Strona 22 z 28 PierwszyPierwszy ... 122021222324 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 211 do 220 z 276

Wątek: Skradziono sprzęt !

Bywalec Awatar SAM
    Miasto
    Kamionek

Domyślnie

Witam,
    Auwo bardzo się cieszę, że odzyskałeś swoje zabawki.
    Śledziłem ten wątek z nadzieją, że tak właśnie się to skończy.

Podobną historię przeżyłem zostawiając plecaczek ze sprzętem latem w małej cerkiewce na Ukrainie. Na szczęście cerkiew została otwarta specjalnie dla mnie i potem od razu zamknięta. Ale o sprzęcie przypomniałem sobie jakieś pół godziny później, kiedy chciałem cyknąć następną fotkę. To uczucie ciepła pamiętam do dzisiaj.
    A potem mała i cicha ukraińska wioska mogła zobaczyć najszybciej mknący bolid w kierunku cerkwi.

Tak więc, pozdrawiam i cieszę się, że prawie wszystko jest OK.

P.S. No, no ta nasza policja to jest ...
    Ostatnio edytowane przez SAM ; 06-11-2005 o 12:03

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

AUWO, teraz to musisz udać się do najbliższego kościoła i dać na tacę

Uzależniony
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Raz jeszcze dziękuję za gratulacje itd itp

Jak zauważył @Błajo - głupi ma szczęście - w tym przypadku faktycznie sprawdziło się w 100%. Faktycznie przez moja głupotę mogło się to skończyć z dużo gorszym skutkiem. O toto-lotku pomyślę

Uzależniony Awatar -=Festyk=-
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Kurcze.Szczerze nie wierzyłem,że to się tak SZYBKO skończy.Bo,że się sprzęt znajdzie to po takiej akcji poszukiwawczej nie wątpiłem.GRATULACJE!!
    D300s,Nikkor 18-55mm f:3,5-5,6,Tamron 55-200mm f:4,0-5,6,Jupiter 37A 135mm f:3,5,SB-800,Fancier WB1626
    plfoto||Galeria

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

SAM, kumpel miał podobną przygodę na Wszystkich Świętych. Koło 20 zostawił na jednym z nagrobków swoją torbę foto (w środku tylko kit szczęśliwie). Po pół godziny się zorientował, ale torbę znaleźliśmy. Na naszą korzyść działało, że była czarna i była noc, więc nikt jej nie widział.
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Uzależniony Awatar Silent Planet
    Miasto
    Poznań / tu nie ma plenerów CB

Domyślnie

Fajnie.
    Pozytywnie.
    Optymizm jest ważny

A 135 się wytropi... jeśli nie sprzedali jakiemuś foto-amatorowi, który zostawi ją dla siebie, to ona wypłynie. Tu czy tam ale wypłynie.
    EOS is SILENCE
    "Enjoy the silence."
    ---
    Wróciłem...!
    analog & digital / black & white / calm & easy...

Uzależniony
    Miasto
    fafa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MarekC
    Licz się z tym, że zostaniesz poproszony na świadka (jednego z poszkodowanych) do sądu. Nie odmawiaj, idź, by tych ***** mieli za co posadzić
    zdecydowanie idź. po pierwsze sąd ma obowiązek zwrócić Ci koszty dojazdu i w przypadku kiedy musisz wziąść urlop to podajże wartość dniówki. przerabiałem to na 8-śmiu posiedzeniach sądu w sprawie gnoja, który wjechał mi w bok samochodu i przy pomocy dwóch lewych koleżków zaprzeczał. musiałem powołać biegłego z zarządu dróg, biegłego od wypadków i po roku dopiero wygrałem sprawę. zalczyć o swoje zawsze warto.
    a po drugie to dopilnujesz że koleś dostanie swoje. jako poszkodowany możesz wystąpić o ustanowienie Cię oskarżycielem posiłkowym.
    gra i buczy bebop

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

GRAULACJE !
    To się nazywa szczęście w nieszczęściu.
    Nie myślałem, że sprzęt się odnajdzie. A teraz odetchnąłem z ulgą.

Pozdrawiam

Początki nałogu
    Miasto
    Londyn

Domyślnie

No ja mysle, ze to naturalna kolej rzeczy, ze Auwo bedzie zeznawal i bral czynny udzial w sprawie sadowej. Chyba kazdy by tak zrobil, inaczej taki osobnik nie ma prawa narzekac na policje, ani na nasz wymiar sprawiedliwosci. Sama policja bez spoleczenstwa nic nie zdziala, tylko jak polaczymy sily to mozna cos zdzialac, a u nas to jest tak, ze kazdy narzeka jak to zle, a jak trzeba sie podpisac pod zeznaniami, albo cos powiedziec glosno to wszyscy sie odwracaja, z takim podejsciem to nic nie poprawimy, caly czas bedzie syf.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Auwo
    Wyszedłem z komisariatu.
    Najważniejsze info - sprzęt prawie w całości został odzyskany, brak 135/2L, jednej karty SD 512MB, czytnika kart i akumulatorów do lampy.
    Złodzieje zostali złapani na gorącym uczynku wczoraj wieczorem - nieopodal miejsca w którym mnie okradli, okradali auto i zauważył ich patrol policji - szczegółów nie znam.
    W każdym razie policja przeprowadziła przeszukania ich mieszkań i w jednym z nich znaleziono m. in. mój sprzęt oraz kilka laptopów, telefony komórkowe, radia samochodowe i jakieś elektronarzędzia.
    Jak się okazało nie pierwszy raz mieli do czynienia z policją.

Ze wstepnych oględzin stwierdzam, że wszystko działa.
    Sprzętu jednak w dniu dzisiejszym nie dostałem z powodu konieczności zakończenia czynności przez policję... nie wiem do końca co to oznacza, ale jadę w poniedziałek z moim prawnikiem aby go wydostać w jak najszybszym terminie.

Raz jeszcze bardzo dziękuje wszystkim za tak duże zainteresowanie i propozycje pomocy.

W tej chwili pozsotało do odzyskania 135/2, kartę, czytnik i akumulatorki moge sobie podarować.

Nie wiem jak opisać radość

Pozdrawiam
    Gratuluję że srzęcik się odnalazł ... Wspaniała wiadomość

Strona 22 z 28 PierwszyPierwszy ... 122021222324 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów