Strona 8 z 28 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 276

Wątek: Skradziono sprzęt !

Bywalec Awatar przemo_21
    Miasto
    Bytom

Domyślnie

Współczuję coś wiem na temat kradzieży.
    Niekiedy do pracy jeżdżę rowerem i pod koniec czerwca. Ktoś wszedł do biura zszedł do piwnicy, gdzie te rowery stoją i ukradł mój rower. Największy szok, że to odbywało sie w godzinach pracy. Sekretarki nic nie słyszały i nie widziały. Jeden z szefów widział jakiegoś mężczyznę wychodzącego z biura z rowerem, ale nie przypuszczał że ktoś kradnie rower. Często przychodzą ludzie po makulaturę więc myślał, że to jeden z nich. Teraz mamy kamery i alarm. Cóż mój rower był chyba ceną za założenie alarmu, który notabene miał być założony pół roku temu.
    Teraz mam nowy i jest bardziej dopasowany do mnie niż poprzednik. :-)
    ps. Postaraj się znaleźć dobre strony tego zdarzenia. Wiem że jest ciężko. Pomyśl iż gdybyś miał tę torbę przy sobie gdzieś w mieście i wtedy by dopadłi by cię. Pewnie byś się bronił (ponad 30 kpl) Co byś wolał stracić oko czy sprzęt? Wiem że brzmi to śmiesznie, ale ktoś mądry powiedział.
    Jak nic zmienić nie możesz to po co się martwić.

Uzależniony
    Miasto
    fafa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Adam_Max
    P.S. Znajomej kiedyś ukradli sprzęt medyczny wysokiej wartości i ogłosiła się w jakieś gazecie i również nakleiła na szybie kartkę o treści mniej więcej "odkupię swój skradziony sprzęt ...." w jej przypadku akurat złodzieje nie wiedzieli, co ukradli i ile jest to warte, ale odzyskała to co jej ukradli wykupując sprzęt od sprawców za stosunkowo niewielką kwotę ? może warto o tym pomyśleć.
    Auwo - pomyśl o tym. ew. jest to szansa na złapanie złodzieja. jakbyś chciał coś takiego zrobić to daj znać na priv. mogę się przejść po tych okolicach i porozklejać ogłoszenia.
    gra i buczy bebop

Pełne uzależnienie Awatar Jurek Plieth
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Auwo
    thorin - jeśli możesz to wielkie dzięki.
    Na grupy już wysałałem info.
    Właśnie z pl.rec.foto dowiedziałem się o tym fakcie. Auwo, wyrazy współczucia, co więcej mogę napisać.
    Tak a'propos, dopóki kogoś osobiście taka historia nie spotka, to nie wyciągnie żadnych wniosków z doświadczeń innych. Takoż było ze mną - dopóki mnie kieszonkowcy nie oczyścili w tramwaju z portfela pełnego pieniędzy, to nie uwierzyłbym nigdy, że może mnie to spotkać. Od tego czasu mam przy sobie minimalną kwotę pieniędzy.
    A pozostawianie czegoś bardziej wartosciowego w aucie, nawet pod oknem lokalu, to wyjątkowy brak ostrożnosci delikatnie mówiąc.

Uzależniony
    Miasto
    fafa

Domyślnie

aha - polecam akcję z cyklu Stodoła. czyli ogłoszenia porozwieszać w stodole, przed stodołą etc. moim zdaniem złodzieje będą próbować sprzedać ten sprzęt za grosze fotografom.
    gra i buczy bebop

Uzależniony
    Miasto
    Radom

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Auwo
    Bagaźnik, zapuszczona roleta - przyciemnione bardzo mocno szyby z tyłu auta. Auto to peugeot partner.

Właśnie rozmawiałem z kolegą i okazuje się, że miał podobna sytuację na parkingu w Arkadii - z bagaźnika ukradziono mu laptopa.
    mam nadzieję, że podałeś namiary skradzionego sprzętu Policji ?? Niby niewielka szansa że odzyskają, ale wiem że na różnych giełdach mają swoje wtyki, tajniaków..
    Pozdrawiam
    Marek

Uzależniony Awatar bonk
    Miasto
    Photoshop

Domyślnie

kradziezy bylo bym mniej
    jak by nie bylo ludzi kupujacych od złodziei

tez zostalem okradziony i to kilkakrotnie
    jak czytam takie informacje to mnie kurvica bierze
    Ostatnio edytowane przez bonk ; 04-11-2005 o 21:51
    ...

Uzależniony
    Miasto
    Radom

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bebop
    aha - polecam akcję z cyklu Stodoła. czyli ogłoszenia porozwieszać w stodole, przed stodołą etc. moim zdaniem złodzieje będą próbować sprzedać ten sprzęt za grosze fotografom.
    Problem w tym, że mało który z kupujących sprawdza numery sprzętu w bazach skradzionego. Bo i gdzie takie istnieją ??

Poza tym na Allegro okazje typu "aparat bez papierów, gdzieś mi zginęły"..
    Pozdrawiam
    Marek

Pełne uzależnienie Awatar p13ka
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Akurat planuje w niedziele być w Stodole po polarki 58mm i 72mm i porozglądam się czy są jakieś mega okazje na 1DMkII i te skradzione eLki.
    Mogę ewentualnie dać karteczki z wypisanym sprzetem i numerkami seryjnymi handlarzom, którzy mają tam swoje stoiska.

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Ja też mogę coś porozwieszać jeśli chcesz.
    Druga sprawa jest taka, że może warto by było zajrzeć na Stadion???
    Wydaje mi się że w takich miejscach prędzej ktoś będzie chciał sie tego pozbyć niż np. na allegro.
    A może wogóle tego nie będzie chciał się pozbyć teraz tylko np. za pół roku.
    W każdbym bądz razie trzeba próbować bo jak narazie złodziej okazał się szybki, ale nie wiadomo na ile okaże się bystry bądź głupi.

Uzależniony
    Miasto
    fafa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez p13ka
    Akurat planuje w niedziele być w Stodole po polarki 58mm i 72mm i porozglądam się czy są jakieś mega okazje na 1DMkII i te skradzione eLki.
    Mogę ewentualnie dać karteczki z wypisanym sprzetem i numerkami seryjnymi handlarzom, którzy mają tam swoje stoiska.
    są dwie wersje: jedna jest taka, że złodziej się spłoszy. może lepiej wywieszać ofertę odkupienia skradzionego sprzętu? ale to już decyzja Auwo. też będę w Stodole, również się będę rozglądał...
    gra i buczy bebop

Strona 8 z 28 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów