Pokaż wyniki od 1 do 10 z 592

Wątek: Adobe Lightroom 3

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar quail
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez AMMarshall Zobacz posta
    Po zaznaczeniu wszystkich plików masz po prawej obok przycisku RESET przycisk AUTO SYNC i on musi być WŁĄCZONY, pokombinuj. Będzie działać.
    Prawie dobrze, ale prawie potrafi robić wielką różnicę ;-)
    Jak jedno ze zdjęć już ma ustawione jakieś parametry (tak wnioskuję, bo jeśli chcemy robić Copy, to znaczy, że jest co kopiować), to Auto Sync nic nie pomoże.

1. Wskazać zdjęcie źródłowe
    2. Używając SIFT+Click lub CTRL+Click wskazać pozostałe, na które chcemy skopiować ustawienia.
    3. Użyć opcji Sync i wskazać które parametry chcemy skopiować.

Coś już napisał Awatar nilhi
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Quail, robię dokładnie tak, jak napisałeś.
    Myślę że AMMarchall miał dokładnie to samo na myśli, bo po poprawieniu parametrów jednego ze zdjęć i zaznaczeniu całej serii nie pojawia się po prawej stronie przycisku RESET żaden przycisk Auto Sync, ale za to po lewej pojawia się przycisk "Sync".
    Założyłam, że AMMarchall pisze z pamięci i załapałam ideę a nie potraktowała tej rady dosłownie :grin:

Początki nałogu Awatar quail
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nilhi Zobacz posta
    Quail, robię dokładnie tak, jak napisałeś.
    Myślę że AMMarchall miał dokładnie to samo na myśli, bo po poprawieniu parametrów jednego ze zdjęć i zaznaczeniu całej serii nie pojawia się po prawej stronie przycisku RESET żaden przycisk Auto Sync, ale za to po lewej pojawia się przycisk "Sync".
    Założyłam, że AMMarchall pisze z pamięci i załapałam ideę a nie potraktowała tej rady dosłownie :grin:
    Ja akurat miałem odpalonego LR, więc miałem szansę napisać krok po kroku.
    Auto Sync zadziała zanim zrobi się jakiekolwiek zmiany na pierwszym zdjęciu. Powoduje to zlinkowanie parametrów wybranych zdjęć (połączenie parametrów w grupę), przez co później poruszasz suwakami tylko na pierwszym, a zmiany są od razu przerzucane na całą serię.

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów