to ja sie podepne pod watek...
mam pod laptopa podłączony monitor i nijak nie moge LR zmusic do pracy na 2 ekranach.
ustawiam ROZSZERZONY PULPIT we włascwościach karty ale jak klikam na monitorki po lewej [1] [2]to nic sie nie dzieje.
to ja sie podepne pod watek...
mam pod laptopa podłączony monitor i nijak nie moge LR zmusic do pracy na 2 ekranach.
ustawiam ROZSZERZONY PULPIT we włascwościach karty ale jak klikam na monitorki po lewej [1] [2]to nic sie nie dzieje.
40D + BG-E2N + 16-35 + 50 + 85 + 70-200
..a potrafi ktoś z Was powiedzieć jak jest z szybkością nowego LR vs Capture One 5 ???
Import powiedzmy 700 zdjęć w rozdzielczości 10M i następnie praca na takiej bazie.
Nie wiem jak CO, ale akurat import nie jest jakiś wolny. Wolny to raczej export jest.
http://www.lightworkshops.com/LR_interface_EAGLE.jpg
te widoczne na linku po lewej stronie z napisami 1 i 2 (pod przyciskiem import)
inna sprawa, ze mój system dogorywa i zachowuje się czasem dziwnie...
naciśnij f11albo z górnego menu window/secondary display/show.. praca z LR na dwóch monitorach to czysta przyjemność
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Jesli chodzi o wydajność... u mnie na PC c2d 3.0 z hd raptor na katalogu 40Gb juz trochę zwalnia i mieli czasami, doczytuje sobie i ogólnie błyskawicą nie jest.
Chociaż musze przyznać,że od 3.2b jest zdecydowanie lepiej
Ostatnio edytowane przez piotrr ; 01-09-2010 o 17:09 Powód: Automerged Doublepost
the silence is deafening
Ja już wiem co odwaliłem
Pierwszy kontakt z LR - kazał mi jakis katalog wskazac.
To zaznaczyłem katalog z fotkami (jakieś 200GB) i jak zobaczyłem, ze zamuliło poszedłwm na kolację
Myslałem, ze LR skataloguje sobie jak picassa i potem już będzie szybkooj, byłem w błędzie.
Zwłaszcza ze to lapek 1,6Ghz, 1,5 GB RAM
teraz mam folder, który obrabiam wielkości 2 GB i idzie całkiem dobrze.
Witaj,
ano jest dostępne w sieci spolszczenie do wersji 2.X, ale działa również w 3.X.
Jeżeli ktoś ma pytania, jak to zainstalować to zapraszam na PW albo GG.
Pozdrawiam,
Jacek
Długo pracowałam na Capture One4, teraz testuję Lr3 i będę go kupować, ale mam pytanie:
w Capure Ona miałam przydatną funkcję kopiowania ustawień pojedynczego zdjęcia na całą grupę zdjęć.
Tymczasem w Lr gdy daję kopiowanie ustawień (copy/paste po lewej) to mimo zaznaczenia całej grupy zdjęć (podświetlenia ich w pasku na dole) ustawienie kopiuje się tylko na pierwsze z podświetlonych zdjęć.
A przecież gdy mam cała serię np. z momentu rzucania welonem (zawsze robię seryjnie trajektorię lotu - lubię to :-D ), chciałabym mieć możliwość przeniesienia ustawień na np. 5 zdjęć.
Czy tak się da?
Nie chodzi mi o preset dla całego katalogu, ale o swobodne kopiowanie na bieżąco.