Strona 20 z 25 PierwszyPierwszy ... 101819202122 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 191 do 200 z 250

Wątek: Działanie autofocusa w 550d

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wałbrzych/Wrocław

Domyślnie

Chyba jednak szukasz tych wad na siłę..
    Moje portfolio i blog: http://www.islight.pl
    Możesz mnie także polubić: https://www.facebook.com/Fotografia.IsLight

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piotrus33 Zobacz posta
    no i ciągle w miejscu 50D problemy, 7D problemy, 550D problemy podziekujemy canonowi
    Dodam, że 5D problemy, 5DII problemy, 1DsXXXX problemy, 40D, 30D, 20D, 10D, o całej serii xxxD nawet nie wspomnę, problemy.

Poco kupować Canona? Ami66 nie ma problemów z autofokusem.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Bywalec
    Miasto
    Racibórz-Schoonhoven

Domyślnie

Polecam Nokię E50. Tam nie ma takich problemów jak z Canonem.
    fotografia
    akwarystyka

Pełne uzależnienie Awatar mate00sh
    Miasto
    Warszawa & Mysiadło

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dinderi Zobacz posta
    Dodam, że 5D problemy, 5DII problemy, 1DsXXXX problemy, 40D, 30D, 20D, 10D, o całej serii xxxD nawet nie wspomnę, problemy.

Poco kupować Canona? Ami66 nie ma problemów z autofokusem.
    A ja jestem jakimś nietypowym użytkownikiem chyba: 500N, 50E, 1N, 10D, 40D 550D i nadal wszystko działa...
    "Aparat fotograficzny jest dla artysty kolejnym narzędziem. Jeżeli się nad tym zastanowić, to jest to mechanizm podobny do skrzypiec. To artysta jest w stanie tworzyć sztukę nie aparat." - Brett Weston

Domyślnie

Nikon rulezz

btw moj canon chyba jest ok

t.
    taniocha amatorska by canon plus beznadziejny kitowy obiektyw dodatkowo jakies filrty, statyw/glowica manfrocostam i oczywiscie mega ilosci megabajtow na kartach, aaa jest jeszcze torebka :razz: - niektorzy tez tym sie chwala

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Rufi Zobacz posta
    Nie mów,że testowałeś te trzy modele i wszedzie tak samo?
    nie nie wszystkie ale szlak mnie trafia bo już 3 razy wymieniłem canona 50D i dalej AF robi co mu się podoba.

dodam że w tym samym czasie używam 30D z którą nie mam żadnych problemów.

pozdrawiam

Pełne uzależnienie Awatar m_o_b_y
    Miasto
    Wa-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Janusz Body Zobacz posta
    Jeśli sprzęt wytrzymał Twoje eksperymenty to... raczej jest baaaaardzo trwały...

Canon 550D to sprzęt AMATORSKI i ma zapewne dość dokładnie zdefiniowane normy jakościowe, w tym też błąd i liniowość AF. Naprawdę nie sądzę, że japońska QC jest tak do bani jak tu niektórzy twierdzą. Problem w tym, że ludziska kupują sprzęt, czytają różne internetowe "urban legends" i... dopatrują sie BF/FF nie wiedząc nawet z jakiej odległości się toto powinno testować. Robią byle jakie testy, "bylejak" i krzyczą na cały internet, że mają BF/FF. Oczywiście oczekują też, że AF w 550 będzie działał tak samo jak w 1Ds3, że będzie trafiał z milimetrową precyzją 100 na 100. - zasada jest prosta shit in-shit out.

Może lepiej zdjęcia robić. Takie normalne. Wakacje, plaża, góry, dziewczyna, pies, rodzinka, teściowa albo inny potwór z Loch Ness. To jest sprzęt do takich zdjęć a nie do portretów z 1 mm GO, ostrą tylko tęczówką oka a reszta w pięknym bokehu.

Aha. Canon "trzycyfrowy" to sprzęt tani adresowany do niezamożnego amatora o niewygórowanych ambicjach i potrzebach. Kwestia tani/drogi to zawsze kwestia zasobności portfela. Dla mnie Ferrari jest drogi a Punto tani więc jeżdżę autem na które mnie stać. Nie testuję czy zatrzyma się ono na 42 m z szybkości 100 km/h. Nie sprawdzam też czy aby na pewno ma 8 sek do 100km/h. Bo i po co? Każda firma ma w ofercie sprzęt o szerokiej gamie cen. Każdy kto twierdzi, że jego aparat jest drogi wywołuje mój uśmiech bo to oznacza - "kupiłeś se chłopie coś na co Cię, tak naprawdę, nie stać".

Z prawdziwą przyjemnością czyta się wyważone opinie kompetentnego praktyka, który niesie kaganek oświaty w morzu krzykliwej ignorancji. :-D
    Pozdrówka
    m_o_b_y
    --------------------------------------------------------
    Poszedłem w lewo, chociaż mogłem pójść i w prawo.
    Witold Gombrowicz

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez m_o_b_y Zobacz posta
    Z prawdziwą przyjemnością czyta się wyważone opinie kompetentnego praktyka, który niesie kaganek oświaty w morzu krzykliwej ignorancji. :-D
    Pozdrówka
    Do mnie wywody kolegi janusza nie trafiają.
    Koledze januszowi przydałoby się trochę wiedzy z teorii pomiarów i rachunku prawdopodobieństwa.
    Ale co ja tam wiem -- jestem przecież "ignorantem"...
    550d + kit 18-55 IS + 18-135/3.5-5.6 IS

Pełne uzależnienie Awatar Ernest_DLRS
    Miasto
    Toronto, Kanada

Domyślnie

Nie no bez przesady, moim zdaniem to co napisał Pan Janusz jest lekko niepoważne, z całym szacunkiem dla Pana wiedzy fotograficznej. Nowy aparat ma obowiązek działać sprawnie. Kto kupuje jakikolwiek sprzęt z nastawieniem, że nie będzie działać tak jak należy? Czy to tańszy sprzęt, czy droższy, każdy ma działać! Droższy może mieć więcej funkcji, być szybszy, nie wiem, większa rozpiętość tonalna, etcetera, ale nawet najtańszy aparat musi ostrzyć tam gdzie celujesz, bo w końcu po to się kupuje aparat, by uwieczniać jakieś tam obrazki, a nie po to by uwieczniać nieostrość. Tak? To chyba oczywista oczywistość. To że Canon spartolił coś tam w aparatach nie oznacza, że to normalne w najtańszych modelach. Na szczęście wiedzą że coś spartolili, bo egzemplarz 550D, który posiadam, a który przyleciał z serwisu z Berlina czy tam skądś (został wymieniony na nowy) działa świetnie i tam gdzie celuję, tam jest ostrość.
    Uff co za monolog
    FF + S24EX | S50EX | H58/2 | H85/1.5
    APSC + 18-55is | 70-300vc

kiedyś: C 400D > N D700 > C 30D > C 5D > C 40D | S20/1.8, S30/1.4, 85LmkII, 70-200L/2.8

Dopiero zaczyna

Domyślnie

witam Wszystkich,

korzystając z wątku mam pytanie :

Po kupieniu EF-S C 17-55/2.8 IS USM nie jestem do końca zadowolony ze współpracy z body (jest FF) w temacie ostrości. Wprawdzie po MK na +5 jest lepiej, ale do końca nie jestem zadowolony - zwłaszcza na krótszej ogniskowej (17-30mm). C50D kupiony w IV a obiektyw w VII br. (C50D kupiony razem z kitem 17-85) w Fotojoker.

PYTANIE
    --------
    czy sprawdzenie "w ramach gwarancji" zestrojenia body-szkło na Żytniej jest odpłatne, czy też odpłatne tylko jeśli nie potwierdzą się moje "zarzuty", a nieodpłatne jeśli się potwierdzą Jak to jest z tym serwisem - link :

http://www.e-csi.pl

Strona 20 z 25 PierwszyPierwszy ... 101819202122 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów