Strona 45 z 60 PierwszyPierwszy ... 35434445464755 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 441 do 450 z 592

Wątek: Adobe Lightroom 3

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Hej.

Mam pytanie dotyczące obsługi Lightrooma, a konkretnie wtyczki do facebooka. Czy wiecie w jaki sposób wrzucać bezpośrednio zdjęcia na facebooka? U mnie jest to możliwe tylko w przypadku zdjęć profilowych, a nie wszystkie zdjęcia, jkaie wrzucam, to moje profilowe. czy możecie podpowiedzieć w jaki sposób z poziomu lightrooma utworzyć album w facebooku, lub załadować zdjęcia z poziomu lightrooma do innego albumu w facebooku niż zdjęcia profilowe. Będę wdzięczny za instrukcje, lub linka do filmiku instruktażowego.

Pozdr

Bywalec
    Miasto
    Hatboro/Wroclaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Camera standard to próba skopiowania kolorystyki DPP, moim zdaniem średnio udana.
    A co plecasz tam ustawic?

Początki nałogu
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Mam podobny problem cały czas.. Otwieram zdjęcie i przy ładowaniu zmieniają mi się kolory. Myslalem ze jakis domyslny preset przy otwieraniu ale niestety nie....
    500d, 70-200 f/4 L, C50 f/1.8 II, Di622 mkII

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wagteil Zobacz posta
    A co plecasz tam ustawic?
    Lepiej spisuje się Adobe Standard, ale do kolorów z DPP sporo mu brakuje.
    Nie ma narzędzia idealnego, niestety.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Lepiej spisuje się Adobe Standard, ale do kolorów z DPP sporo mu brakuje.
    Nie ma narzędzia idealnego, niestety.
    a to akurat zalezy od gustu. dla mnie osobiscie Adobe Standard to jest musztarda, a Canon Standard daje duzo bardziej zrownowazone kolory, przy przyjemnym kontrascie i nasyceniu - w odroznieniu od np. Camera Neutral, ktory daje fantastyczne tonale do obrobki, ale za cholere nie ma jakiegos "przytupu"
    www albo tez flickr

Bywalec
    Miasto
    Hatboro/Wroclaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    a to akurat zalezy od gustu. dla mnie osobiscie Adobe Standard to jest musztarda, a Canon Standard daje duzo bardziej zrownowazone kolory, przy przyjemnym kontrascie i nasyceniu - w odroznieniu od np. Camera Neutral, ktory daje fantastyczne tonale do obrobki, ale za cholere nie ma jakiegos "przytupu"
    Mogliby sie w koncu dogadac te molochy, to by sie skonczyly te nasz problemy. A tak to mamy dziadowskie DPP i niedorobionego LR...

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wagteil Zobacz posta
    Mogliby sie w koncu dogadac te molochy, to by sie skonczyly te nasz problemy. A tak to mamy dziadowskie DPP i niedorobionego LR...
    zasadniczo, to ja nie narzekam na kolory LR. do ludzi bardzo mi odpowiadaja czy to Camera Standard czy to Camera Neutral, a do landszaftow mam 3 samodzielnie zrobione profile profile (jeden imitujacy Velvie, jeden poprawiajacy canonowski Landscape i jeden zupelnie wlasny), ktore do spoly z Camera Landscape w zasadzie zalatwiaja mi kwestie "wlozenia filmu" zawsze chociaz jeden okazuje sie fajny dla danego zdjecia

a DPP... to jest wywolywarka, ale nie program do zarzadzania kolekcja. wiec u mnie odpada
    www albo tez flickr

Coś już napisał

Domyślnie

Do tej pory w LR obrabiała zdjęcia z 40D i było ok. Teraz po wrzuceniu zdjęć z 5D, krzyczy przy eksporcie, ze ma zbyt mało pamięci. Nie ma reguły: raz mi eksportował bez problemu 14-16 zdjęć, z innym razem nie chciał 1-2. Zdarzyło się, że nie pomogło nawet uruchomienie ponowne programu.

Dodam, że pamięci ma dość. I ACR bez problemu sobie radzi... Ki czort?
    Agnieszka
    5dmk2, 40D, C17-55/2.8, C 50/1.8, C 85/1.8, C70-200/4L Samyang 8mm, 430EX, 580EX II

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

a na dysku docelowym (na ktory eksportuje zdjecia) przypadkiem nie zabraklo przestrzeni?
    www albo tez flickr

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    a na dysku docelowym (na ktory eksportuje zdjecia) przypadkiem nie zabraklo przestrzeni?
    Nie, jest ponad 40GB wolne.

Tym bardziej, że komunikat brzmi "Not enough memory" , a to wg mnie bardziej o RAM chodzi chyba?
    Agnieszka
    5dmk2, 40D, C17-55/2.8, C 50/1.8, C 85/1.8, C70-200/4L Samyang 8mm, 430EX, 580EX II

Strona 45 z 60 PierwszyPierwszy ... 35434445464755 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów