-
Wczoraj nabyłem aktualizację LR do 3.0. Wcześniej miałem 2.7. Na Windows 7 widać zdecydowaną poprawę szybkości otwieranie się programu. Po prostu klikając na ikonkę od razu otwiera mi się LR na ostatnio opracowywanym zdjęciu, bez tego myślenia i mulenia jakie było przy otwieraniu wersji 2.7 czy wcześniejszych wersjach. Zauważyłem także, iż szybciej następuje wyostrzenie zdjęcia po powiększeniu 1:1 - prawie natychmiast - może duperela ale jednak przyspiesza pracę. Świetna opcja korygowania zdjęć do używanego obiektywu - obiektywy Canona wykrywa bezbłędnie i działa bardzo skutecznie. Jest ciekawa opcja dodawania znaku wodnego na zdjęciach - do tej pory z tego co pamiętam można było to dodać tylko na etapie przygotowywania zdjęcia do druku, teraz już na etapie obróbki.
Całkowicie zmieniona strona importu zdjęć - nie miałem okazji jeszcze przetestować, ale trzeba będzie się przyzwyczaić do nowego.
Na koniec coś co mi spędzało sen z powiek, to znaczy czy wersja 3.0 będzie nadal działała z różnymi dodatkami do LR, które miałem w poprzednich wersjach - odpowiedź brzmi TAK, na pewno bez zarzutu z: NIK Software, Photomatix Pro, Color Checker Passport - no i oczywiście ściąga z poprzedniej wersji całą starą bazę ustawień i wszystkie profile.
Na koniec cena - ja kupowałem aktualizację na stronie Adobe za 96,80 EUR, są jednak promocje nawet do 30 % dla tych co jednocześnie nabędą CS5 i rozsyłane reklamowo do testerów wersji Beta - 15% ( ale chyba tylko na pełna wersję, bo u mnie na aktualizację wbicie podanego kodu nie wpłynęło na zmianę ceny ? a może po prostu coś skopałem ) .
Tagi dla tego wątku
Uprawnienia umieszczania postów