Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 20

Wątek: Problem z 5D - prosze o pomoc

Mieszany widok

Domyślnie Problem z 5D - prosze o pomoc

Po poltorarocznym uzytkowaniu mojego kochanego 5D (mark I) pojawia mi sie taki problem. Bardzo prosze Was o sugestie co to moze byc? Czy aparat mi sie skonczyl..?

http://img822.imageshack.us/img822/1415/315crop.jpg

http://img149.imageshack.us/img149/1...609295crop.jpg

Oczywiscie wymienialam karty i obiektywy, problem pozostaje.
    Bede wdzieczna za wszelkie porady, sugestie.

P.S. Przez nieuwage wpisalam sie w dwoch dzialach, prosze moze admina o usuniecie watku z dziale ze sprzetem pozostalym.

Domyślnie

jak dla mnie to trzeba bedzie złozyc wizyte na żytniej.
    ochajtajsie

Początki nałogu Awatar sbogdan1
    Miasto
    k.Bielska - Białej

Domyślnie

Aparat to może się nie skończył ale na moje oko choć mogę się mylić to początek agonii matrycy.
    Bez Żytniej chyba się nie obejdzie.
    EOS 40D,BG-E2N, 17-40/4L , 70-200/4L , 50/1.4, 85/1.8 ,T 28-75/2.8,

Nie kłóć się z idiotami ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem

Domyślnie

Mieszkam w Holandii wiec Zytnia nie moj rejon Myslicie ze to matryca? Mam nadzieje ze obejmuje to gwarancja? Aparat jest na gwarancji.

Miasto
    k.Bielska - Białej

Domyślnie

A może coś nie teges ze slotem na karty , można by zgadywać ale skoro aparat na gwarancji to tym bardziej niema problemu.
    Był na CB wątek poświęcony uszkodzeniu matryc ale to raczej dotyczyło kompaktów Canona i efekt był podobny tyle że po zrobieniu foty cały obraz był tęczowy ,rozmazany.
    Tak więc raczej w serwisie postawią odpowiednią diagnozę.
    Dodam że wymiana matrycy we wspomnianym przypadku była za Free nawet po gwarancji.

Pełne uzależnienie Awatar Robson01
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Gwarancja obejmuje wszystko co nie jest uszkodzeniem mechanicznym z winy właściciela.
    Canon
    Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...

Domyślnie

Gorzej ze pewnie to zajmie kilka tygodni.. a mnie aparat potrzebny.. Dziekuje Wam za odpowiedz. Myslalam, ze to moze jakis standardowy problem ktory czesciej sie pojawia i bedziecie wiedziec, bo ja zupelna noga od strony technicznej. Pojade wiec do serwisu, nie ma rady.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Jeszcze pytanko - czy wiecie jak usunac te zygzaki ze zdjecia? Musze dzis oddac do folderu, a to przeciez wstyd cos takiego pokazac zleceniodawcy!
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Jeszcze pytanko - czy wiecie jak usunac te zygzaki ze zdjecia? Musze dzis oddac do folderu, a to przeciez wstyd cos takiego pokazac zleceniodawcy!
    Ostatnio edytowane przez Nesla ; 09-06-2010 o 20:52 Powód: Automerged Doublepost

Miasto
    k.Bielska - Białej

Domyślnie

No cóż być może ktoś będzie miał jeszcze jakieś sugestie ,fachowców i mądrych porad tu nie brakuje ,w każdym bądź razie powodzenia życzę i szybkiej naprawy.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nesla Zobacz posta
    P.S. Przez nieuwage wpisalam sie w dwoch dzialach, prosze moze admina o usuniecie watku z dziale ze sprzetem pozostalym.
    Taaa... przez nieuwagę...
    A Pkt 9. Regulaminu złamany też przez nieuwagę?

Domyślnie

Vitez, przypomniales mi swoja osoba dlaczego w pewnym momencie zrezygnowalam z udzielania sie na tym forum.. potrafisz tak zdolowac lezacego ze szok..

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów