Czy można zakupić upgrade w sklepie online USA ? Bo Europe to 99 ojro a USA 99$ jest różnica...Mi powiedziało, że moje konto jest z Poland i stwórz nowe lub kup w PolandNie mam doświadczenia i proszę o podpowiedź.
Czy można zakupić upgrade w sklepie online USA ? Bo Europe to 99 ojro a USA 99$ jest różnica...Mi powiedziało, że moje konto jest z Poland i stwórz nowe lub kup w PolandNie mam doświadczenia i proszę o podpowiedź.
Ok zatem nabyłem. mam pytanie do znawców - czy mogę bezstresowo skasować na hd katalogi poprzednich wersji ?( w tym katalog lightroom 2 previews ?)
W wersjach 2.x w develop wrzucam zdjęcie na cały ekran na drugim monitorze i nic na nim nie mogę zrobić. Nie mogę babrać pędzlem, pobierać próbki WB, kadrować etc. Dalej muszę wszystko robić na pierwszym monitorze na mniejszej wersji zdjęcia.
Dla mnie to średnio wygodne i przydatne co by nie nazwać tego "pseudo obsługą dwóch monitorów".
W Capture One można mieć belki, narzędzia, miniaturki na jednym monitorze, na drugim zdjęcie na cały ekran i spokojnie na nim pracować.
LR 3 też wkońcu podobnie czy dalej po staremu ???
Odpaliłem triala 3.0 i w sumie dużych zmian nie widzę na 1 rzut oka, działa chyba nawet odrobinę szybciej niż 2.6 którego używałem (ale nieznacznie). Podoba mi się zakładka Lens Corrections - standardowo całkiem dużo profili szkieł. Jak będę miał chwilę to pobawię się dłużej i zobaczę czy jest jakaś różnica biorąc pod uwagę mój workflow w LR.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
piotrr jeżeli chcesz się pozbyć danych to tak. LR 3.0 sam robi aktualizację katalogów z wersji 2.x do 3.0. Tak samo z innymi ustawieniami LR (np. presentami)
Ostatnio edytowane przez gadget_zary ; 16-06-2010 o 10:06 Powód: Automerged Doublepost
hm ja od wersji 2.x zawsze mam na glownym monitorze develop a na drugim grida i wszystko dziala ladnie...ale belek z narzedziami nie da sie odlaczac i przesowac niestety aby wszysztkie przelozyc na drugi monitor.
nie za bardzo rozumiem twoj problem z developem...
http://digital-photography-school.co...-dual-monitors
witam,
a ja na razie testuję wersję 3.0 i mam problem, gdyż niby wszystko śmiga super, ale gdy chcę wyeksportować jakąś fotę do JPGa to pojawia się okno eksportu gdzie mogę wszystko poustawiać, ale przycisk "export" jest nieaktywny a obok jest komunikat:
"Export unabled, You have not chosen an application to open this file"
czy ktoś się z was z tym spotkał? coś mam nie tak w ustawieniach? Zupełnie nie wiem o co chodzi?
Pozdrawiam,
Marek
Testuję v.3 i jestem ciekaw Waszego zdania dot. zakładki Lens Correction. Czy rzeczywiście szkła tak bardzo zniekształcają? Pytam, ponieważ różnica pomiędzy oryginałem a obrazem skorygowanym jest znacząca.
I drugie pytanie: moim zdaniem profil "Neutral" daje bardziej naturalne kolory niż "Adobe Standard". Czy jest możliwość ustawienia go jako profil domyślny?
zjedz na dol opcji do "post-processing" tam zmien np. na "do nothing"
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
ja uwazam, ze to jest do szczegolnych przypadkow.
Osobiscie te korekcje sa z kosmosu. np. 85 1.8 to mi zrobil masakre "beczkowa" w kadrze po wlaczeniu korekcji.
fajnie ze te korekcjie sa natychmiastowe po wlaczeniu, wiec zawsze mozna podjac decyzje czy warto meczyc sie w Photoshopie kilka godzinek pracujac nad geometria![]()
Ostatnio edytowane przez molsar ; 17-06-2010 o 13:08 Powód: Automerged Doublepost