Auwo. Co powiedzieli ciekawego policjanci z Miami? Gratulacje. ZAKŁADAJ ALARM !![]()
Auwo. Co powiedzieli ciekawego policjanci z Miami? Gratulacje. ZAKŁADAJ ALARM !![]()
alarm nie chroni przed kradzieżą :-( jedynie informuje o niej... wyciagniecie torby to sekundy....zanim sie zorientujesz torba jest juz daleko... lepiej jakiegos ABS'a wynajac i niech sobie siedzi na torbie i pilnuje 'czytajac' PleyboyaZamieszczone przez b'Art
haha a kto z forumowiczów ze zlotu w Krakowie pamięta moją wpadke gdy jak sie z Kuba przenosilismy z jednego na drugi stolik (troche dalej) to zostawiłem na tym stole swojego trabantaZamieszczone przez Tomasz Golinski
i kompletnie o nim zapomniałem ;] dzięki Kubie jednak odrazu go odzyskałem
cholera a wystarczyła chwila i ktoś z tego pubu mogl go sobie zabrac :P
he, musiała być tam niezła libacja...Zamieszczone przez Venio
po której flaszce to się działo? pewnie nie pamiętasz![]()
szkoda że się nie załapałem :sad:
Co jest chyba poniekąd pozytywne, np. w kontekście wątku o "niewolnikach fotografii"? ;-)Zamieszczone przez Tomasz Golinski
Alarm chroni przed kradzieżą (!), mam alarm zbliżeniowy - który informuje najpierw mnie (inf na pilocie)), że coś jest nie tak - wystarczy wyglądnąc przez okno, jeśli jest OK odpuścić (jeśli nie to się drze!). Działa to na zasadzie czasu przebywania odpowiednio dużego obiektu, w odpowiedniej strefie przez odpowiedni czas - w ruchu. Poza tym wszelkie czujki otwarcia, klap, drzwi, rozbicie itp! To pomaga! I nie kosztuje kroci! Choć najprostszy alarm to - zabranie precjozów ze sobą !Zamieszczone przez Jac
Co do ABS'a - to sugreuję dużego psa - i tak będzie bardziej inteligentny !![]()
farciarzu
gratuluje
sam sobie przeczysz piszac
i dokaldnie trzy wyrazy dalejZamieszczone przez b'Art
sorry ale widzialem jak wyglada kradziez pare razy i nie zdazysz wyjac pilota z kieszeni jak juz nie bedzie w samochodzie radia, torebki,etc... tak wiem niedogadamy sie w tej sprawie :-)który informuje najpierw mnie (inf na pilocie), że coś jest nie tak
ale w tej jak najbardziej
tu sie zgodze w 100%Choć najprostszy alarm to - zabranie precjozów ze sobą !
Co do ABS'a - to sugreuję dużego psa - i tak będzie bardziej inteligentny !![]()
![]()
Mialem takie oto zdarzenie. Mieszkalem kiedys w wiezowcu. 7 pierto. jest 2 w nocy. Wychodze na balkon zaczrpnac powietrza (bezsennosc). Od tylu wiezowca byl maly parking z 7 samochodami (w tym moj). Przy samochodach kreci sie 4 gosci i po kolej fachowo 'otwieraja' samochody. Za chile dojda do mojego Poldka - takie autko z dusza ;-) Mysle sobie, ze jak zacze na nich wrzeszczec z tego 7 pierta to i tak chlopaki pozostale 3 wozy otworza i z 2-3 szt, odjada. Wrocilem wiec do pokoju, z szafy wyciagnalem pierwszy lepszy aparat z wbudowana lampa blyskowa. Wychodze ponownie na balkon i krzycze: Panowie! Chlopaki! Gosie jak na komende odwracaja sie w moja strone, a ja zaczynam aparatem z wlaczona lampa zdjecia robic, krzyczac: TUTAJ! TUTAJ! Gosci wywialo w 3 sekundy. Wezwalem policje, mowie im co zrobilem orazt to, ze zdjecia i tak nie wyjada bo nie ten zasieg lampy. A panowie policjanci opierniczaja mnie bo zlodziej wystraszylem i teraz gdzie to niby oni maja ich znalezc. Rece mi opadly.Zamieszczone przez b'Art
EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000