Strona 56 z 60 PierwszyPierwszy ... 6465455565758 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 551 do 560 z 592

Wątek: Adobe Lightroom 3

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Dzygit-Dublin Zobacz posta
    wiem ze to 3sek lub więcej zależy jak jeszcze menu rozwija się ułoży bo doprowadza mnie czasami do szewskiej pasji :P
    3x 400 = 1200/ 60 = 20 min klikania
    Zaznacz te 400 zdjec i wtedy daj eksport i juz.

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Jakby sami mieli oryginały
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Domyślnie

Nowe wersje Lightroom i Camera Raw - release candidate
    Adobe Labs:
    Lightroom 3.4 RC
    http://labs.adobe.com/technologies/lightroom3-4/
    i Camera Raw 6.4 RC
    http://labs.adobe.com/technologies/cameraraw6-4/
    Lubie Canon-a, lubię Nikon-a, fajny jest Lightroom i CaptureOne
    Flickr Facebook

Coś już napisał

Domyślnie

proszę o podpowiedź - chcę kupić w celu lepszego poznania programu LR3 książkę Scotta Kelby - ,,Sekrety Cyfrowej Ciemni Lightroom '' - sa na rynku wersje oparte na LR 2 oraz nowa wersja LR 3. Jeżeli znacie obydwie wersje - proszę o podpowiedź, która jest z praktycznego punktu widzenia lepiej napisana ? Logika podpowiada, że najnowsza, ale szukałem w księgarniach i żadnej wersji nie znalazłem, aby popatrzeć na zawartość, porównać.
    dziękuję za sugestie

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wig Zobacz posta
    proszę o podpowiedź - chcę kupić w celu lepszego poznania programu LR3 książkę Scotta Kelby - ,,Sekrety Cyfrowej Ciemni Lightroom '' - sa na rynku wersje oparte na LR 2 oraz nowa wersja LR 3. Jeżeli znacie obydwie wersje - proszę o podpowiedź, która jest z praktycznego punktu widzenia lepiej napisana ? Logika podpowiada, że najnowsza, ale szukałem w księgarniach i żadnej wersji nie znalazłem, aby popatrzeć na zawartość, porównać.
    dziękuję za sugestie
    Od Kelby'ego lepsze książki to Martin Evening "Adobe Photoshop Lightroom 2" (nie wiem czy jest już wydanie do wersji 3) lub David duChemin "Pracując nad kadrem" (z tym że tutaj autor omawia sposoby wywoływania zdjęć w module Develop, bez poruszania co można zrobić w innych modułach programu).

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Elbląg

Domyślnie

Wspomniana przez kol. strideer'a pozycja Martina Eveninga / wspaniała zresztą / traktuje o LR2. Kolejna, dotycząca LR3 ma się pojawić ponoć w kwietniu. Będzie to uzupełnienie pierwszej, w związku z czym uważam że warto będzie mieć obie księgi.

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez strideer Zobacz posta
    Od Kelby'ego lepsze książki to Martin Evening "Adobe Photoshop Lightroom 2" (nie wiem czy jest już wydanie do wersji 3) lub David duChemin "Pracując nad kadrem" (z tym że tutaj autor omawia sposoby wywoływania zdjęć w module Develop, bez poruszania co można zrobić w innych modułach programu).
    LR3 poznaje powoli, jednak chce poznać więcej możliwości. Mogę powiedzieć, że uczę się tego programu. strideer, proszę powiedz na czym polega przewaga poleconych przez Ciebie pozycji ? Są bardziej praktyczne ? Mają lepsze opisy, tłumaczenia ?

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Evening bardzo dokładnie wyjaśnia działanie poszczególnych funkcji w programie. DuChemin pisze nieco inaczej - inspirując, podrzucając pomysły na obróbkę zdjęć. Kelby'ego nie lubię - to w tej chwili bardziej marka, pod którą masowo wychodzą książki na każdy możliwy temat związany z fotografią. Kiedyś, jak nie było alternatywy, to jego książki miały sens. Teraz są po prostu lepiej napisane poradniki.

Mam nadzieję, że nie dostanę nagany od adminów CB za autopromocję, ale jak masz ochotę to możesz też zajrzeć do mojego (dawno nie uaktualnianego i nie skończonego) poradnika do Lightrooma na DFV: http://www.dfv.pl/lightroom.html.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez strideer Zobacz posta
    innymi slowy, opisuje Camera RAW. bo wlasciwego Lightrooma w ten sposob specjalnie nie tyka
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    innymi slowy, opisuje Camera RAW. bo wlasciwego Lightrooma w ten sposob specjalnie nie tyka
    Trochę tak, trochę nie. Mimo, że ACR i LR w module Develop oferują identyczną funkcjonalność, to różnią się sposobem obsługi. Ja jestem bardzo przyzwyczajony do sposobu pracy w LR i szczerze mówiąc nie umiałbym równie sprawnie poruszać się po ACR. Książka duChemina jest o tyle dobra, że właśnie można tę wiedzę użyć właściwie w dowolnym współczesnym rawerze. Po stronie minusów jest oczywiście to, o czym już wspomniałem - czyli nie dowiemy się z niej nic o zarządzaniu, drukowaniu, etc. Kwestia wyboru o czym chce się czytać, jak sądzę. W każdym razie, wg mnie, jako podstawowy podręcznik lepiej sprawuje się Evening niż Kelby (przy czym nie widziałem książki Kelby'ego do LR3, tylko do LR2, ale nie sądzę, żeby w tym przypadku nastąpił jakiś progres).

Strona 56 z 60 PierwszyPierwszy ... 6465455565758 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów