Pokaż wyniki od 1 do 10 z 592

Wątek: Adobe Lightroom 3

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar MariuszJ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Erg Zobacz posta
    Dzięki za podpowiedz ale to nie to
    Ja już w module Library mam pliki, które są poukładane zgodnie ze strukturą folderów na dysku i z zarządzaniem tym nie mam problemu. Samo się poukładało przy imporcie. Chciałbym aby podczas eksportu pliki trafiały w nowe, wybrane miejsce, ale żeby również tworzone były odpowiednie foldery, tak żeby to drzewko folderów odpowiadało oryginalnemu, a nie tak, że wszystkie pliki -z różnych folderów- trafiają do jednego folderu
    Pozdrawiam
    Fakt, pytałeś o eksport, nie import - mój błąd.

W takim razie przy eksporcie, w sekcji "File naming" ustaw "Rename to" na "Edit". Wybierz z sekcji "Image name" opcję "Folder name" i wstaw ją w wybrane miejsce nazwy docelowej, możesz oddzielić od reszty jakimś znakiem, np. podkreślnikiem.

Eksport pójdzie dalej nie po Twojej myśli, bo wszystkie pliki znajdą się w jednym katalogu. Ale tym razem wszystkie nazwy będą poprzedzone przedrostkiem, który pozwoli Ci łatwo poprzerzucać je do odpowiednich folderów, niestety ręcznie.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Zawsze możesz też skorzystać z opcji "Export location/Export to/Same folder as original photo".
    Ostatnio edytowane przez MariuszJ ; 19-02-2011 o 01:11 Powód: Automerged Doublepost
    Entuzjastyczny Neofita

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów