Pokaż wyniki od 1 do 10 z 250

Wątek: Działanie autofocusa w 550d

Mieszany widok

Dopiero zaczyna

Domyślnie

To co z tym można zrobić ? bo lepsza ostrośc miałem z kompaktu ktorego sie pozbyłem

Coś już napisał Awatar 2du
    Miasto
    Legionowo

Domyślnie

a robiłeś testy AF wspomagając się zewnętrzną lampą błyskową? tak samo przestrzela patrząc przez wizjer?
    Pozdrawiam, 2du
    EOS 6d, M6 + S 14mm f/2.8 ED AS IF UMC + C 24-70mm f/4L + S 35mm F1.4 DG Art + C 50mm f/1,4 + C 85mm f/1,2 L + C 135mm f/2L + C 70-200 f/4L + Canon 430EX II + Yongnuo YN685
    www.gabisia.com

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Zaraz zrobię.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Wiec tak jestem po testach z zewnetrzną lampą błyskową i jest jeszcze gorzej przez wizjer, a przez lv jest lepiej niz z wewnętrzną lampą.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Tutaj zaraz pojawią się testy z zewnętrzną lampą.
    live view:
    http://www.pup.kartuzy.pl/pliki/lv_zew_lampa.JPG
    wizjer
    http://www.pup.kartuzy.pl/pliki/wizjer_zew_lampa.JPG
    Ostatnio edytowane przez akwidzynski ; 27-07-2010 o 15:30 Powód: Automerged Doublepost

Coś już napisał Awatar 2du
    Miasto
    Legionowo

Domyślnie

Ja bym sprawę oddal do serwisu. Wiele osób już pisało o możliwości regulacji przez serwis modułu AutoFocusa w puszce.
    Pozdrawiam, 2du
    EOS 6d, M6 + S 14mm f/2.8 ED AS IF UMC + C 24-70mm f/4L + S 35mm F1.4 DG Art + C 50mm f/1,4 + C 85mm f/1,2 L + C 135mm f/2L + C 70-200 f/4L + Canon 430EX II + Yongnuo YN685
    www.gabisia.com

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Jedyny serwis jest w Wawie ?

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akwidzynski Zobacz posta
    Jedyny serwis jest w Wawie ?
    Nie. Jest też w Berlinie, Pradze i paru innych miastach w EU. Ponieważ nie podajesz gdzie mieszkasz to....

Jak zobaczą ślady paluchów albo kleju na lustrze od spodu to... gwarancja zapewne straci ważność.

Wybacz ale niezbyt wierzę w to zablokowane lustro. Tak jakoś. Niedowiarek jestem. Weź też pod uwagę, że to dość precyzyjny mechanizm podlegający ogromnym przyśpieszeniom, który musi być dobrze wyważony i ustawiony - paluchy i taśma raczej fabryki nie poprawiły. Główne lustro jest półprzepuszczalne. Ślady kleju czy paluchów zmieniają transparentność lustra i zapewne powodują zmianę długości drogi jaką przebywa światło do sensorów AF. Mikrony wystarczą, żeby cały układ przestał działać.

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Zrozum, ze ostrości aparat nie łapał przed tym jak podniosłem i podkleiłem lustro, wiec nie wiem dlaczego tak sie upierasz przy tym, ze to moja wina.

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów