Strona 16 z 28 PierwszyPierwszy ... 6141516171826 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 151 do 160 z 276

Wątek: Skradziono sprzęt !

Domyślnie

Kolego dobrze że nie zostawiłeś Torby na dachu samochodu to by ci zamka lub szyby nie wybili ... Jak można być tak lekko myślnym i zostawiać narzędzie pracy w samochodzie i to jeszcze w Warszawie ...!!!??? Wolałbym żeby mi sam. ukradli niż taki sprzęt ...Wiadomo każdy myśli :wszystkim się to zdarza ale nie mi i to osłabia nasza czujność i zdolność przewidywania i zabezpieczania się na takie ewentualnosci .... A już tak bardziej na poważnie to naprawdę współczuję i nawet najgorszemu wrogowi tego nie życzę ...

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Auwo - chyba nie pomylę sie, jeśli napiszę, że całe forum trzyma kciuki!! :-D

Pełne uzależnienie Awatar Parteq
    Miasto
    Szczecin

Thumbs up

Cytat Zamieszczone przez muflon
    Auwo - chyba nie pomylę sie, jeśli napiszę, że całe forum trzyma kciuki!! :-D
    Trzymam rowniez.

Cokolwiek sie stanie - dobra informacja to taka - ze czyjs ukradziony sprzet sie odnalazl. Teraz trzeba odszukac wlasciciela.

To juz mu odnalezionego sprzetu gratuluje.
    Oby dotyczylo to Auwo. ;-)

To przykład na to ze kazda kradziez dobrze zglosic na policje.

Pozdrawiam,
    Parteq

Uzależniony Awatar asterix
    Miasto
    Londek.. UK

Domyślnie

ja takze trzymam kciuki.. oj samosad bym zrobil jak bym poznal sprawce.. co tu duzo mowic.. wielkiej krzywdy zlodziejowi nie zrobia a ostry łomot by go nauczyl respektu do czyjejs wlasnosci ... przynajmniej na jakis czas zanim by opuchlizna sku....owi z oczu zeszla
    Canon 5d II | Canon EF 85mm f/1.2L II USM | Canon TS-E 24mm f/3.5 L II Tilt-Shift | Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM | Follow Focus TrusMT NT4 | Gini's Shoulder Rig DSLR-17 | Zoom h4n + audiotechnika at875r | SmallHD DP6 | Glidecam 2000 PRO | Oswietlenie i duperele, baterie i bateryjki, kabliska i kabelki, plecaki i szkrzyneczki... ahh is statywy Libec'a.

Uzależniony
    Miasto
    Radom

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Diabeł
    Tak ale to jest tylko w ramach ubezpieczenia mieszkania, jest tam w umowie jeden punkt, w którym za dodatkową opłatą wyszczególniasz sprzęt jaki chcesz dodatkowa ubezpieczyć i na jaką kwotę i mozna tam wpisać
    kamery, aparaty i itpza sprzęt wartości 5000 zł składka na rok wynosi 100zł
    później sprawdzę w umowie w którym to dokładnie jest miejscu i nie musisz mieć dowodu zakupu, gwarancja pdobno też starcza
    Trochę inaczej :-)

Mam, w ramach kosztu ubezpieczenia, zwrot do 10% sumy ubezpieczenia za skradzioną własność na ulicy. Nie ważne, co ukradną, czy żonie wyrwą torebkę, synalowi każą wyskoczyć z lepszej kurtki, czy mnie buchną 350d. Ważne, by bylo zgłoszone na Policji i bym miał jakiś dowód własności skradzionego dobra. Np. umowę o darowiznę, paragon ze sklepu, umowę kupna-sprzedaży, czy nawet zaświadczenie o wygraniu aukcji na Allegro.
    Pozdrawiam
    Marek

Początki nałogu
    Miasto
    Londyn

Domyślnie

Wbrew temu co sie mowi o policji to nie jest tak zle, i zawsze trzeba takie rzeczy zglaszac i wspolpracowac z policja. Ale trzeba tez myslec samemu i nie dawac latwego lupu scierwu.

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

i co? i co? wiadomo juz cos?

Uzależniony
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Wyszedłem z komisariatu.
    Najważniejsze info - sprzęt prawie w całości został odzyskany, brak 135/2L, jednej karty SD 512MB, czytnika kart i akumulatorów do lampy.
    Złodzieje zostali złapani na gorącym uczynku wczoraj wieczorem - nieopodal miejsca w którym mnie okradli, okradali auto i zauważył ich patrol policji - szczegółów nie znam.
    W każdym razie policja przeprowadziła przeszukania ich mieszkań i w jednym z nich znaleziono m. in. mój sprzęt oraz kilka laptopów, telefony komórkowe, radia samochodowe i jakieś elektronarzędzia.
    Jak się okazało nie pierwszy raz mieli do czynienia z policją.

Ze wstepnych oględzin stwierdzam, że wszystko działa.
    Sprzętu jednak w dniu dzisiejszym nie dostałem z powodu konieczności zakończenia czynności przez policję... nie wiem do końca co to oznacza, ale jadę w poniedziałek z moim prawnikiem aby go wydostać w jak najszybszym terminie.

Raz jeszcze bardzo dziękuje wszystkim za tak duże zainteresowanie i propozycje pomocy.

W tej chwili pozsotało do odzyskania 135/2, kartę, czytnik i akumulatorki moge sobie podarować.

Nie wiem jak opisać radość

Pozdrawiam

Pełne uzależnienie Awatar sal
    Miasto
    Gdzieś w lesie

Domyślnie

Gratulacje I niech to będzie nauczką dla nas wszystkich.
    Czasu nie mam, ale mam kompakt...

Strona 16 z 28 PierwszyPierwszy ... 6141516171826 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów