Pokaż wyniki od 411 do 420 z 592

Wątek: Adobe Lightroom 3

Widok wątkowy

Bywalec
    Miasto
    Hatboro/Wroclaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sid Zobacz posta
    Dlatego musisz jasno określić w jakim zakresie cenowym się poruszamy i jakie konkretnie funkcje LR chcesz przyspieszyć.
    Kiedys moim marzeniem bylo aby DPP otwieral rawy bez opoznienia, bez zbednego pikselowania. Dzis pracuje na LR i daze do tego samego. Nawet przy przegladaniu zdjec w module library, chcialbym aby ikony otwieraly sie w momencie kiedy je przewine w dol czy w gore, czekanie az sie kolejno otworza i wyostrza do konca jest naprawde denerwujace. To wlasnie dla mnie dyskwalifikuje ten program do selekcji, a szkoda. Develop tez moglby otwierac wszystko w locie, a nie tylko te co byly uprzednio otwarte. Rozumiem to blyskawieczne ich otwieranie wynika z tego ze sa juz w RAM. I ostatnia rzecza z moich poboznych zyczen jest plynnie pracujace suwaki, glownie ekspozycji. Jaki sprzet by to robil wlasnie tak jak LR pracowac powinien?
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Nie zapominaj też, że RAM to pamięć ulotna i po każdym wyłączeniu komputera musiałbyś taki katalog zakładać na nowo. Są sposoby i urządzenia, które pozwalają to obejść, ale cały czas mówimy o kosztach w dziesiątkach tysięcy dolarów.
    Przekonalem sie juz o tym, mam traila jednego z takich programow. Dalo raczej niewiele, moze szybciej otwieral w library, ale bez szalu. Prawda jest ze po restarcie wszytsko ginelo i nalezalo ustawiac od nowa, dyskwalifikacja metody na starcie. Duze wydatki aby to usprawnic raczej nie maja sensu, choc chetnie bym sie dowiedzal celem poznania.
    Dodatkowo, żeby robić takie kombinacje, o których piszesz, trzeba mieć naprawdę dużo RAM, co znaczy, że z założenia komputer masz High End i jeszcze Ci mało. Jak masz 16 GB RAM i więcej, to można pomyśleć.
    Pamieci mam 16 GB, a procesor ma cztery rdzenie z 3.4ghz, wiec bez szalu. Ostatnim rozwiazaniem jakie mi przychodzi do glowy to spiecie dyskow w raid 2 czy nawet wiecej. A Ty Sid, co proponujesz?
    Oczywiscie mialem na mysli raid 0
    Ostatnio edytowane przez wagteil ; 20-12-2010 o 08:38 Powód: Automerged Doublepost

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów