Pokaż wyniki od 221 do 230 z 592

Wątek: Adobe Lightroom 3

Widok wątkowy

Coś już napisał Awatar nilhi
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Łyso mi, że ciągle tylko pytam, ale dopiero testuję Lra...
    No i mam nową zagwostke.
    Po plenerze jak zwykle poprzegrywałam RAWy na płyty i na twardy dysk, po czym na dysku przeprowadziłam selekcję.
    Odpaliłam Lra aby tą wyselekcjonowaną ilość opracować, patrzę, a on wytrzasnął skądś wersję niewyselekcjonowaną i sam z siebie otwiera mi setki zdjęć. W końcu zorientowałam, że zostawiłam kartę w czytniku i on automatycznie wybrał ją sobie do importu.
    Przerwałam (poprzez mało wyrafinowane zamkniecie Lra) ta operację. Usunęłam kartę z czytnika, odpaliłam LRa jeszcze raz, wchodzę do posortowanego katalogu i zonk - zdjęcia, które on sobie wcześniej ściągnął (ale dokąd??) a które w części znajdują się też w katalogu wyselekcjonowanych zdjęć są nieaktywne. Jakby pamiętał, że już je kiedyś widział i nie chce ich otworzyć drugi raz. Check all nie pomaga.
    Help! Nie chcę przeprowadzać selekcji po raz drugi, w Lre!

A jeżeli irytuję kogoś pytaniami o charakterze podstawowym, to proszę o linka gdzie takie kwestie związane z obsługą zostałyby wyjaśnione...
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Tylko te zdjęcia, których nie zdążył wczytać z karty, dają mi się teraz obsługiwać...
    Ostatnio edytowane przez nilhi ; 09-09-2010 o 16:56 Powód: Automerged Doublepost

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów