Strona 13 z 28 PierwszyPierwszy ... 3111213141523 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 130 z 276

Wątek: Skradziono sprzęt !

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marcingreen
    [ot] kumpel jest stolarzem i kupił ostatnio narzędzia z jednej z najlepszych firm FESTOOL. Okazuje się że firma ta ma baze danych z numerami seryjnymi i np. jak ktoś Ci to ukradnie i będzie chciał kiedyś przedać lub dać do serwisu do naprawy to odrazu mają kolesia.
    Głównie chodzi o ten serwis.
    Fajna sprawa, szkoda że z aparatami tak nie można.
    [ot] czyli jakby kupił przez allegro to ta idea by nie zadziałała, a przecież w ten sposób (rozproszony) pojawia się gro sprzętu foto...

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marcingreen
    [ot] kumpel jest stolarzem i kupił ostatnio narzędzia z jednej z najlepszych firm FESTOOL. Okazuje się że firma ta ma baze danych z numerami seryjnymi i np. jak ktoś Ci to ukradnie i będzie chciał kiedyś przedać lub dać do serwisu do naprawy to odrazu mają kolesia.
    Głównie chodzi o ten serwis.
    Fajna sprawa, szkoda że z aparatami tak nie można.
    A ja dodam od siebie: zajefajne wkrętarki dla stolarzy, frezarki co chodzą cicho jak silnik w Majbachu, i strug bez ograniczenia głębokości wręgowania
    the silence is deafening

Uzależniony
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Wielkie dzięki za zainteresowanie sprawą.
    Moja prośba do wszystkich osób będących na giełdzie w Stodole - aby w miarę możliwości rozejrzeli się i ewentualnie ropzytali stałych sprzedawców czy słyszeli lub wiedzą coś o sprawie i ewentualny kontakt do mnie na 507032777.
    Sprawa została zgłoszona na Policję wczoraj po zdarzeniu, a dzisiaj przesłałem faksem wszystkie numery sprzętu.
    Dlaczego nie wyjąłem tej torby z bagaźnika... a to dlatego, że wyjąłem torbę z laptopem i dokumentami - była dla mnie więcej warta. Wiem że zrobiłem źle - ale nie zmienię tego w tej chwili. Wygląda na to, że trzeba jadać na mc drive.
    Łudzę się, że złodziejaszki zadzwonią w sprawie wykupu - miałem kilka wizytówek w trobie... może wpadną na taki pomysł, chociaż cholera wie.

Co do rozwieszania ogłoszeń, że skradziono sprzęt - sam nie wiem - nie wiadomo jaka może być reakcja. Może stać się tak, że po takich ogłoszeniach sprzęt nie wypłynie szybko. Na tą chwilę nie mam koncepcji. Może poczekam kilka dni i dam ogłoszenie do prasy.

Pozdrawiam i jeszcze raz wielkie dzięki.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Auwo
    Wygląda na to, że trzeba jadać na mc drive.
    Niestety dla mnie to jest żelazna zasada "w trasie".
    Nie smakuje gumowy McChicken to biorę kanapki i termos z domu.
    Z tego co mówisz to dobrze, że laptoka i dane masz. Żadna pociecha...
    the silence is deafening

Początki nałogu Awatar krecio
    Miasto
    Piastów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Triszer
    Dlaczego stawiasz na równi (albo jeszcze niżej) gościa który kupił np: lampę od TIPa z kolesiem, który wyczyścił Auwo samochód?
    Na pewno nie stawiam nizej. Natomiast czy na rowni? Czy mozna w przypadku zlodziejstwa relatywizowac? Moim zdaniem nie. kazde zlodziejstwo jest takie samo. Nie ma znaczenia czy okradziony zostal kolega z forum (wspolczujemy Mu) czy inny czlowiek, instytucja a w tym takze Panstwo. Ja uwazam, ze jesli damy przyzwolenie na cos zlego w drobnym wymiarze to stajemy sie wspolsprawcami dalszego zla. Mam swiadomosc, ze brzmi to bardzo patetycznie ale staram sie pisac w sposob jak najbardziej zrozumialy. I bynajmniej nie uwazam, ze jest to OT. Rzecz dotyczy tego co moglo spotkac wielu z nas, nawet tych z "zoltymi okularami":-?
    pozdr.
    krecio

5D + 5D Mk III

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

A ja myślałem, że to nie ja okradam państwo, ale państwo regularnie okrada mnie, a kupując sprzęŧ od tipa tylko się bronię. Co za parodia, że przemyt towarów legalnych jest przestępstwem...
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Miasto
    Piastów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Auwo
    Łudzę się, że złodziejaszki zadzwonią w sprawie wykupu - miałem kilka wizytówek w trobie... może wpadną na taki pomysł, chociaż cholera wie.
    Na Twoim miejscu bym sie nie ludzil. Ten sposob juz jest na wymarciu. Zbyt wiele osob po takich ofertach dzwoni na Policje. Z rozwieszaniem ogloszen tez bym nie ryzykowal. Dajesz od razu kontakt do siebie i wskazanie, ze ewentualnie jest jeszcze cos do zlupienia. Moim zdaniem jesli w Wawie wyjmowales ten sprzet i uzywales w miejscach publicznych to zostales "namierzony". Ewentualnie ktos zauwazyl, o co nietrudno przy tym co miales w bagazniku, ze trafia sie ciekawa okazja. Banalne i bolesne. Teraz to wypominanie Ci, ze zrobiles blad to jakas bzdura. Nikt lepiej od Ciebie tego teraz nie czuje.
    pozdr.
    krecio

5D + 5D Mk III

Miasto
    Piastów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski
    A ja myślałem, że to nie ja okradam państwo, ale państwo regularnie okrada mnie, a kupując sprzęŧ od tipa tylko się bronię. Co za parodia, że przemyt towarów legalnych jest przestępstwem...
    Tomek, to traci anarchia Przeciez problem dotyczy legalnosci w obrocie jakims towarem na konkretnym obszarze, a nie legalnosci czegos wogole.
    Ostatnio edytowane przez krecio ; 04-11-2005 o 19:59
    pozdr.
    krecio

5D + 5D Mk III

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski
    B-I-N-G-O
    the silence is deafening

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krecio
    Przeciez problem dotyczy legalnosci w obrocie jakims towarem na konkretnym obszarze
    Problem dotyczy światej spekulacji zwanej globalizacją.
    Jeśli państwo mnie dyma na każdym kroku (ceny gazu, podatek drogowy, Internetowy, taki, sraki, od psa, od pralki, suszarki...) to ja się przed tym bronię. ->BRAWO TOMEK!
    Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 04-11-2005 o 20:06
    the silence is deafening

Strona 13 z 28 PierwszyPierwszy ... 3111213141523 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów