Strona 3 z 55 PierwszyPierwszy 123451353 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 592

Wątek: Adobe Lightroom 3

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar ArekLodzPl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ciekawski Zobacz posta
    To ja mam dwa pytania, zanim w ogóle zacznę się nad nim zastanawiać:
    1 - czy czyta RAW-y z 5D Mark II (powinien, ale wersja 2 mi nie czyta)?
    2 - czy jest w polskiej wersji językowej?
    Ad 1. LR3 beta2 czytała mi bez problemu rawy zarówno z 5D jak i 5Dmk2, więc pewnie finalna też czyta bez problemu
    Ad 2. Niestety po angolsku wszystko

Domyślnie

Działa i 2 też działała tylko trzeba było jakąś bibliotekę doinstalować ze strony adobe, a na polską wersję trzeba będzie pewnie poczekać jak przy poprzednim
    Canon FF i słoików kilka

Dopiero zaczyna
    Miasto
    W-wa

Domyślnie

Panowie, a czy opcja dodawania znaku wodnego z LRa może być przenoszona do PSa? Chodzi mi o to, czy występuje w charakterze presetu czy to funkcja stricte programu?

Domyślnie

Praca na dwóch monitorach dalej polega tylko na wyświetlaniu podglądu live na drugim monitorze ? Czy może w końcu można pracować na takim podglądzie (korygować WB, "pędzlować" itp)
    50D + 17-40/4 L + 70-200/4 L + 85/1.8 + 100/2.8 macro

forest łapie chwile ulotne

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez forestowy Zobacz posta
    Praca na dwóch monitorach dalej polega tylko na wyświetlaniu podglądu live na drugim monitorze ? Czy może w końcu można pracować na takim podglądzie (korygować WB, "pędzlować" itp)
    ee to znaczy jak?
    na jednym masz develop a drugim np. grid albo quick develop o to chodzi?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez molsar Zobacz posta
    ee to znaczy jak?
    na jednym masz develop a drugim np. grid albo quick develop o to chodzi?
    W wersjach 2.x w develop wrzucam zdjęcie na cały ekran na drugim monitorze i nic na nim nie mogę zrobić. Nie mogę babrać pędzlem, pobierać próbki WB, kadrować etc. Dalej muszę wszystko robić na pierwszym monitorze na mniejszej wersji zdjęcia.
    Dla mnie to średnio wygodne i przydatne co by nie nazwać tego "pseudo obsługą dwóch monitorów".
    W Capture One można mieć belki, narzędzia, miniaturki na jednym monitorze, na drugim zdjęcie na cały ekran i spokojnie na nim pracować.
    LR 3 też wkońcu podobnie czy dalej po staremu ???
    50D + 17-40/4 L + 70-200/4 L + 85/1.8 + 100/2.8 macro

forest łapie chwile ulotne

Bywalec Awatar Elmarqo
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

W wersjach 2.x w develop wrzucam zdjęcie na cały ekran na drugim monitorze i nic na nim nie mogę zrobić. Nie mogę babrać pędzlem, pobierać próbki WB, kadrować etc. Dalej muszę wszystko robić na pierwszym monitorze na mniejszej wersji zdjęcia.
    Dla mnie to średnio wygodne i przydatne co by nie nazwać tego "pseudo obsługą dwóch monitorów".
    W Capture One można mieć belki, narzędzia, miniaturki na jednym monitorze, na drugim zdjęcie na cały ekran i spokojnie na nim pracować.
    Po staremu

Domyślnie

hm ja od wersji 2.x zawsze mam na glownym monitorze develop a na drugim grida i wszystko dziala ladnie...ale belek z narzedziami nie da sie odlaczac i przesowac niestety aby wszysztkie przelozyc na drugi monitor.
    nie za bardzo rozumiem twoj problem z developem...
    http://digital-photography-school.co...-dual-monitors

Domyślnie

witam,

a ja na razie testuję wersję 3.0 i mam problem, gdyż niby wszystko śmiga super, ale gdy chcę wyeksportować jakąś fotę do JPGa to pojawia się okno eksportu gdzie mogę wszystko poustawiać, ale przycisk "export" jest nieaktywny a obok jest komunikat:

"Export unabled, You have not chosen an application to open this file"

czy ktoś się z was z tym spotkał? coś mam nie tak w ustawieniach? Zupełnie nie wiem o co chodzi?

Pozdrawiam,
    Marek

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Pierdu pierdu niskie szumy. Obrobiłem kilka zdjęć LR 2.5 i 3, ISO powyżej 2000 i nie widze żadnych różnic. Dodatkowo LR3 dłużej eksportuje rawy do jpg.

Poczekam na LR 4
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Strona 3 z 55 PierwszyPierwszy 123451353 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów