Ja jeżeli już to widzę kiepską kompresję... ale oczy już stare![]()
EOS 5DMkII + BG-E6; C 14 L II; C 24 L II; C 50 1.4; C 85 1.8; C 135 L; C 580 EX II; Sherpa 450 R; Kata D-3N1-30; Crumpler Master Delhi 620 i drobiazgi...
Ostrość poszła na silniki.
robiłem na przesłonie 5.6 i czasie 1/640.
Jestem początkujący, więc mógłbyś mi powiedzieć jak uzyskać większą GO?
Żeby uzyskać większa głębię ostrości musisz zwiększyć wartość przesłony (np. z 5,6 na 8).
Więcej tutaj:
http://lmgtfy.com/?q=glebia+ostrosci
EOS 5DMkII + BG-E6; C 14 L II; C 24 L II; C 50 1.4; C 85 1.8; C 135 L; C 580 EX II; Sherpa 450 R; Kata D-3N1-30; Crumpler Master Delhi 620 i drobiazgi...
Wystarczy F5.6-8, przy takich przysłonach F16 to będziesz miał tragiczne czasy no i syfki też, bo już pewnie wyjdą jakieś drobinki, a do tego pewnie też już ostrość trochę padnie na takiej przysłonie. Moim zdaniem powinno się zmieścić przy tej co robisz, mi się zawsze wszystko mieściło na F5.6 jeśli chodzi o samoloty.
Tak w ogóle to zrób test np. na 3 bateryjki i zbadaj, czy nie masz FF, ja bym od tego zaczął.
O czym wy mówicie? f/11 f/16? do fotografii samolotów? Przecież potrzeba raptem od 0.5m do kilku metrów ostrości przy odległości zwykle zaczynającej się od 50m.
Jeżeli mamy tani obiektyw, najlepiej sprawdzić w wykresach przy jakiej przysłonie ma najlepszą ostrość. Ważniejsze jest jednak nauczyć się stabilnego trzymania aparatu i wyzwalania migawki jednym palcem a nie całą ręką.
Po drugie może się zdarzyć, że ktoś bezmyślnie ustawi focus na ruchomym obiekcie i wyzwoli migawkę dopiero po 1-2s.
Próbowałem przf F/8 ale wtedy automatycznie wydłuża się czas, a zdjęcia są i tak nieostre.
Zrób jakies zdjęcia statycznych obiektów, (np. drzewa) i użyj szerokiego kąta, nie tele, ustaw iso na 400, przysłonę na 11 i pokaż efekty. Zostaw na chwilę te samoloty i teleobiektywy. Jak na mój gust te zdjęcia nie są tragiczne.