To co z tym można zrobić ? bo lepsza ostrośc miałem z kompaktu ktorego sie pozbyłem![]()
To co z tym można zrobić ? bo lepsza ostrośc miałem z kompaktu ktorego sie pozbyłem![]()
a robiłeś testy AF wspomagając się zewnętrzną lampą błyskową? tak samo przestrzela patrząc przez wizjer?
Pozdrawiam, 2du
EOS 6d, M6 + S 14mm f/2.8 ED AS IF UMC + C 24-70mm f/4L + S 35mm F1.4 DG Art + C 50mm f/1,4 + C 85mm f/1,2 L + C 135mm f/2L + C 70-200 f/4L + Canon 430EX II + Yongnuo YN685
www.gabisia.com
Zaraz zrobię.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Wiec tak jestem po testach z zewnetrzną lampą błyskową i jest jeszcze gorzej przez wizjer, a przez lv jest lepiej niz z wewnętrzną lampą.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Tutaj zaraz pojawią się testy z zewnętrzną lampą.
live view:
http://www.pup.kartuzy.pl/pliki/lv_zew_lampa.JPG
wizjer
http://www.pup.kartuzy.pl/pliki/wizjer_zew_lampa.JPG
Ostatnio edytowane przez akwidzynski ; 27-07-2010 o 15:30 Powód: Automerged Doublepost
Ja bym sprawę oddal do serwisu. Wiele osób już pisało o możliwości regulacji przez serwis modułu AutoFocusa w puszce.
Pozdrawiam, 2du
EOS 6d, M6 + S 14mm f/2.8 ED AS IF UMC + C 24-70mm f/4L + S 35mm F1.4 DG Art + C 50mm f/1,4 + C 85mm f/1,2 L + C 135mm f/2L + C 70-200 f/4L + Canon 430EX II + Yongnuo YN685
www.gabisia.com
Jedyny serwis jest w Wawie ?
Nie. Jest też w Berlinie, Pradze i paru innych miastach w EU. Ponieważ nie podajesz gdzie mieszkasz to....
Jak zobaczą ślady paluchów albo kleju na lustrze od spodu to... gwarancja zapewne straci ważność.
Wybacz ale niezbyt wierzę w to zablokowane lustro. Tak jakoś. Niedowiarek jestem. Weź też pod uwagę, że to dość precyzyjny mechanizm podlegający ogromnym przyśpieszeniom, który musi być dobrze wyważony i ustawiony - paluchy i taśma raczej fabryki nie poprawiły. Główne lustro jest półprzepuszczalne. Ślady kleju czy paluchów zmieniają transparentność lustra i zapewne powodują zmianę długości drogi jaką przebywa światło do sensorów AF. Mikrony wystarczą, żeby cały układ przestał działać.
Janusz,
Old enough to know better - but I do it anyway.
Zrozum, ze ostrości aparat nie łapał przed tym jak podniosłem i podkleiłem lustro, wiec nie wiem dlaczego tak sie upierasz przy tym, ze to moja wina.