U mnie ani LR3 ani PS5 niepotrafi rozpoznać automatycznie korekcji 85L II też tak macie ?
U mnie ani LR3 ani PS5 niepotrafi rozpoznać automatycznie korekcji 85L II też tak macie ?
Masz na myśli że nie wprowadza żadnych poprawek ?
Bo jeżeli tak to u mnie działa normalnie.
Raw z 5d + 85 1.2
Po włączeniu profilu widać niewielką (ale zauważalną) różnicę.
Testuję sobie.
No świetnie jest, ja cykam G9 i zarówno korekcja optyki jak i odszumianie robi na mnie duże wrażenie - nagle Noise Ninja już nie wydaje się mistrzem a i DxO wymięka.
Świetne jest też okno importu - słowem v3 kontra v2 to spory skok na przód.
60D | 50 1.8 II | kit 18-55 + Tamron 70-300 | moje foty
U mnie bez problemów rozpoznaje.
Lightroom nie posiada również predefiniowanej korekcji do 24 mm.
Korzystając z okazji. Czy macie widoczną różnicę w kontraście i jasności pomiędzy widokiem w Lightroomie, a wyeksportowanym plikiem (TIFF, podobnie z jpg)? Dodam, że kalibrowałem chyba tysiąc razy monitor EIZO FlexScan S1731, Spyder'em3 i zaraz wyrwę ostatki włosów.
Zdjęcia w Lightoomie sprawiają wrażenie bardziej kontrastowych, ciemniejszych, a przede wszystkim ostrzejszych.
Poooommmmoooooccccyyyyyyyyyy :-(
U mnie różnic nie widać, często sam miałem podobne wrażenie ale to chyba było wynikiem oglądania zdjęć na różnym tle (ciemniejszym i jaśniejszym) albo nie wiem co, tak czy siak aktualnie problemu nie widzę.
Przetestowałem zamianę tła na biały i szarości - bezskutecznie. Jestem załamany![]()