Strona 27 z 60 PierwszyPierwszy ... 17252627282937 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 261 do 270 z 592

Wątek: Adobe Lightroom 3

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

z dodawaniem saturacji czy kontrastu to pytanie ile cukru dajecie do butelki lemoniady. Przecież każdy lubi co innego, kazde zdjęcie inne. Co do kopiowania w develop gdy zrobisz jedno zdjęcie i chcesz skopiować ustawienia zaznaczasz zdjecia na których ma być kopia i podświetlopne musi być to, z którego kopiujesz. Klikasz synchro otwiera ci się okno i zaznaczasz fistaszkami co ma być skopiowane.To jedna z metod

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekb Zobacz posta
    z dodawaniem saturacji czy kontrastu to pytanie ile cukru dajecie do butelki lemoniady. Przecież każdy lubi co innego, kazde zdjęcie inne. Co do kopiowania w develop gdy zrobisz jedno zdjęcie i chcesz skopiować ustawienia zaznaczasz zdjecia na których ma być kopia i podświetlopne musi być to, z którego kopiujesz. Klikasz synchro otwiera ci się okno i zaznaczasz fistaszkami co ma być skopiowane.To jedna z metod
    Dzieki! A da sie te fistaszki usunac? W sensie aby sie ich okno nie pojawialo. Zazywyczaj kopiuje te same ustawienia, balans czy ekspozycje. Denerwujace jest stale przytakiwanie programowi, ze o te i tamte ustawienia chodzi.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    A co do kolorow i kontrastu pytam bo znam ludzi ktorzy wogole tego nie dotykaja, po prostu w 95% wystarcza im i klientom takie nasycenie. Bylem ciekaw ilu uzytkownikow pracuje podobnie.
    Ostatnio edytowane przez yellowpliszka ; 23-09-2010 o 21:52 Powód: Automerged Doublepost

Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

fajkujesz i odfajkowujesz raz i LR sobie pamieta co zaznaczyłeś i tylko synchro i potwierdzasz, co do kolorów to czemu nie ruszać, przecież to nie g..no, żeby miało śmierdzieć.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

ogolną saturacje to lepiej nie ruszac, dotyczny to glownie zdjec gdzie sa ludzie
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sebcio80 Zobacz posta
    ogolną saturacje to lepiej nie ruszac, dotyczny to glownie zdjec gdzie sa ludzie
    No wlasnie! Musze zrobic eksperyment ta sama fota na LR3 i DPP gdzie zawsze mialem saturation 2. Wydaje sie ze to zero w saturacji w zupelnosci wystarcza. Podobnie chyba jest z kontrastem.
    fajkujesz i odfajkowujesz raz i LR sobie pamieta co zaznaczyłeś i tylko synchro i potwierdzasz
    No wlasnie to potwierdzanie mnie boli, nie da sie tego wylaczyc?
    Ostatnio edytowane przez yellowpliszka ; 23-09-2010 o 23:06 Powód: Automerged Doublepost

Początki nałogu Awatar streaker
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Zamiast synchronizacji można użyć ctrl+shift+c i ctrl+shift+v

Kolory i saturacja - no tu sztywnych reguł nie ma prawa być
    Temperaturę i tintę praktycznie zawsze ruszam, saturację i vibrance czasem, ale zazwyczaj delikatna korekta +/- 5, chyba że chce jakiś konkretny efekt uzyskać.
    "Jeśli słuchałeś swojej matki, ojca, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, a teraz wiedziesz nudny marny żywot, to w pełni sobie na to zasłużyłeś." - Frank Zappa

Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yellowpliszka Zobacz posta

No wlasnie to potwierdzanie mnie boli, nie da sie tego wylaczyc?
    oj nie rozumiem, męczę dziennie kilkadziesiąt do kilkuset zdjęć i synchro ma juz napis starty i nie przeszkadza mi to a ty zaczynasz i już cię boli??

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez streaker Zobacz posta
    Zamiast synchronizacji można użyć ctrl+shift+c i ctrl+shift+v
    O! I tu jest konkret!
    oj nie rozumiem, męczę dziennie kilkadziesiąt do kilkuset zdjęć i synchro ma juz napis starty i nie przeszkadza mi to a ty zaczynasz i już cię boli??
    Lacze sie w bolu. Ja miewam zazwyczaj po kilkaset zdjec na tydzien. Po ostatnim weekendzie mam trzy wesela do zrobienia... Wystarczy pomnozyc te klikniecia z iloscia zdjec i wyjdzie ile czasu sie marnuje.
    Zreszta nie o synchro tu chodzi, ale o ten drugi pop-up w ktorym mam potwierdzac z reki co ma byc synchronizowane.
    Ostatnio edytowane przez yellowpliszka ; 24-09-2010 o 00:31 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie Awatar Nemeo
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

Mam pytanie czy w Lightroom 3 jest takie narzędzie, jak stempel w PS-ie ?

Początki nałogu Awatar oszołom
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Jest !
    Eos 1D Mark IV + maleńka szklarnia elek oraz jeden Zeiss:-D

Strona 27 z 60 PierwszyPierwszy ... 17252627282937 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów