Strona 12 z 28 PierwszyPierwszy ... 2101112131422 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 276

Wątek: Skradziono sprzęt !

Bywalec Awatar toni
    Miasto
    Warszawa/Rozlare

Domyślnie

współczuje .....mieszkam w okolicy.....takie akcje są czesto a policja na Opaczewska ......tragedia
    ja nic nie słyszałem.....sam chce kupić 100-400 ale ja lubię tylko zimne
    pozdrawiam
    loox@op.pl
    gg 1508208
    Toni Maola
    :wink:

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Toni, takie akcje to tam kilka razy dziennie się dzieją! (nie mówię o zestawach foto ale ogólnie)
    Mojej mamie kilka razy włamali się do samochodu w okolicach bazarku (tyły hali banach), kupa ludzi, środek dnia!
    Tam wszystko jest pod kontrolą. Kiedyś jak czekałem na matkę w samochodzi to tak sobie obserwowałem co tam się dzieje.
    Z bloku (balkonik) filuje jeden zasraniec - dobry widok ma z góry a na dole gnoje śmigają.
    Tam wystarczy postawić na pół dnia dwóch średnio inteligętnych policjantów (oby nie w radiowozie i w mundurach) i spokojnie całą taką ekipkę można zawinąć.

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

gdzie najlepiej postawić samochód w W-wie żeby ukradli?

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

a co dobrze ubezpieczyłeś?

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

W Jankach kradną jeden dziennie - może warto tam spróbować

Początki nałogu Awatar krecio
    Miasto
    Piastów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marcingreen
    gdzie najlepiej postawić samochód w W-wie żeby ukradli?
    Tak czytam sobie te "dyskusje" i jeden wniosek mi sie nasuwa : ktos kradnie bo wie, ze ktos to pozniej kupi. To tu jest problem. Gdyby nie bylo spolecznego przyzwolenia i tolerancji dla kupowania kradzionego to ilosc takich "przygod" jaka mial Auvo bylaby drastycznie mniejsza. Moim zdaniem ten proces przyzwolenia zaczyna sie od przemycania (okradane jest panstwo czyli cos naszego), oszukiwania na podatkach, wyludzania odszkodowan itd. A jak do tego dolozyc znana skutecznosc w wykrywaniu tych zjawisk to pozniej pozostaje juz tylko gloszenie hasel o sanacji moralnej, uzdrawianiu i kolejnych numrach RP. Jakos nigdzie nie slyszalem zeby zaczynac to u "zrodel" czyli tego co wymienilem.

Ilu z nas kupowalo na Allegro przemycone ergo nielegalne szkla, body czy inne przedmioty?
    pozdr.
    krecio

5D + 5D Mk III

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Święte słowa Panie Krecio!
    Tylko z tym okradaniem państwa to bym tak nie szalał. W przypadku AUWO chodzi o poszanowanie własności obywatela. Jak państwo zaopiekuje się mną na tyle skutecznie, że będę mógł zostawić swój sprzęt w samochodzie bez obawy to proszę bardzo. Niech taki złodziej ma świadomość, że jak go złapię przy okradaniu samochodu/domu to zatłukę łajzę i pies z kulawą nogą się za nim nie wstawi. A tak masz: przekroczenie obrony koniecznej i inne pierdoły. Dlaczego uczciwy obywatel jest gorzej traktowany niż przestępca? Dlaczego stawiasz na równi (albo jeszcze niżej) gościa który kupił np: lampę od TIPa z kolesiem, który wyczyścił Auwo samochód?
    Wyżej opisałem jak moje matce "robili" samochód w tej okolicy. Często robimy tam zakupy, rozmawiamy ze sprzedawcami, wszyscy wiedzą, że dziennie jest kilka/naście włamań do samochodów. POLICJA też wie!!!!!!!! Po 2 tygodniach dostajesz papierek: dochodzenie umorzone z powodu NISKIEJ SZKODLIWOŚCI CZYNU/NIEWYKRYCIA SPRAWCÓW ble ble ble...
    Pewnie za kilka tygodni Auwo też dostanie taki papierek (chociaż mam nadzieję, że się myle i sprzęt uda się odzyskać)

Bywalec Awatar Follman
    Miasto
    Hajnówka

Domyślnie

Mieszkam Na zadupiu polskia ale moze się coś trafi bende lookał do komisow itp.
    Pozdrawiam i wspolczoje.
    Canon 40D | EF 100-300mm f/4.5-5.6USM | Speedlite 430 EX |CZJ Sonnar 180/2.8
    onePhoto:
    KLIKNIJ

Uzależniony Awatar asterix
    Miasto
    Londek.. UK

Domyślnie

wielu kupuje na allegro sprzet sprowadzony z niemiec czyli nie przemycony bo podatki w ramach UE byly odprowadzane... oczywiscie kupilem pare razy sprzet z usa i nie czuje sie z tym zle..

tak czy tak za mocno OFFtopiczymy.. to nie jest dyskusja na temat kto kogo gdzie i kiedy okradł tylko KOMUNIKAT poszkodowanego.. im bardziej bedziemy zbaczac z tematu tym bardziej stanie sie on nieczytelny

skupmy sie na pomaganiu w odnalezieniu sprzetu, pomyslach na odnalezienie etc. sprawa jest dosc powazna
    Canon 5d II | Canon EF 85mm f/1.2L II USM | Canon TS-E 24mm f/3.5 L II Tilt-Shift | Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM | Follow Focus TrusMT NT4 | Gini's Shoulder Rig DSLR-17 | Zoom h4n + audiotechnika at875r | SmallHD DP6 | Glidecam 2000 PRO | Oswietlenie i duperele, baterie i bateryjki, kabliska i kabelki, plecaki i szkrzyneczki... ahh is statywy Libec'a.

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

a import/export i obrót towarów wewnątrz unii to nie jest offtopicznie!

Strona 12 z 28 PierwszyPierwszy ... 2101112131422 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów