Pokaż wyniki od 251 do 260 z 592

Wątek: Adobe Lightroom 3

Widok wątkowy

Zablokowany

Domyślnie

[QUOTE=streaker;871344]Te profile trzeba instalować z tego co pamiętam tylko do LR 1.x, co do wczesnych wersji 2.x nie jestem pewien, ale na pewno nie do wersji 3.x bo będziesz je po prostu dublował, wszystko co jest potrzebne instaluje się razem z programem.

I tak - to o te profile chodzi, LR na podstawie EXIF'a automatycznie wybiera profile do twojego aparatu i tylko takie wyświetl
    Dziekuje! Wlasnie tej informacji brakowalo!
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Przechodze na lightroom 3, przynajmniej sprobuje. Nie pierwszy raz mam po prostu dosc zawieszajacego sie DPP. Stad mam szybkie pytanie, czy dodajecie cokolwiek 'saturation' i 'contrast pracujac na RAW-ach, default jest ustawiony na 0 ? I czy jest jakis sposob na szybsze kopiowanie ustawien (cos co w DPP nazywalo sie 'copy setting'), niz klikanie prawym i przechodzenie do drugiego z kolei okna aby odnalezc funkcje. Moze jest na PC jakis skrot klawiaturowy na te funkcje?
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    A gdzie jest 'color matching setting for display'? W DPP nalezalo ustawic to z reki aby monitor wyswietlal program przez nadany profil. Czy lightroom 3 odnajduje profil monitora automatycznie?
    Ostatnio edytowane przez yellowpliszka ; 23-09-2010 o 19:24 Powód: Automerged Doublepost

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów