Strona 7 z 60 PierwszyPierwszy ... 567891757 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 592

Wątek: Adobe Lightroom 3

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Husky Zobacz posta
    Chciałbym przenieść presety z laptopa na komputer stacjonarny.
    Gdzie mam szukać pliku z presetami
    C:\Users\$USER\AppData\Roaming\Adobe\Lightroom\Dev elop Presets\User Presets

To powyższe Windows 7, lokalizację łatwo możesz sprawdzić klikając PPM na presecie i wybierając "show in explorer".

Cytat Zamieszczone przez Mr_Black Zobacz posta
    Odnośnie presetów, jak zmodyfikować taki preset aby ine modyfikował wartości ekspozycji (lub np jasności).
    PPM, update with current settings i odhaczyć niepotrzebne opcje?
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Dopiero zaczyna
    Miasto
    warmińsko-mazurskie

Domyślnie

jeśli chodzi o wersję PL
    http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=66527
    przy okazji pozdrowienia dla braci z Nikona :-D
    p.s. przy wersji nr 2 chodzi bez przeszkód, pisali, że przy nr 3 też śmiga....
    na ile to prawda to nie wiem, jeśli ktoś spróbuje to niech da znać.

Zablokowany
    Miasto
    Ząbki

Domyślnie

Dziękuję bardzo za pomoc.

Zablokowany

Domyślnie

Szukalem I sie nie doszukalem jednoznacznej odpowiedzi, jedno pisza ze tak inni ze nie... Czy lightroom 3 potrafi przepisac ustawienia aparatu I w ten sam sposob wyswietlic RAW-a? DPP jest fajny ale powoli mam go dosc, nie daje rady z wieksz iloscia zdjec to tez chcialbym sie przesiac na cos lepszego, moze Lightroom 3 bedzie lepszy.

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yellowpliszka Zobacz posta
    Szukalem I sie nie doszukalem jednoznacznej odpowiedzi, jedno pisza ze tak inni ze nie... Czy lightroom 3 potrafi przepisac ustawienia aparatu I w ten sam sposob wyswietlic RAW-a?
    To ja ci dam jednoznaczną odpowiedź: nie i nie ma na to najmniejszych szans.
    Zadanie domowe (poziom trudności: wczesna podstawówka): wykombinować dlaczego tak jest.

PS: Jeeezu
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Zablokowany

Domyślnie

Czyli jedynym programem ktory to robi jest DPP... :-/ Jak sobie radzicie z tym problemem w Lightroom? Program wszystko zeruje do 'presets', chyba jedynym wyjdciem jest wstawienie takich jak w aparacie I kolejno aplikowanie ich na piechote do zdjec. Lightroom wyglada najciekawiej jesli chodzi o przesiadke z DPP, ale brak przpisywania ustawien z puszki to powazna wada.

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Ja sobie radze w ten sposob:
    ustawienia w puszce na 0 (chyba ze fabrycznie bylo inaczej - NIGDY nie zmienialem tego) i po prostu nie mysle o tym.

Domyślnie

Ja mam inny problem przy eksporcie ustawiam szerokość i długość na 23cm i 300dpi srgb, wyostrzanie pod matowy papier a on mi robi pliki o szerokości 6900x4560 piks, gdy wczesniejsze wersje robiły normalnie na 2480x1795 piks i zdjecie zajmowało do wywołania 1,5MB a teraz 10x tyle... jak LR moze robić z 21 Mpix matrycy wieksze zdjecia. A gdy dam unlarge to wychodzą mi jakieś zupełnie z kosmosu rozmiary. Dodam że 3 beta 2 działała normanie... działała szybciej niz oficjalna - troche jestem wściekły na adobe.
    Miał ktos ten sam problem? Sprawdzałem ustawienia eksportu po 10 razy i jest dobrze.

Początki nałogu Awatar quail
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Policzmy...
    23 cm w calach to 9,04. Dla 300 dpi powinno dać 2716 pixeli. Tobie wychodzi 6900, czyli za dużo. Z kolei 2480 to za mało...
    Za to 6900 pixeli idealnie pasuje dla 300 dpi i 23 CALI.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Dla świętego spokoju sprawdziłem i podając 23 cm jako długość i 300 dpi otrzymałem plik wyjściowy o rozmiarach 2717 x 1811 (proporcje 3 do 2). Wszystko gitara.
    Ostatnio edytowane przez quail ; 06-07-2010 o 22:44 Powód: Automerged Doublepost

Domyślnie

sorry nie 23 cm a 21... teraz stosuje papier 23 cm... czyli 6900 to nie jest ok, troche za duzy plik. Skoro zawsze miałem 2x mniejszy to czemu teraz powieksza mi oryginalny plik?
    Lajtroom troche przegina. Pytanie brzmi czy u Was też?

Strona 7 z 60 PierwszyPierwszy ... 567891757 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów