Strona 37 z 60 PierwszyPierwszy ... 27353637383947 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 361 do 370 z 592

Wątek: Adobe Lightroom 3

Bywalec
    Miasto
    Hatboro/Wroclaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mariokil Zobacz posta
    Hej,
    może pytanie "od czapy", ale czy nie masz czasem utworzonych rzeczy typu smart collection z kilkoma warunkami do sprawdzenia na dużej ilości zdjęć ? Sprawdź jeszcze przy wyłączonym antywirusie.

POzdrawiam
    Wylaczony NOD 32 nic nie zmienil. Ja sprawdzic czy mam utworzone smart collection z tymi warunkami do sprawdzania? To co tam mam to jest to co ponizej:

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Hej,

wygląda, że nie masz smart collection. Znalazłem na necie jeszcze coś takiego (mniej więcej środek wątku) http://www.lightroomforums.net/index.php?topic=11321.0
    Czy w develop wrzucasz rawy czy jpg ? Spróbuj z innym zestawem zdjęć może któryś z plików jest "trafiony".
    Ciężko coś zaproponować na odległość, ale może coś Ci się nasunie.
    Pozdrawiam
    Mariusz

7D, 5D, 100 24-105; 70-200

Bywalec
    Miasto
    Hatboro/Wroclaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mariokil Zobacz posta
    Hej,

wygląda, że nie masz smart collection. Znalazłem na necie jeszcze coś takiego (mniej więcej środek wątku) http://www.lightroomforums.net/index.php?topic=11321.0
    Czy w develop wrzucasz rawy czy jpg ? Spróbuj z innym zestawem zdjęć może któryś z plików jest "trafiony".
    Ciężko coś zaproponować na odległość, ale może coś Ci się nasunie.
    Pozdrawiam
    Dzieki za cynk o watku! Zawsze tak jest z RAW-ami, z innymi plikami nie pracuje.

Początki nałogu Awatar quail
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wagteil Zobacz posta
    Uzywam ostatniej wersji 3.2. po kilku minutach pracy rosnie to wszystsko do tych 30%. Nawet teraz jak jest otwarty i nic nie dotykam to on nadal trzyma te swoje 30%.
    Troszkę nieprecyzyjnie się wysłowiłeś. Pisałeś wcześniej, że zżera Ci 30% RAM, a masz 8GB... a teraz na zrzucie widać, że pożera 1GB, czyli o połowę mniej :-)
    1GB dla LR to normalka, wystarczy go odpalić i przełączyć się parę razy po modułach Library/Develop. Jak mocniej popracujesz, to apetyt jeszcze wzrośnie. Ja mam 12GB i po kilku godzinach klikania potrafi pożreć 3GB i więcej.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Kiedy w Lightroomie 3 załaduję zdjęcie z jakiegoś standardowego obiektywu Canona (85/1.8 na przykład), to po zahaczeniu opcji Lens Profile Correction szkło jest wykrywane automatycznie. Natomiast w przypadku Sigmy 30/1.4 tak się nie dzieje, chociaż jak wybiorę Maker: Sigma, to jednak 30/1.4 wskakuje samo !?

Dziwne, czemu tak jest ?

Pełne uzależnienie Awatar MariuszJ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Miałem to samo z Tamronem 28-75. Coś tam pogrzebałem w plikach tekstowych z profilami, pokopiowałem, poprzerabiałem i działało już automatycznie.

Ale spróbuj czegoś innego: Lens Profile Downloader ze strony http://labs.adobe.com/downloads/lens...e_creator.html (dolny link). To program który łączy Cię z serwerami Adobe, na które ludzie wrzucają swoje profile - być może ktoś już tam wrzucił porządny profil Twojego obiektywu.

Ja znalazłem tam profil jednego z moich starszych szkieł.
    Entuzjastyczny Neofita

Bywalec
    Miasto
    Hatboro/Wroclaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez quail Zobacz posta
    Troszkę nieprecyzyjnie się wysłowiłeś. Pisałeś wcześniej, że zżera Ci 30% RAM, a masz 8GB... a teraz na zrzucie widać, że pożera 1GB, czyli o połowę mniej :-)

czy nawet 40% pokazuje mi zegar ktory mam fabrycznie zainstalowany z win&, moze on cos nie dziala najlepiej :-(

Początki nałogu Awatar quail
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wagteil Zobacz posta
    czy nawet 40% pokazuje mi zegar ktory mam fabrycznie zainstalowany z win&, moze on cos nie dziala najlepiej :-(
    Zegar pokazuje wszystko co jest zajęte, a nie tylko to, co zaalokował lightroom.

Początki nałogu
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Mam nieciekawy problem. Po importowaniu zdjec i wybraniu konkretnego w celu obrobki, lightroom chwile mysli i zmienia mi automatycznie kontrast zdjecia a ja na to patrze... Myslalem ze krzywe sa przesuniete ale okazauje sie ze nie... Gdzie szukac problemu?
    500d, 70-200 f/4 L, C50 f/1.8 II, Di622 mkII

Pełne uzależnienie Awatar MariuszJ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez niechcemisie Zobacz posta
    Mam nieciekawy problem. Po importowaniu zdjec i wybraniu konkretnego w celu obrobki, lightroom chwile mysli i zmienia mi automatycznie kontrast zdjecia a ja na to patrze... Myslalem ze krzywe sa przesuniete ale okazauje sie ze nie... Gdzie szukac problemu?
    Przy importowaniu nie ustawiasz jakiegoś presetu domyślnego? (Apply during import - Develop settings).

Obrazek wraca do "neutralnych" ustawień po PPM - Develop settings/Reset?
    Entuzjastyczny Neofita

Strona 37 z 60 PierwszyPierwszy ... 27353637383947 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów