Strona 10 z 28 PierwszyPierwszy ... 8910111220 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 276

Wątek: Skradziono sprzęt !

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marcingreen
    to było pytanie nad którym się zastanawiałem...
    A ja tylko odpowiedzialem na to zastanowienie :grin:

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Auwo
    Bagaźnik, zapuszczona roleta - przyciemnione bardzo mocno szyby z tyłu auta. Auto to peugeot partner.
    słuchaj, wiem, że to może zabrzmi głupawo, ale co robiłeś wcześniej? Skoro twierdzisz, że ukradli ci spod nosa, to może ukradli już wcześniej ? Może taka analiza sytuacji podpowie ci ciś więcej o okolicznościach
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Uzależniony
    Miasto
    fafa

Domyślnie

Swoja drogą kumpel mi teraz mówi że jego znajomemu zapierdzieli laptoka (też w W-wie, PRAGA) i ten w desperacji ze względu na bardzo ważne dane które się tam znajdowały przeszedł się w okolice gdzie mu to z auta 'wyjęli' i zagadnął do jakiś smarków że jest w stanie odkupić ten laptop no i...za jakiś czas smarki przyniosły. Dostali za to 1000zł.
    o tym właśnie mówię. Auwo - przemyśl temat i daj znać. do niedzieli nie za dużo czasu. można zadziałać jutro z ogłoszeniami a w niedzielę akcja Stodoła. jakby co to możesz na mnie liczyć.
    gra i buczy bebop

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Dostali za to 1000zł.
    znaczy się zażyczyli sobie a poźniej dostali.
    to się wydarzyło wszystko bodajże w jeden dzień, tzn w jeden ukradli a w następny odebrał

Miasto
    Koszalin

Domyślnie

Witam

Po pierwsze, współczuję. Znam dobrze to uczucie bezsilności wobec takiej sytuacji...
    Piszecie że zostawianie takiego sprzętu w samochodzie było nieodpowiedzialne. Po części zgoda, ale mieszkając daleko od stolicy mi też czasami zdaża się zostawić laptopa czy torbę z aparatem w samochodzie. Po prostu czujność moja jest uśpiona tym, że u nas nieczęsto słyszy się o takich przypadkach. Największą wściekłość wywołuje we mnie to, że przez takie procedery zmuszani jesteśmy do dostosowywania się do poczynań bandytów. Ech, szkoda gadać.
    Ale oczywiście źródłem takiego procederu jest to, że na pewno na każdy lewy towar jest u nas klient. I to jest najgorsze
    Pozdrawiam!
    350D+grip+kit+70-200/2.8L IS+580EX

Uzależniony
    Miasto
    Radom

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Suj
    Witam

Ale oczywiście źródłem takiego procederu jest to, że na pewno na każdy lewy towar jest u nas klient. I to jest najgorsze
    Pozdrawiam!
    Dokładnie.
    Znajomek kupił kiedyś w Słomczynie magnetowid 8 głowic Hitachi za jakies 2 mln zł (stare miliony), w czasach gdy coś takiego chodziło po 6..8 baniek. Nie pomagały tłumaczenia, że to kradzione, że takiego towaru nie wolno kupować, by nie żywić złodziei... Spadaj, frajer jesteś usłyszałem.
    W ubiegłym roku postawił dom, przed nim Passata.. kilka później miesięcy okradli mu i dom i zabrali samochód (był wtedy na Majorce).. Gdy klął na złodziei..przypomniałem mu i magnetowid i trochę innego sprzętu jaki kupił od złodziei..
    Za zwrot samochodu (nie miał Auto-Casco) musiał zabulić 15000 PLN, z domu wyniesli sprzęt wart podobnie do tego co ukradli Auwo..ubezpieczenia mieszkania tez nie miał

Niestety rzeczywistości nie zmienimy, więc może rozwiazaniem byłoby ubezpieczenie sprzętu foto.. W ramach ubezpieczenia mieszkania PZU zaoferowało mi możliwość zwrotu do 10% kwoty ubezpieczenia za kradzież czegoś na ulicy. Muszę mieć dowód zakupu i potwierdzenie interwencji Policji.
    Ostatnio edytowane przez MarekC ; 04-11-2005 o 12:04
    Pozdrawiam
    Marek

Domyślnie

rozeslalem po znajomych info z numerami
    body: 94kg,190cm|szkiełka: w lodowce jakies 0,5 i dwa piwka
    digart|wikaad

Początki nałogu Awatar Madroz
    Miasto
    Sosnowiec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MarekC
    Dokładnie.
    Znajomek kupił kiedyś w Słomczynie magnetowid 8 głowic Hitachi za jakies 2 mln zł (stare miliony), w czasach gdy coś takiego chodziło po 6..8 baniek. Nie pomagały tłumaczenia, że to kradzione, że takiego towaru nie wolno kupować, by nie żywić złodziei... Spadaj, frajer jesteś usłyszałem.
    W ubiegłym roku postawił dom, przed nim Passata.. kilka później miesięcy okradli mu i dom i zabrali samochód (był wtedy na Majorce).. Gdy klął na złodziei..przypomniałem mu i magnetowid i trochę innego sprzętu jaki kupił od złodziei..
    Za zwrot samochodu (nie miał Auto-Casco) musiał zabulić 15000 PLN, z domu wyniesli sprzęt wart podobnie do tego co ukradli Auwo..ubezpieczenia mieszkania tez nie miał

Niestety rzeczywistości nie zmienimy, więc może rozwiazaniem byłoby ubezpieczenie sprzętu foto.. W ramach ubezpieczenia mieszkania PZU zaoferowało mi możliwość zwrotu do 10% kwoty ubezpieczenia za kradzież czegoś na ulicy. Muszę mieć dowód zakupu i potwierdzenie interwencji Policji.
    Karma.
    EOS 40D+Grip,EOS 300D+Grip, EFS 17-55IS F/2.8, EF 100-300 USM, EFS 18-55 USM, EF 50 II, TAMRON 28-75 F/2.8, 550 EX, DigiMateII plus 10GB. Dwie lampy studyjne + dwa softboxy.
    PLFOTO

Felippe
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Auwo
    Bagaźnik, zapuszczona roleta - przyciemnione bardzo mocno szyby z tyłu auta. Auto to peugeot partner.

Właśnie rozmawiałem z kolegą i okazuje się, że miał podobna sytuację na parkingu w Arkadii - z bagaźnika ukradziono mu laptopa.
    Zastanawiam się nad jednym:
    Czy w ostatnim czasie oddawałeś auto do jakiegoś serwisu lub czy coś Ci montowali w jakimś warsztacie? Są częste przypadki dorabiania kluczyka i wtedy nawet śladu na zamku nie zostawią. Zastanów się nad tym.

Ciekawe czy złodzieje czytają to forum, bo w wielu podpisach mają pełny przegląd sprzętu (to już chyba wyobraźnia mnie poniosła)

PS. Dziś dam znać znajomemu ze służb celnych, może da się załatwić rozesłanie listy sprzętu z numerami żeby nie wyjechało tak łatwo z kraju(chociaż wątpię w takie próby). Nie obiecuję, że coś zdziałam ale spróbuję.

Początki nałogu
    Miasto
    Londyn

Domyślnie

Przykro mi z powodu kradziezy, ale musze powiedziec, ze zachowales sie bardzo lekkomyslnie Obiad w restauracji, no stary, przeciez ile czasu trzeba na otworzenie samochodu (?) nawet Jaguara czy innego Merca otwieraja w mniej niz 30 sekund. Musialbys caly czas patrzec na samochod, nie spuszczac go z oka, a nawet wtedy zobaczylbys, ze nagle podnosi sie klapa bagaznika i po kilku sekundach ktos spieprza z Twoja torba i co wtedy, dogonilbys go? Jezeli Cie obserwowali to nie miales zadnych szans, bylo pewne, ze Ci robna torbe z bagaznika, a jezeli nie byles, a wydaje mi sie, ze miales poprostu pecha. Zobaczyli, ze rejestracja poza warszawska i pomysleli, ze pewnie cos ma w bagazniku i mieli racje. Nie wiem skad pomysly, ze poza granicami naszego kraju mozna sobie bezkarnie zostawic cos w bagazniku lub w na siedzeniu, wszedzie kradna, trzeba myslec i byc cwanszym od zlodzieja. Ja jak cos zostawiam w samochodzie to po czesci spisuje to na straty, licze sie z tym, ze jak wroce to juz tego nie bedzie, nie wazne gdzie zostawiam auto. A jak chodze po miescie z czyms wartosciowym to tez wiem, ze moge zostac napadniety przez jakichs dresow i albo trzeba sie bedzie bic albo oddac, albo kupic klamke co tez planuje zrobic. Zabic scierwo, zostawic na ulicy i zapomniec. Jak narazie nigdy nie zostalem okradziony, a mieszkam w stolicy od urodzenia, ale trzeba zachowywac pewiem poziom ostroznosci, a niestety zostawianie pieniedzy/sprzetu w aucie w Polsce czy za granica to bezmyslnosc i nic tego nie tlumaczy.
    Numery seryjne przekazalem znajomym i dolaczam sie do akcji polowania na zlodzieji, ale szczerze to szanse sa male.

Strona 10 z 28 PierwszyPierwszy ... 8910111220 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów