Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Wątek: Uszkodzony? ekran LCD po wizycie na Żytniej

Początki nałogu
    Miasto
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

W/w efekt wygląda jak usterka złącza wyświetlacza z płytą główną. Fizycznie LCD powinien być dobry ale coś szwankuje po drodze.
    EOSy, 17-40/4L, 24-70/2.8L, 50/1.8, 85/1.8, 100-300/4.5-5.6, Raynox 250, manfrotto, 420EX, 580EX I, II, elinchrom+ skyport.
    www.magaczewski.blogspot.com
    www.fotogaleria.magaczewski.pl

Początki nałogu
    Miasto
    gdynia

Domyślnie

Usterka naprawiona. Serwis w cyfrowe.pl wziął bez dyskusji uszkodzenie na siebie, chociaż twierdzą, że wysłali sprawny aparat (duży plus dla serwisu). Sprzęt wysłany na Żytnią, wymienione złączki i chyba folia łącząca LCD, wrócił do sklepu ale dalej niesprawny. Druga wizyta na Żytniej, ponowny montaż złączek i teraz wydaje się, że wszystko OK, przynajmniej z LCD. LCD wróciło z naklejoną folią ochronną. Myślałem że nowe LCD wstawione, ale po zerwaniu folii widać, że wyświetlacz stary, porysowany. Nie wiem po co ta folia, no chyba że wymienili też wyświetlacz, wstawili inny używany.

Bywalec Awatar r3b
    Miasto
    Legionowo

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pjakusz Zobacz posta
    Nie wiem po co ta folia, no chyba że wymienili też wyświetlacz, wstawili inny używany.
    Zazwyczaj naklejają nawet na używany, po to aby go bardziej nie porysować... taka procedura jest w wiekszości serwisów.

Początki nałogu
    Miasto
    gdynia

Domyślnie

Za szybko pochwaliłem się naprawionym sprzętem. Wyświetlacz faktycznie OK - tylko podczas naprawiania zepsuli mi matówkę (nie widać czerwonego podświetlenia, który punkt jest wybrany), dodatkowo aparat ma gigantyczny FF. Szlag mnie zaraz trafi :/

Coś już napisał Awatar drac
    Miasto
    Bytów

Domyślnie

No to rzeczywiście masz pecha, teraz sam boję się wysyłać na żytnią, a jeszcze mam zamiar kupić 5d. Mam nadzieję że będzie wszystko w porządku.
    Canon 5D, C50/1.4, METZ 58

Bywalec Awatar mnocon
    Miasto
    Slask

Domyślnie

chcialem wyslac swoj do kalibracji (nawet zalozylem watek), ale jak widze dobrze zrobilem ze nie wyslalem, wpolczuje, mozna naprawde sie wkurzyc !
    Canon | 1D X | 40d | EOS M | 24-70 2.8 L II | 50 1.4 | 85 1.8 | 430 EXII | 600 EX RT | XH A1 |

Coś już napisał Awatar drac
    Miasto
    Bytów

Domyślnie

Czy wiadomo w końcu jaka jest to usterka i ile kosztuje ewentualna naprawa ?
    Canon 5D, C50/1.4, METZ 58

Początki nałogu Awatar Bogdan56_Ch
    Miasto
    Chrzanów

Domyślnie

Może komuś przyda się ta informacja.
    W grudniu padło zasilanie w 400D mojego brata. Wysłałem aparat na Żytnią i po tygodniu był już u mnie w domu. Czyszczenie, naprawa układu zasilania, wymiana płyty głównej. Łączny koszt z przesyłką powrotną to 517zł.

Aparat sprawny i czysty, żadnych problemów.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów