczna, poza tym najwyzej 1,5h nagram, a innego aparatu nie mam, za to z 50D, to przy HD 1080p, to hmm chyba nawet moge leciec luzem 6400 iso

tylko nie wiem jakie ustawienia, AV + auto ISO?

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Time Laps'ow nie robi sie filmujac. To zdjecia klatka po klatce. Albo Soniak ma taki tryb w korpusie, a jak nie to albo wezyk spustowy z taka opcja, albo custom FW.

Zablokowany

Domyślnie

kupilem juz wezyk z interwalometrem, pytanie tylko jakie ustawienia dobrac zeby zrobic zachod, z tego co myslalem/czytalem

punktowy pomiar na niebo + auto ISO + AV program (f/8?)

jakies uwagi?

Pełne uzależnienie

Domyślnie

przyslona na max, ostrosc ustaw recznie, dalej juz jak sie spodoba. Najwazniejsze pamietaj aby AF wylaczyc, bo moze ogniskowa sie zmieniac i bedzie kadr w filmiku "latał".

Domyślnie

Witam!
    Jaki aparat polecicie z funkcą timelapse, chodzi mi o jak najtańszy model (kompakt), może jakiś starszy model po wgraniu odpowiedniego softu ma taką możliwość? proszę o pomoc jednak zaznaczam iż aparat musi być tani ze względu na to iż nie wiem czy bede go mugł odzyskać (near space). z góry dzieki za pomoc.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów